• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
koliko su skupi dijelovi za schliter ?

inače jako zanimljiv traktor , jako kvalitetan .

transmisija je zf , a motor, koja marka ?

nekak mi se čini mwm , man ili liebher .

mrtacmek

Novi član
Tu od
20 Ruj 2012
Poruka
19
koliko su skupi dijelovi za schliter ?

inače jako zanimljiv traktor , jako kvalitetan .

transmisija je zf , a motor, koja marka ?

nekak mi se čini mwm , man ili liebher .
Djelovi su skuplji nego za fenda zato jer je stvornica zatvorila nisu imali nasljednika a bili su ispred svoj vremena 91 g. Su imali klime vec i okretne kabine polu brzine elekzronskim šaltanjem.motor je schluter a potrosnja mu je isto kao i deutz mozora traktor je odlican

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Raspitujem se o kupnji Torpeda 4006, 4506 ili Deutza tih brojeva, pa zanima par stvari i usporedba. Pročitao sam da su te rane serije Torpeda imale Deutzov motor, ali što je s mjenjačem? Deutz 4006 ima 8+2 standardno, a torpedo? Ima li netko od njih sinkronizirane brzine? Također Deutz ima zadnje gume 32", a torpedo 28", zašto? Ako sam nešto krivo napisao, ispravie me i poučite. :axe:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Raspitujem se o kupnji Torpeda 4006, 4506 ili Deutza tih brojeva, pa zanima par stvari i usporedba. Pročitao sam da su te rane serije Torpeda imale Deutzov motor, ali što je s mjenjačem? Deutz 4006 ima 8+2 standardno, a torpedo? Ima li netko od njih sinkronizirane brzine? Također Deutz ima zadnje gume 32", a torpedo 28", zašto? Ako sam nešto krivo napisao, ispravie me i poučite. :axe:

Ma sve je to sklapljano u Rijeci, samo su u početku dijelove dobivali iz DE, a kasnije su štancali odlijevke sa svojim Torpedo logom.

Mjenjač na Torpedu 40-45-48-55 je 8+2 također i nije sinhroniziran. Izuzev toga odlično se šalta, osobito na modelima koji imaju odvojeno ručno kvačilo, Adriatic serija, i čini mi se TX.

Po meni najbolje je uzeti Adriatic seriju ili TX. Adrijatic ima servo volan, brži je u oranju i transportu, ima zasebno ručno kvačilo..

Ako si nabrijan na full sinhroniziran mjenjač onda TD75 sa TW56.10 mjenjačem u zadnjim serijama. Taj traktor se šalta kao auto, mjenjač izuzetno kratkog hoda, precizan, ukapča brzinu glatko.

I iskreno, teško je naći Torpedo u dobrom stanju za kupiti. Onaj koji ga ima, kao ja, ga ne prodaje, šta ću prodat taj 45 kad mi ni manji ni veći ne treba, a da prodam svoje dobro pa riskiram za nečije polovno, nema smisla.

Bio sam u nekoliko navrata u potrazi za TD-om, i to je katastrofa. Uništeno do krajnjih granica i čeka novog vlasnika da popravlja. Sve na istu foru, koji god dio se pokvari, pukne ili razbije, samo se krpa ili ostavlja, ništa se ne popravlja onako kako bi trebalo.

Nadam se da budeš imal više sreće.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
evo nekoliko slika mog torpeda 75
img0409hx.jpg

img0402wh.jpg

img0401l.jpg

img0408vi.jpg

img0405hl.jpg

T

tuaregr10

Guest

Pozdrav samed1972 :fball:
Vaš traktor ovako sa slika jako lijepo izgleda, čini se dosta očuvanim :supz:. Nadam se da ste rješili probleme sa mjenjačem i ostalim stvarima :madmana:.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602

Pozdrav samed1972 :fball:
Vaš traktor ovako sa slika jako lijepo izgleda, čini se dosta očuvanim :supz:. Nadam se da ste rješili probleme sa mjenjačem i ostalim stvarima :madmana:.

pa menjac jos nisam dirao i dalje iskace reduktor kornjaca i 1 i 3 brzina ali ipak ide, zadovoljan sam sa njim i pored ovih problema :gitarist:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
To je Torpedo prednja vuča.

Mjenjač, dobro dok ide tako, nadam se da neće ti problematični ležajevi/zupčanici napravit veću havariju u mjenjaču.

Kakve su ti kočnice? Dali doboši imaju lufta?

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Hvala a boroj cu zvati sigorno jer mi treba koljevaka za registraciju jer nemgu doci do papira o traktoru a s rakovice paseju na vijke ali me i zubčanici a schluteri mi imaju na motoru duple pumpe :) U sput prodajem schlutera 1900

Tvl-sl 190 konja ful oprema bez prvih ruku 91 godiste cjena 60000€

Daj ti negde kad uhvatiš vremena malo slikica tih egzotičnih zvijeri koje imaš! Velike Rakovice, Šljuteri, RX-ovi, jako zanimljivo, ali možda pod drugu temu, pod "naši traktori", da se neju srdili moderatori
Takvi traktori se rijetko ili nikad (ne)viđaju u Zagorju . :D

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa menjac jos nisam dirao i dalje iskace reduktor kornjaca i 1 i 3 brzina ali ipak ide, zadovoljan sam sa njim i pored ovih problema :gitarist:
kod mene je prije izbacivao 3 brzinu i uzeli smo onaj poklopac gdje su mjenjači i neznam točno koju ali jednu od onih 3 šipkice pomaknuli mislim da prvu z desne strane ali nisam siguran točno i od tada više nikad problem sam brzinama šalta se ko auto i ne iskače iz nijedne brzine

eddo

Član
Tu od
24 Lip 2012
Poruka
79
Evo nešto Torpeda u firmi ...

td 75 adriatic + atomizer agro 1500l
slika085x.jpg

td 90 special + zmaj 8t x2
p6260034.jpg

p6260046z.jpg

td 75 special i td 75 adriatic plus olt psk 6 u sjetvi kukuruza
dscf3486.jpg

dscf3490e.jpg

eddo

Član
Tu od
24 Lip 2012
Poruka
79
td 75 adriatic + creina 5000l
imag0086vd.jpg

imag0087sk.jpg

td 75 adriatic + zmaj 8t x2 u prijevozu pšenice
imag0175q.jpg

td 75 adriatic s utovarivačem
imag0376fm.jpg

td 75 adriatic + sip orion 80 pro
52201214395718575277153.jpg

eddo

Član
Tu od
24 Lip 2012
Poruka
79
td 75 adriatic + zanon 190cm
td75zanon.jpg

td 75 special u prijevozu praznih box paleta
td75specialuprijevozupr.jpg

td rx 170 u radioni
rx170radiona.jpg

td 75 special + riko utovarivac
td75riko.jpg

td rx 170
tdrx170.jpg

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
imate li kakva iskustva ili ste vidjeli torpeda 7506 sa deutzovim 110ks motorom kaje imaju stari vojni kamioni , mislim dali bi opče pasao gore i kako bi se ponašao pošto je sve iza motora ZF-ovo

Najnoviji postovi

Na vrh