Koji prstenovi izmedju cilindra i glave gdje je to vidio ili si ti pogresno cuo,samo prstenovi izmedju cilindra i bloka motora postoje(sajbice) a izmedju cilindra i glave nema nista.Tu je mala peripetija nije bas jednostavno kako se cini,treba se staviti kuglicu olova na celo klipa stegnuti glave i okretati motor zatim skinuti glave i tu debljinu sajbica metnuti ispod cilindra.Ja to isto nisam radio jer mi se nije dalo i mislio sam (ma jebes to).Stavio sam sajbice koje su bile i kad sam sklopio motor je "cvoktao"dok se ne ugrije zatim je prestao nakon pola sata e tu na taj cilindar je trebala deblja sajbica da se to ne cuje.Medjutim nikad nisam to napravio jer sam ga prodao jer sam getribu rastavljao sasuo se lezaj valjkasti na spojnickoj,i to sam napravio pa je nakon par dana poceo ispadati iz druge i rikverca.Popizdio sam i udao ga.Kupio drugoga koji je bio odlican i sad i taj je poceo iz druge spore i brze ispadati takodjer iz rikverca.Nemam vremena a i neda mi se "notati"zasto iskace iz tih brzina a nitko nezna odgovoriti osim one rijeci (pa nesto ne valja) znam i ja to.Sta je s tim Torpedom dimi na iber ili...pa on 15000 sati tuce bez problema sa iole odrzavanim motorom.Kod mene je pitanju 4506.
ima puno puno jednostavniji način za podešavanje visine tlače komore odnosno udaljenosti klipa od glave.
Između glave i cilindra ide samo 1 podloška odnosno dihtung i ta je jedina bakrena.
Onaj ostali set od 4-5 podloški i sve različitih debljina (mislim da su 0,1 0,2 0,3 0,5mm) idu ispod cilindara tj između cilindra i bloka. Te ispod slažeš po redu od najtanje prema najdebljoj ili obrnuto uglavnom da znaš koja ti je koje debljine na kojem mjestu da ih kasnije možeš razabrat. to sve posložiš, zategneš glavu po propisu moment ključem. Nakon montaže svih cilindara uzmeš ovlovnu žicu (onu za lemljenje spojeva bakrenih cijevi za grijanje) spuštiš kroz otvor dizne u cilindar, rukom (ključem)okreneš radilicu da klip pritisne žicu, izvučeš žicu van i šublerom izmeriš debljinu žice.
Kad znaš koji je zazor između klipa i glave ovisno o tome koliko treba smanjit zazor otpustiš glavu, nadigneš cilindar 5-6mm da možeš odabrat pravi prsten po debljini, precvikaš ga i izvučeš van. Prišerafiš nazad glavu po ps-u i ponoviš postupak sa žicom. Ako je dobro ostaviš ako nije opet izbacuješ neki prsten i ponavljaš postupak. Isti postupak ponavljaš na svakom cilindru....
Koliki je točno zazor između klipa i glave nisam siguran al mislim da je 1.2mm (kad je klip u GMT). Glupo je ne stavljat prstene i štelat visinu glave jer na motoru od 6 cil nećeš izgubit 1h za to, a ne postavljanjem istih riskiraš stučene klipove i povijene ventile već kod 1-vog paljenja...