• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
vjerojatno je pomaknuo vilice , pa sad više tjeraju zupčanike jedan na drugi.
tako bi se reklo ali samo malo da nebi išli predaleko i neče izbacivati iz treče naravno radi se o zf-ovog getribi a za ove neznam što su na novijima

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
U mojoj blizini covjek ima kolijevku,al neznam tacno od kojeg je torpeda.Ako ne najdes tamo imas sansu da je najdes u Bosni.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
molim vas novi sam na forumu pa ne znam još postait pitanje.Imam jedan problem kupio sam torpeda 40 ks sad bi s njime brao kukuruz ali nema priključno crijevo za kpanje.Ja sam kupio elastično ali ne znam gdje se na torpedu spaja,pa bi vas zamolio da mi objasni tko zna.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
molim vas novi sam na forumu pa ne znam još postait pitanje.Imam jedan problem kupio sam torpeda 40 ks sad bi s njime brao kukuruz ali nema priključno crijevo za kpanje.Ja sam kupio elastično ali ne znam gdje se na torpedu spaja,pa bi vas zamolio da mi objasni tko zna.

Nadovezak na kolegu koji je odgovorio, fotografijom; http://i50.tinypic.com/b7dyti.jpg crvena strelica je hiraulični tlačni vod, crijevo+spojnica, a zeleno je razvodnik. Kao šta je rečeno, to šta si kupio, spajaš odozdo na razvodnik.

Ne znam dali ti je prvi Torpedo i koliko se snalaziš, pa evo jedna udaljenija fotografija; http://i45.tinypic.com/eg6ej8.jpg

Ako šta treba, samo pitaj.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
u pravu si to je moj prvi torpedo ali još njemački 40 ks.Hvala vam na pomoći spojio sam kipi i radi savršeno. Gore ručica diže na sredini drži a kad je prema dolje spušta.To mi je baš ono šta mi treba.Sa traktorom sam isto prezadovoljan potrošnja je stvarno minimalna a snage koliko ja trebam ima dosta.Samo mi je kardanska osovina potrošena kupio sam novu samo je moram zamijenit,pa ako imate koji savijet dobrodošao,Još jednom vam hvala na pomoći forum vam je stvarno odličan.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
mislim njemački torpedo rijeka ali dijelovi su dolazili još iz njemačke motor je deutz kao i ostali glavni dijelovi

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Pozdrav društvo. Gledam kupiti traktor Deutz 4006 ili Deutz 4506, ali ih nema baš u prodaji. Ili ih nema ili ih ne žele ljudi prodati. :scratch Onda sam naravski gledao i njihove Torpedo verzije, TD 4006 i TD 4506. Zanima me da li na te Torpedo traktore idu orginal Deutzovi dijelovi. :scratch Mislim na dijelove motora, lamele, potisni ležaj, dijelovi mjenjača i hidraulika.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
ljudi imam jedno itanje susjed mi ima trpedo 7506 rastavio ga je radi generalku.Problem je u prstenovima između cilindra i glave da li su različitih debljina ili ima samo standardna debljina prsten.I drugo pitanje zazor ventila koliki je.Kako ste meni ljubazno pomogli mislim da ćete pomoć i njemu.Unaprijed vam hvala na pomoći.

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Koji prstenovi izmedju cilindra i glave gdje je to vidio ili si ti pogresno cuo,samo prstenovi izmedju cilindra i bloka motora postoje(sajbice) a izmedju cilindra i glave nema nista.Tu je mala peripetija nije bas jednostavno kako se cini,treba se staviti kuglicu olova na celo klipa stegnuti glave i okretati motor zatim skinuti glave i tu debljinu sajbica metnuti ispod cilindra.Ja to isto nisam radio jer mi se nije dalo i mislio sam (ma jebes to).Stavio sam sajbice koje su bile i kad sam sklopio motor je "cvoktao"dok se ne ugrije zatim je prestao nakon pola sata e tu na taj cilindar je trebala deblja sajbica da se to ne cuje.Medjutim nikad nisam to napravio jer sam ga prodao jer sam getribu rastavljao sasuo se lezaj valjkasti na spojnickoj,i to sam napravio pa je nakon par dana poceo ispadati iz druge i rikverca.Popizdio sam i udao ga.Kupio drugoga koji je bio odlican i sad i taj je poceo iz druge spore i brze ispadati takodjer iz rikverca.Nemam vremena a i neda mi se "notati"zasto iskace iz tih brzina a nitko nezna odgovoriti osim one rijeci (pa nesto ne valja) znam i ja to.Sta je s tim Torpedom dimi na iber ili...pa on 15000 sati tuce bez problema sa iole odrzavanim motorom.Kod mene je pitanju 4506.

Posljednje uređivanje:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Koji prstenovi izmedju cilindra i glave gdje je to vidio ili si ti pogresno cuo,samo prstenovi izmedju cilindra i bloka motora postoje(sajbice) a izmedju cilindra i glave nema nista.Tu je mala peripetija nije bas jednostavno kako se cini,treba se staviti kuglicu olova na celo klipa stegnuti glave i okretati motor zatim skinuti glave i tu debljinu sajbica metnuti ispod cilindra.Ja to isto nisam radio jer mi se nije dalo i mislio sam (ma jebes to).Stavio sam sajbice koje su bile i kad sam sklopio motor je "cvoktao"dok se ne ugrije zatim je prestao nakon pola sata e tu na taj cilindar je trebala deblja sajbica da se to ne cuje.Medjutim nikad nisam to napravio jer sam ga prodao jer sam getribu rastavljao sasuo se lezaj valjkasti na spojnickoj,i to sam napravio pa je nakon par dana poceo ispadati iz druge i rikverca.Popizdio sam i udao ga.Kupio drugoga koji je bio odlican i sad i taj je poceo iz druge spore i brze ispadati takodjer iz rikverca.Nemam vremena a i neda mi se "notati"zasto iskace iz tih brzina a nitko nezna odgovoriti osim one rijeci (pa nesto ne valja) znam i ja to.Sta je s tim Torpedom dimi na iber ili...pa on 15000 sati tuce bez problema sa iole odrzavanim motorom.Kod mene je pitanju 4506.

ima puno puno jednostavniji način za podešavanje visine tlače komore odnosno udaljenosti klipa od glave.

Između glave i cilindra ide samo 1 podloška odnosno dihtung i ta je jedina bakrena.

Onaj ostali set od 4-5 podloški i sve različitih debljina (mislim da su 0,1 0,2 0,3 0,5mm) idu ispod cilindara tj između cilindra i bloka. Te ispod slažeš po redu od najtanje prema najdebljoj ili obrnuto uglavnom da znaš koja ti je koje debljine na kojem mjestu da ih kasnije možeš razabrat. to sve posložiš, zategneš glavu po propisu moment ključem. Nakon montaže svih cilindara uzmeš ovlovnu žicu (onu za lemljenje spojeva bakrenih cijevi za grijanje) spuštiš kroz otvor dizne u cilindar, rukom (ključem)okreneš radilicu da klip pritisne žicu, izvučeš žicu van i šublerom izmeriš debljinu žice.
Kad znaš koji je zazor između klipa i glave ovisno o tome koliko treba smanjit zazor otpustiš glavu, nadigneš cilindar 5-6mm da možeš odabrat pravi prsten po debljini, precvikaš ga i izvučeš van. Prišerafiš nazad glavu po ps-u i ponoviš postupak sa žicom. Ako je dobro ostaviš ako nije opet izbacuješ neki prsten i ponavljaš postupak. Isti postupak ponavljaš na svakom cilindru....

Koliki je točno zazor između klipa i glave nisam siguran al mislim da je 1.2mm (kad je klip u GMT). Glupo je ne stavljat prstene i štelat visinu glave jer na motoru od 6 cil nećeš izgubit 1h za to, a ne postavljanjem istih riskiraš stučene klipove i povijene ventile već kod 1-vog paljenja...

Posljednje uređivanje:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Za iskakanje iz brzine trebas skinuti poklopac mjenjaca.Provjeriti sa strane u mjenjacu dupli zupcanik ima li luft na osovinici.Ako ima otisli su iglicasti lezaji.Kad provjeris javi i objasnicemo ti kako se skida.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
care hvala na trudu ali lisnik me je shvatio u potpunosti mada susjed mi je bio sinoć i kroz razgovor smo o tome pričali ali danas kad smo to pogledali ispod glave i cilindra ima prsten umijesto dihtunga ali ispod cilindra ima distanc pločice e sad nam je problem koliko mora biti zazor između glave i klipa.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
99% sam siguran da je razmak 1.2- 1.4mm, postoje 2 vrste glava, sa ili bez brtve (podložne pločice)

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Neznam,ja sam prije 4 godine radio motor na torpedu sto sam ga prodao ustvari nisam ni trebao raditi ali me ljudi zivcirali jer svaki je pitao zasto tako pusi na odusak a zaista je pusio dobro a ulja nije trosio nista,vuca odlicna paljenje dobro,poludim i prekarikujem ga a letece nisam dirao jer je pritisak imao fantastican.Pa je stalno nesto u getribi zvrndalo poludim i "udam"ga.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
ovaj ima podložne pločice ispod glava hvala vam na velikoj pomoći jer do ovih podataka se teško dđe tko radi torpeda neće reć.Kod nas je problem da torpeda ima jako malo možda desetak u krugu tridesetak kilometara.Najviše ima imt zetor ursus fend i sad ima dosta kineza.To mi nije problem već torpedo kad ga nema puno_Onda jedan majstor kaže ovako drugi onako ,asvi natucaju u biti.Samo mi je jedan rekao kao Steyr i lisnik.On je zaradio penziju u čazmatransu.Bio je šef radione.Ni on ne zna točno za razmak.Ako netko zna neka mi kaže.Unaprijed hvala.

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Ako imas srece iz prvog puta ces pogoditi ali mislim da je 1.2 sto ne garantujem,ako "cvokce"popusti cilindre i jos pobaci 01,02 kakva je to muka,ako je velik razmak onda gubis na paljenju kad je hladno,pitanje kakava je pumpa i dizne.Mozda koji ventil steka na pumpi pa jede govna onda je moras skroz u rano paljenje gurnuti.Nije lako "upakovati"da radi kao sat i zimi i ljeti ali dase samo se naoruzate strpljenjem.

Najnoviji postovi

Na vrh