• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,171
Može sigurno samo pitanje dal bi trebali utezi napred. Tetak sa td 65 diže viljuskara od 600-700kg i zelenu balu 600-700kg bez problema :). Jedino mu fali još utega napred ima nekih 150 kg.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,759
Zanima me radi toga što ne znam da li bi 60 06 mogao nositi tonu na hidrauliku, šprica i rasipač.

Teško da bi. Prenježan je on za tak nekaj. Za to gledaj TD/TX65 ili 75.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,759
I na plotu piše ...

Podizna moć je jedna stvar, a upotrebivost toga podatka je nekaj sasvim drugo.

Rekel bi da je zadnji kraj na TD60 prenježan za takve egzibicije, a i prednji bi plival.
 
Posljednje uređivanje:

kristian

Član
Tu od
7 Pro 2012
Poruka
90
Pozdrav imam adriatica 48 i imam problem sa remenima.
Kad upalim hladan traktor znaci nije paljen preko noci kompresor napuni zrak i do 3 bara i onda nakon 3,4 minute rada jednostavno opada pritisak i kad pogledam remenje onaj sto pokrece kompresor jako se sporo vrti a remenica se vrti,znaci nije do nje,proklizuje. Pa sad ne znam dal mogu nekako zategnut taj remen,onaj drugi sto pokrece ventilator se okrece jako dobro i zategnut je samo ovaj drugi dok je hladan prvih 3,4 minute se okrece izvrsno a kasnije nikako,samo proklizuje
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Ak ima špananje preko podloški na remenici mu oduzmeš koju iz sredine i staviš sa vanjske strane.Tako se polutke remenice približe i našpanaju remen.Ja neznam na koji način ima urađeno ali ak ima tak se na taj način uradi.
 

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Ti motori imaju bas spaner za remen,nma remenicu sa podloskama.pr o ga probaj naspanat a ako nebu koristi onda drugi remen gore,ocito ovaj vec izlizan a mozda i pre uski
 

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
550
Kod mene ima kod cepa gdje se sipa ulje sipka od tog spanera i matica kljuc ¸17 i tu stegnem.
 

kristian

Član
Tu od
7 Pro 2012
Poruka
90
Pokusat cu to uraditi ako ne bude islo onda cu novi remen uzet a ovaj nije star,nije odvrtio ni 50 rs :rolleyes:
Sad me zanima kad ukljucim fini hidraulik plug mi stalno propada,traktor ne moze s mjesta onda ja rukom moram dizat svako 2 sekunde,dize plugove s lakocom i kad je rucica gori i doli,samo ne dize sam plugove u finoj regulaciji :rolleyes:
Ako neko zna kak da poštelujem onu polugicu sto ide nazad di se kači toplinik?
 

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
786
Za početak otpoji polugu na mjestu označenom crvenom strelicom, upali traktor, spusti ručicu za podizanje hidraulika skroz dolje a time će i poluge hidraulika pasti skroz dolje, zatim tu ručicu za podizanje poluga hidraulika podigni jedno 5 cm, kao da želiš podići poluge hidraulika, ali se neće podići za taj pomak od 5 cm, i onda tu otpojenu polugu za finu regulaciju guraj rukom prema unutra dok ne dođeš do reakcije, tj da hidraulik počne dizati. Javi reagira li ti hidraulik ili bez obzira što guraš tu polugu za finu regulaciju, poluge se ne podižu. Onda ćemo dalje.

a17336.jpg
 

kristian

Član
Tu od
7 Pro 2012
Poruka
90
Evo upravo sam učinio onako kak si napisal i da kad guram prema unutra poluge se podizu i sto jace gurnem vise se dignu poluge,sta trebam dalje,kak da zavrsim?
 

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
786
Dobro, dakle najlošije nije. Sad napravi postupak 4 na slici u mojem postu iznad. Dakle parkiraj traktor na ravu površinu, spusti ručicu hidraulika skroz dolje, stavi željeznu štangu da spojiš lijevu i desnu polugu hidraulike, podbaci pod poluge neki panj tako da poluge budu u vaservagu po dužini (u smjeru crvene linije na slici).

zatim šarafi spoj na mjestu zelene linije na način da otprilike okreneš par krugova i staviš polugu na mjesto, zatim dižeš ručicu za dizanje hidraulike u zrak i na broju 9 bi trebale poluge krenuti u zrak. Iz iskustva nije nužno broj 9, pokušaj što bliže podesiti. Problem može predstaviti duljina navoja na vijku kojeg šarafiš, možda ti neće biti dosta dug, a onda se snađi nadovarivanjem komada s navojem ili što ti je već najlakše. Ciljaj od 9-13 da počne dizati.

348k9l5.jpg


važno je i da lisnata opruga na mjestu žute linije nije slomljena ili varena, te da nije petljano po vijku na mjestu plave strelice tj. da lisnata opruga ima potreban hod.

toplink obavezno kvači na srednju rupu, kao što je sad klin na slici, kad ideš orati, a za transport na gornju rupu.
 

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
786
za plitko oranje i lako zemljište, srednja je za duboko oranje i za teško zemljište i u praksi se uvijek koristi za oranje, dok je gornja za transport.
 

Najnoviji postovi

Na vrh