• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
pa mislio sam na ovo sto meni iskace iz kornjace

Dakle kornjača, sporohodne brzine.

Po meni... do zupčanika. No to je blef, gle, i da ti neko kaže dijagnozu točnu (što je nemoguće) opet je jedini lijek, rastaviti i popraviti. Znam, nije đabe i neće se samo, ali nekad bude i to došlo na red.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
@ eddo

Imate vi tamo poviše Torpeda. Voziš li kojeg ili si na drugim strojevima? Kakva mišljenja vladaju o njima.

Dali je do strategije ili slučajnost, da su svi bez prednje vuče?

Kakvi su u transportu s obzirom da je TW 55.4 na njima?

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
imam pitanje .
td 75 bez prednje vuče ima tw 55.4 (slabija getriba)
td 75 s prednjom vučom tw 56.10 ( jača getriba)
td 90 , oba imaju tw 56.10

da li je to točno?

eddo

Član
Tu od
24 Lip 2012
Poruka
79
@ eddo

Imate vi tamo poviše Torpeda. Voziš li kojeg ili si na drugim strojevima? Kakva mišljenja vladaju o njima.

Dali je do strategije ili slučajnost, da su svi bez prednje vuče?

Kakvi su u transportu s obzirom da je TW 55.4 na njima?

Ima ih dosta, bilo ih je jos vise. Vozim tj. radio sam i jos uvijek radim sam svima. Sluzbeno zaduzujem onog sto ima reflektore gore na kabini. Svi su bez prednje vuce jer nisu kupljeni zbog teskih poslova, sluzili za prskanje, sjetvu, kultivaciju, prijevoz, u vocnjacima za malciranje, prskanje atomizerima i slicno. U transportu su za deset, al opet ne svi, adriatici su znatno brzi...

eddo

Član
Tu od
24 Lip 2012
Poruka
79
Kako se td 75 ponaša pod malčerom ?
da li mu je teško ?

Malcirano sve i svasta s njima, i s vecim malcerima i mogu reci da bez po muke radi s bilo kojim, od granja u vocnjacima, sto po meni je ipak najteze, do travnjaka i zapustenih parcela...

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Dakle kornjača, sporohodne brzine.

Po meni... do zupčanika. No to je blef, gle, i da ti neko kaže dijagnozu točnu (što je nemoguće) opet je jedini lijek, rastaviti i popraviti. Znam, nije đabe i neće se samo, ali nekad bude i to došlo na red.

pa znam da ga moram rastaviti nego cekam zimu kada ne bude imalo posla, valjda mu nece smetati da radi ovako do zime

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
To je Torpedo prednja vuča.

Mjenjač, dobro dok ide tako, nadam se da neće ti problematični ležajevi/zupčanici napravit veću havariju u mjenjaču.

Kakve su ti kočnice? Dali doboši imaju lufta?

takodje krci kada se salta a ulja ima na maksimumu, i to mi se ne svidja, neznam sta mu je. kocnice su dobre. dobosse nisma gledao ali na kocnice nemam primedbu

Posljednje uređivanje:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
imam pitanje .
td 75 bez prednje vuče ima tw 55.4 (slabija getriba)
td 75 s prednjom vučom tw 56.10 ( jača getriba)
td 90 , oba imaju tw 56.10

da li je to točno?

Sad, jača ili slabija, otom potom. Ja bi radi komfora u vožnji uvijek radije izabrao zadnju seriju TW56.10 koji je sinhroniziran, mekan pod rukom, odlično se šalta.

Da... TW 55.4 nema izvoda za prednji pogon. TW 56.10 ima izvod za prednji pogon i koristila se na 75ici sa prednjim pogodnom, e sad, dali je bilo i na 75ici bez prednjeg pogona TW 56.10, bez obzira na izvod, iskreno ne znam.

TD90 spominje TW56.15, no koliko sam ja razumio to je Deutz TW 56.10, samo je kod nas tako nazivan .15, ili je bila neka preinaka u zadnjim serijama, tipa full sinhronizacije, dok su neki stariji imali samo pojedine brzine.

Teško je to definirati, vidi se na stroju koji je menjač, tako si najsigurniji.

Hrco

Član
Tu od
6 Pro 2011
Poruka
153
Pozdrav Hrco :weedman:
Taj Torpedo se prodavao na oglasniku Auti.hr, zajedno sa još jednim traktorom i nekim priključcima, ako se nevaram bile su neke prikolice ;).

stvarno neznam ja sam ga sa njuškala kupio....

T

tuaregr10

Guest
td 75 adriatic + zanon 190cm

td 75 special u prijevozu praznih box paleta

td rx 170 u radioni

td 75 special + riko utovarivac

td rx 170

Pozdrav eddo :arrow:
Imate dobre strojeve u firmi, je da su malo poderani ali moraju i biti kad se puno koriste :finga:. Posao traktoriste bi volio raditi, jer me jako zanimaju traktori i vožnja, ali biti će dobro ako budem našao bilo kakav posao kad završim školovanje :twisted:. Vjerujem da ti nekad dosadi raditi taj posao, ali mene to jako interesira :blackeye!

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
evo snimak mog torpeda
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=HqkSgadMocQ&feature=player_embedded[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=u6pA41Q5IFU&feature=plcp[/YT]

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Nadam se da ce ovdje netko nešto znat...imam u planu kupit tomo vinkovića navodno 840 neka rijetka serija proizvedeno par komada za izvoz,sa torpedovim motorom prozvedenim u Rijeci,navodno motor ima 3 cilindra zračno hlađen i 45 konja? jesu to dobri motor sta je sa rezervnim djelovima? Ima slučajno netko takova?

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
Znam da je bio prototip Tome s takvim motorom ali nisam znao da su bili u proizvodnji .Što se motora tiče nepoderivo .

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Znači bolji od lombardinija,pa je par komada je napravljeno sad imam priliku kupit jednog takovoga pa pitam jer to je isti traktor ko 830 samo sa torpedovim motorom a ja o njima neznam nista,pa pitam.

eddo

Član
Tu od
24 Lip 2012
Poruka
79
Pozdrav eddo :arrow:
Imate dobre strojeve u firmi, je da su malo poderani ali moraju i biti kad se puno koriste :finga:. Posao traktoriste bi volio raditi, jer me jako zanimaju traktori i vožnja, ali biti će dobro ako budem našao bilo kakav posao kad završim školovanje :twisted:. Vjerujem da ti nekad dosadi raditi taj posao, ali mene to jako interesira :blackeye!

još mi nikad nije dosadil... uvijek je nešto zanimljivo :)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
jesi vidio taj traktor u živo, ili si samo čuo za njega?
ima li slika? iz koje godine?

ako mene pitas?nisam uzivo reko mi kolega za njega ako se dogovorimo mislim ga uzet tako da ce bit slika,drugo neznam
jos nista

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
kod mene je prije izbacivao 3 brzinu i uzeli smo onaj poklopac gdje su mjenjači i neznam točno koju ali jednu od onih 3 šipkice pomaknuli mislim da prvu z desne strane ali nisam siguran točno i od tada više nikad problem sam brzinama šalta se ko auto i ne iskače iz nijedne brzine

nije mi bas jasno sta si uradio ..

Najnoviji postovi

Na vrh