• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

M

Mariozn

Guest
danas sam iso gledat torpeda 75 adriatic s prednjom vucom,probo,sam ga u oranju,na auspuh nedimi nikako,ni na odusak,jedino malo ulja baca na mjerac,a na cepu ulja kad ga otvorim ide para zanima me je li to normalno? i sta bi bio problem kad se naglije pusti kvacilo nesto jako zastruže(da li je do kvacila ili mjenjaca)? trazi za njega 6000 eura, nove prednje gume i jedna zadnja.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
kole tu si u pravu pojedinci ali ećemo terat mak na konak nego ja inače radim dosta mehaniku tako da baš nisam sirovina.Pumpu sam odneso prvenstveno samo da ju na stolu prevaže odnosno da poštela ili korigira da svi cilindri dobiju jednako goriva.Pošto je traktor dobro palio nema potrebe pumpu remontirat nego samo provjerit koliku količinu goriva dobiva svaki cilindar i ako ima odstupanja to korigirat.To radi bošista.Ja ne znam koliko si radio ali ko starih pumpi često se desi da pojedini element baca previše a drugi premalo ili svi previše pa zalijevaju klipove a s time nesagorijela nafta pere cilindre.Sguranjem pumpe u for ili pretpaljenje dobit ćeš tvrđi rad motora malo živahniji na gasu ali i to ima svoju cijenu.

prnjavor3

Član
Tu od
27 Sij 2012
Poruka
73
vjerovatno je već pisano ali da pitam.Mijenjao sam na 45 obloge kočnica(ferode) i sad u rikverc kad idem koči odlično ali u naprijed slabo.Dotegnem ih na onim zvijezdama na dobošima jedno vrijeme koči dobro pa kao da se otpuste.Kako se one u stvari štelaju jel prvo na polugama pa onda dole na dobošima ili kako već.U naprijed hvala

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
ljudi imam jedno itanje susjed mi ima trpedo 7506 rastavio ga je radi generalku.Problem je u prstenovima između cilindra i glave da li su različitih debljina ili ima samo standardna debljina prsten.I drugo pitanje zazor ventila koliki je.Kako ste meni ljubazno pomogli mislim da ćete pomoć i njemu.Unaprijed vam hvala na pomoći.
Taj valjda več štekče tak da ..........
kažem samo za pojedince koji i sami za sebe kažu da nisu sigurni ili ne znaju a s druge strane su s druge strane su svakom loncu poklopac...

...od štelanja pumpe nema neke velike koristi....možeš dobit i snagu motora ali uz povećanu potrošnju goriva...jer kad su elementi poderani, za istu količinu goriva kao kod nove, pumpa (tj. bregasta u pumpi)se mora zakrenut za veći kut, tako da ubrizgavanje iste količine goriva traje duže...
Elementi kad propuštaju obično daju manju količinu nafte, a pumpu zakretal ti ovamo ili onamo, visina bregova je uvjek ista.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
muhaničar još ne štekće susjed zapeo na financijama.Čekaju se novci od mlijeka i radovi se nastavljaju.Što se tiče teoretskog znanja znamo mislim sve.Glave su gore cilindri nadam se ušelni na 0.2 do 0.25.Sad nam predstoji nove dizne pumpa te gumice i brtve što idu okolo. Još jednom vam hvala i forum vam je odličan.Taj torpedov motor odstupa od svih motora,a pošto kod nas ih nema ne znam koga bih uopće pitao.

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
kole tu si u pravu pojedinci ali ećemo terat mak na konak nego ja inače radim dosta mehaniku tako da baš nisam sirovina.Pumpu sam odneso prvenstveno samo da ju na stolu prevaže odnosno da poštela ili korigira da svi cilindri dobiju jednako goriva.Pošto je traktor dobro palio nema potrebe pumpu remontirat nego samo provjerit koliku količinu goriva dobiva svaki cilindar i ako ima odstupanja to korigirat.To radi bošista.Ja ne znam koliko si radio ali ko starih pumpi često se desi da pojedini element baca previše a drugi premalo ili svi previše pa zalijevaju klipove a s time nesagorijela nafta pere cilindre.Sguranjem pumpe u for ili pretpaljenje dobit ćeš tvrđi rad motora malo živahniji na gasu ali i to ima svoju cijenu.

kaj misliš pod tim da to ima svoju cijenu?
da li se zbog preranog ubrizgavanja pojavljuju detonacije ili što ?
ne kužim baš previše pa pitam.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Pozdrav društvo. Gledam kupiti traktor Deutz 4006 ili Deutz 4506, ali ih nema baš u prodaji. Ili ih nema ili ih ne žele ljudi prodati. :scratch Onda sam naravski gledao i njihove Torpedo verzije, TD 4006 i TD 4506. Zanima me da li na te Torpedo traktore idu orginal Deutzovi dijelovi. :scratch Mislim na dijelove motora, lamele, potisni ležaj, dijelovi mjenjača i hidraulika.

Ajde da ponovim pitanje: možda netko zna.

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
imam problem s hidraulikom na 4506,kad ga prebacim na fini dize mi vislje nego kad je u polozaju normale. Sta bi to moglo bit

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
imam jedno pitanje u vezi 75ice, da li bi se mogla ugraditi motorna kocnica na njega, kao sto imaju vojni kamioni, prigusi motor i tako ga smirujem kad idem niz brdo da ne kocim

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146

niste skužili....nisam spominjo zakretanje kuta predubrizgavanja, nego kut zakretanja bregaste u bosch pumpi (linijskoj)...znači imaš tzv. pumpni element koji je određenog promjera i koji ima određeni hod gore-dolje, a duljina tog hoda je zapravo količina goriva..i kad se elementi lagano poderu količina goriva je manja, i sad se može povećat hod elementa kako bi se dobila ispravna količina goriva...a pošto element pomiče bregasta time znači da se bregasta zakrene za veći kut tokom ubrizgavanja što znači dulje vrijeme ubrizgavanja..

sve ovo s štelanjem pumpe ima smisla, al ako se baš hoće postić maksimalna snaga motora s minimalim opterećenjima (temp. i meh.) onda ipak remont pumpe...slažem se da su to sve sitnice ali ipak....

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
tako je kole u pravu si ali ja taj posao ostavljam bošisti.Jednom sam išao sam slagat pumpu od 533.Traktor je bio slab a trošio je kao neman.Imamo tu u kukunjevcu dobrog bošistu koji i nije skup.Taj posao odradi za tristotinjak kuna sve ovisi a poslije toga traktor sasvim drugačije radi.Normalno ako je loša onda treba remont i sasvim je drugačija cijena.

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Samed
sta ce ti from na torpedu brate mili pa to je traktor koji izvrsno koci nizbrdo.
Ma sve se moze ugraditi.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Samed
sta ce ti from na torpedu brate mili pa to je traktor koji izvrsno koci nizbrdo.
Ma sve se moze ugraditi.

ma znam da koci odlicno ali bi mi odgovarala ta motorna kocnica, jer ja najcesce vozim drva nizdrbo i islo bi se dosta brze kada ga ne bih morao stalno na kocnicu, hoce kocnice da se zapale po nekad od kocenja :lol:, zato me interesuje da li bi moglo, i kako i gde se to ugradjuje ako zna neko

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
imam jedno pitanje u vezi 75ice, da li bi se mogla ugraditi motorna kocnica na njega, kao sto imaju vojni kamioni, prigusi motor i tako ga smirujem kad idem niz brdo da ne kocim
Pucaju glave brate mili :rolleyess:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kaj ja znam. Valjda mu previše zatvori ispuh pa onda nema kam.
Ja znam da je to bilo kod nas učestala pojava, tj svako malo duže frenanje

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Kaj ja znam. Valjda mu previše zatvori ispuh pa onda nema kam.
Ja znam da je to bilo kod nas učestala pojava, tj svako malo duže frenanje

znaci ne bi bilo pametno ugraditi to na njega ili ugraditi i paziti da se ne drzi previse

Najnoviji postovi

Na vrh