• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,863
Da, bio je u disbalansu. I sad ja gledam što i kako ga dovesti balans? Za unutrarnji opseg nije bilo frke jer je obrađen na tornu.
Ali sa vanjske strane je bio problem, i ono gledam sve okolo (po obodu) i zaključim da lipsa. Kad ono na jednom mjestu bila (sasušena) kaplja boje, uzmem jedan manji sjekač i batić, u tili čas je doveden u balans😄

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,305
Dobro je dok ne kupiš novi doboš, da vidiš onda kakav je balans :cry:

Dunba

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2022
Poruka
144
Zna li neko kolika je podizna moć hidraulike na torpedo 45 86 godište?

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
795
Mislim da 1560kg a sa 600kg iz na polugama se dade raditi preko baš i ne

boscanin

Član
Tu od
21 Sij 2014
Poruka
83
Pozdrav
Prije dva mjeseca sam nanbavio torpedo 4806 c 1981g
Prje toga sam imao Vladimirac T30 70
Traktor je super samo moram kocnice i rucnu popraviti
To cu na zimu posto sad nemam vremena a i kocnice koce pomalo
Dali odgovara ovaj hidraulicni volan

Prilozi

• IMG_20230903_142329[1].jpg
    IMG_20230903_142329[1].jpg
    67.4 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20230903_142340[1].jpg
    IMG_20230903_142340[1].jpg
    68 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20230903_142356[1].jpg
    IMG_20230903_142356[1].jpg
    58.5 KB · Pregleda: 25

TOSO

Član
Tu od
26 Lip 2013
Poruka
43
Pozdrav svima, jel se mogu na torpedu 75 izvesti prikljucci za dvokruzno zracno kocenje i koji dijelovi su potrebni?
Traktor ima kompresor i prikljucak za jednokruzni zrak.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
599
Da li ima i gdje dobar bošista za Torpeda na području Brodsko posavske i Požeško slavonske županije?

burek1268

Novi član
Tu od
18 Lip 2022
Poruka
3
neznam gdje koja zica ide
ako mi tko moze napisat po boji zice i broju na utikac na bravici di sta spojit

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,164
Izgleda da se dosta naradio, barem sudeći po slikama, u svakom slučaju neka te vjerno služi.

• Like
Reactions: H&S

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,164
Da su uspjeli doraditi i složiti bolju getribu, bili bi vrhunski traktori u ono vrijeme, pa čak i danas, motor im je neuništiv, od prednjeg mosta do volana sve savršeno, barem kod mene nije bilo nikakvih problema na 55-ici, ostali dio ima nedostataka, ali i to se može riješiti uz malo znanja i preinaka, redovito održavanje, puno pažnje i traktor je sasvim u redu za jednog malog poljoprivrednika. Najveći problem danas je što nema više kvalitetnih dijelova za njih, posebno što se tiče getribe: osovine, zupčanici, ako ima mogućnosti, poznavanja struke, najbolje otići do kvalitetnog majstora i napraviti original komad, istina da je skuplje, ali onda to i traje, no nažalost i dobrih majstora je sve manje.

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,987
Navodno ima negdje oko Zaprešića jedan meštar koji zna problem tih getriba i ujedno rješava kvar za sva vremena.
Kolegi je na 55-ici nešto bilo otišlo i nekako je došao do njega, čovjek došao doma i bez nekog većeg raskapanja to promjenio. Rekao mu je da uz neku normalnu upotrebu neće više imati nikad problema.

• Like
Reactions: H&S

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,164
Ima kolega možda broj/kontakt, ili ime/prezime od tog čovjeka koji mu je slagao?
Ja znam Mladena Barkovića, on je prije imao servis za Torpedo i Landini, sada je u penziji, možda je riječ o njemu, također je iz Zaprešića, ali nisam siguran da li se više bavi sa time.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
284
I onda kažu Torpedo ovakav, onakav. Kad ove zapadne marke cvrknu nitko ništa. Koliko € ako nije tajna

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,987
Ima kolega možda broj/kontakt, ili ime/prezime od tog čovjeka koji mu je slagao?
Ja znam Mladena Barkovića, on je prije imao servis za Torpedo i Landini, sada je u penziji, možda je riječ o njemu, također je iz Zaprešića, ali nisam siguran da li se više bavi sa time.
Budem ga pitao

Najnoviji postovi

Na vrh