Koji prstenovi izmedju cilindra i glave gdje je to vidio ili si ti pogresno cuo,samo prstenovi izmedju cilindra i bloka motora postoje(sajbice) a izmedju cilindra i glave nema nista.Tu je mala peripetija nije bas jednostavno kako se cini,treba se staviti kuglicu olova na celo klipa stegnuti glave i okretati motor zatim skinuti glave i tu debljinu sajbica metnuti ispod cilindra.Ja to isto nisam radio jer mi se nije dalo i mislio sam (ma jebes to).Stavio sam sajbice koje su bile i kad sam sklopio motor je "cvoktao"dok se ne ugrije zatim je prestao nakon pola sata e tu na taj cilindar je trebala deblja sajbica da se to ne cuje.Medjutim nikad nisam to napravio jer sam ga prodao jer sam getribu rastavljao sasuo se lezaj valjkasti na spojnickoj,i to sam napravio pa je nakon par dana poceo ispadati iz druge i rikverca.Popizdio sam i udao ga.Kupio drugoga koji je bio odlican i sad i taj je poceo iz druge spore i brze ispadati takodjer iz rikverca.Nemam vremena a i neda mi se "notati"zasto iskace iz tih brzina a nitko nezna odgovoriti osim one rijeci (pa nesto ne valja) znam i ja to.Sta je s tim Torpedom dimi na iber ili...pa on 15000 sati tuce bez problema sa iole odrzavanim motorom.Kod mene je pitanju 4506. e dali ima sinhrone onda su oni ošli ili lageri u getribi trugo nemože biti tako je meni bilo na schluteru prije godinu dana zf getriba. a sto se tiče podloške na deutz imaš sjedalice kojima kojima određuješ kompresivni prostor između klipa i glave ako nije dobro postelan nece da u pali. a postoji i sto kazete podloška između glave i cilindar ali je to metalni diftung a ne podloška
:rolleyess:
tako da nebi imao kompresije i neb palio kako trebapa da , mora biti dihtung između glave i cilindra, neznam kako bi to inače funkcioniralo.
mijenjaju se komplet cilindri sliku čega želiš
kole to nije razlog da se ljutiš i vrijeđaš ljude svaki nastoji pomoć koliko može i zna,a na meni je da izaberem što mislim da je dobro.Meni su pomogli , pošto nikad nisamtorpeda radio i mislim da ne bi nikad da mi susjed nije kupio.mi smo pri kraju.Krajem tijedna dolaze glave s novim ventilima novi cilindri sa klipovima nove šajbice pod glavom i dvadeset distanc šajbica raznih debljina što idu pod cilindar pa budemo štelali.Još tko zna na koliko idu ventili.A još sam zaboravio dali smo nove dizne a pumpa je ispravna samo ju je poštelo.ljudi hvala vam na pomoći i meni za razliku od koleta ovaj forum je odličan kao i ljudi na njemu.pozdrav
ma ne to kupuješ komlet cilindar sa klipom on na sebi ima ta rebra ništa ne prešaš i ne radiš samo skineš metneš drugi i o je to.Moj ti je savijet kupi si torpedo .Ja sam kupio 40 ks imao sam zetora 3511 35ks,539 i imam rakovicu.Sad sa beračem dajc se igra i goriva daaleko manje potroši od rakovice i od ostalih troši manje što sam imao.Sa snagom sam zadovoljan za moje potrebe sasvim dovoljno.Mislim da cilindar klip i karike dođu nekih 850 kn.