• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Imam radionički priručnik za deutz motor 912 imaju sve mjere u njemu ali nisam mogo naći za debljinu podloški na glavi. Bacio sam na brzinu pogled, vjerovatno imaju mjere samo ih treba naći. Ako hoćeš mogu staviti na na neki od servisa za djeljenje podataka pa skini.

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
jel zna tko kakvog dobrog majstora za torpedo,ili nekog mozda da mijenja traktor za losiji u okolici bjelovara

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Ja koliko vidim da je Lisijak tu samo je stvar dogovora.Znam ja puno toga samo nemam vremena a imam kolegu koji zna torpeda u dusu ali ne ide po terenu nit se sluzi netom.Jel nema majstora kod tebe?

mrtacmek

Novi član
Tu od
20 Ruj 2012
Poruka
19
Koji prstenovi izmedju cilindra i glave gdje je to vidio ili si ti pogresno cuo,samo prstenovi izmedju cilindra i bloka motora postoje(sajbice) a izmedju cilindra i glave nema nista.Tu je mala peripetija nije bas jednostavno kako se cini,treba se staviti kuglicu olova na celo klipa stegnuti glave i okretati motor zatim skinuti glave i tu debljinu sajbica metnuti ispod cilindra.Ja to isto nisam radio jer mi se nije dalo i mislio sam (ma jebes to).Stavio sam sajbice koje su bile i kad sam sklopio motor je "cvoktao"dok se ne ugrije zatim je prestao nakon pola sata e tu na taj cilindar je trebala deblja sajbica da se to ne cuje.Medjutim nikad nisam to napravio jer sam ga prodao jer sam getribu rastavljao sasuo se lezaj valjkasti na spojnickoj,i to sam napravio pa je nakon par dana poceo ispadati iz druge i rikverca.Popizdio sam i udao ga.Kupio drugoga koji je bio odlican i sad i taj je poceo iz druge spore i brze ispadati takodjer iz rikverca.Nemam vremena a i neda mi se "notati"zasto iskace iz tih brzina a nitko nezna odgovoriti osim one rijeci (pa nesto ne valja) znam i ja to.Sta je s tim Torpedom dimi na iber ili...pa on 15000 sati tuce bez problema sa iole odrzavanim motorom.Kod mene je pitanju 4506. e dali ima sinhrone onda su oni ošli ili lageri u getribi trugo nemože biti tako je meni bilo na schluteru prije godinu dana zf getriba. a sto se tiče podloške na deutz imaš sjedalice kojima kojima određuješ kompresivni prostor između klipa i glave ako nije dobro postelan nece da u pali. a postoji i sto kazete podloška između glave i cilindar ali je to metalni diftung a ne podloška
:rolleyess:

• Like
Reactions: TnT

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
S podloškama sam se susrel kod Deutz motora, od Lindea, na torpedu se ne sječam, od čelika su, tako da glava mora imati 100% idealan dosjed, glave se poliraju pastom kao i ventili samo na cilindru i tak se vidi dal dobro sjedi, inače znaju propuhati. nikakav standardni dihtung ne dolazi, i netko je pitao za razmak ventila, e on je 0.15 mm, a ovo u vezi iskakanja iz brzina, u 90 % slučajeva su sami zupčanici krivi, i zračnost u vilicama, kod torpeda su loše kvalitete..

Posljednje uređivanje:

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Ma mijenjao sam ja zupcanik druge brzine napatio sam se treba to sve raskopati i sloziti nazad,mislio sam da ga sam konus drzi i da je poderan da zato iskace jer sam prije toga metao jace federcice na viljuskama pa je bio tvrd kad upada u drugu i opet je iskakao,metao druge kuglice i opet nista,sa zupcanikom novim je opet iskakao,dok sam ustelao zazor izmedju konusnotanjirastih jer je nizbrdo preko prekopa i neravnog terena udarao i to sam eliminisao,sad treba to sa mokrim papirom srediti da ga ne presijece a da lufta nema.Napatio me je muski ali naoruzao sam se strpljenjem i rijesio to.Sad sa ovim cu odraditi dio posla kad nadjem vremena i malo ove jesenje radove sradim da ne iskace iz druge jer je stvarno dobar i ziv na gasu.Vozao sam i druge Torpedo traktore ali nemaju "šus" kao moj nit palenje zimi sto me narocito veseli bez obzira dal je -25 vani jer 3-4 puta motor okrene i on je sastavio bez grijaca jer sam ga izvadio ustvari otpao je i uvukao ga je pod klip ali samo celo klipa je malo "nazubio".Nema moj nikakvih dihtunga samo sajbice ispod cilindra a glava na blok nalojeze bez problema i neduva nista.To sto proćuka to je stvar svakoga vlasnika jer treba filter cesto ispuhavati jer mu je to sve.

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
sve sami biseri po ovom forumu....i svi sve znaju...
pa naravno da ide ring između glave i stubline (a ne bloka), ali isto idu ringovi između stubline i bloka

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Sad mi se vrati sijecanje ide plocica izmedju glave i stubline sira malo a ide i ispod cilindra nedje jedna nedje vise.Ma toliko "krseva" sam rastavljao da mi se sve pobrkalo u glavi.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
kole to nije razlog da se ljutiš i vrijeđaš ljude svaki nastoji pomoć koliko može i zna,a na meni je da izaberem što mislim da je dobro.Meni su pomogli , pošto nikad nisamtorpeda radio i mislim da ne bi nikad da mi susjed nije kupio.mi smo pri kraju.Krajem tijedna dolaze glave s novim ventilima novi cilindri sa klipovima nove šajbice pod glavom i dvadeset distanc šajbica raznih debljina što idu pod cilindar pa budemo štelali.Još tko zna na koliko idu ventili.A još sam zaboravio dali smo nove dizne a pumpa je ispravna samo ju je poštelo.ljudi hvala vam na pomoći i meni za razliku od koleta ovaj forum je odličan kao i ljudi na njemu.pozdrav

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Mozda zvuci smijesno i bezveze, al moram pitat.

Na Torpedima se mijenjaju stubline? Dali samo na Adriatic ili svima? Kakva im je glava ako netko ima sliku bio bih zahvalan.

HVALA

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
mijenjaju se komplet cilindri sliku čega želiš

Ako moze slika bloka s cilindrima, bez onih plehova. Mjenja se komplet s onim rebrima za hladjenje? Se to mora izpresavat ili ima neki drugi nacin? Malo sam naporan al eto, kupuje se neki traktorcek pa se inforiram u slucaju havarije.

Malo pratim postove al nemogu sve pohvatat, jedni pricaju o brtvi glave, neki o celicnim plocicama, pa o plocicama izmedju necega.... :madmana:

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
ma ne to kupuješ komlet cilindar sa klipom on na sebi ima ta rebra ništa ne prešaš i ne radiš samo skineš metneš drugi i o je to.Moj ti je savijet kupi si torpedo .Ja sam kupio 40 ks imao sam zetora 3511 35ks,539 i imam rakovicu.Sad sa beračem dajc se igra i goriva daaleko manje potroši od rakovice i od ostalih troši manje što sam imao.Sa snagom sam zadovoljan za moje potrebe sasvim dovoljno.Mislim da cilindar klip i karike dođu nekih 850 kn.

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
kole to nije razlog da se ljutiš i vrijeđaš ljude svaki nastoji pomoć koliko može i zna,a na meni je da izaberem što mislim da je dobro.Meni su pomogli , pošto nikad nisamtorpeda radio i mislim da ne bi nikad da mi susjed nije kupio.mi smo pri kraju.Krajem tijedna dolaze glave s novim ventilima novi cilindri sa klipovima nove šajbice pod glavom i dvadeset distanc šajbica raznih debljina što idu pod cilindar pa budemo štelali.Još tko zna na koliko idu ventili.A još sam zaboravio dali smo nove dizne a pumpa je ispravna samo ju je poštelo.ljudi hvala vam na pomoći i meni za razliku od koleta ovaj forum je odličan kao i ljudi na njemu.pozdrav

kažem samo za pojedince koji i sami za sebe kažu da nisu sigurni ili ne znaju a s druge strane su s druge strane su svakom loncu poklopac...

...od štelanja pumpe nema neke velike koristi....možeš dobit i snagu motora ali uz povećanu potrošnju goriva...jer kad su elementi poderani, za istu količinu goriva kao kod nove, pumpa (tj. bregasta u pumpi)se mora zakrenut za veći kut, tako da ubrizgavanje iste količine goriva traje duže...

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
ma ne to kupuješ komlet cilindar sa klipom on na sebi ima ta rebra ništa ne prešaš i ne radiš samo skineš metneš drugi i o je to.Moj ti je savijet kupi si torpedo .Ja sam kupio 40 ks imao sam zetora 3511 35ks,539 i imam rakovicu.Sad sa beračem dajc se igra i goriva daaleko manje potroši od rakovice i od ostalih troši manje što sam imao.Sa snagom sam zadovoljan za moje potrebe sasvim dovoljno.Mislim da cilindar klip i karike dođu nekih 850 kn.

Zahvaljujem na odgovoru. U igri su tri imena: Torpedo 45-55, Ursus 355(360), Zetor 4712 tako da cmo vidjet. S ova dva zadnja sam upoznat recimo vrlo dobro, sto se tice mehanike, hidraulika malo teze al snalazim se. Kod torpeda mi se svidja sto ima rucno kvacilo kardana, i saltanje im je relativno mekano. Do sada sam vozio (radio) 45-ticu i 75-ticu DW Adriatic pa sam s snagom upoznat s jednim i drugim.

Najnoviji postovi

Na vrh