Mike
Član
- Tu od
- 6 Sij 2009
- Poruka
- 967
Mike kaže:bil je z jednom nogom u grobu skoro,ali malo prirodnog ambijenta i friški zrak čine čuda :lol: :lol: :lol:
heh,zavisi dali toviš svoje ili uslužno :scratchVedran kaže:Koliko se najmanje junadi mora toviti da bude ekonomski isplativo ako je to jedina proizvodnja?
paaa sad ,opet zavisi :scratch ak je zemlja dobra,dobro obrađena,imal bi hrane za najmanje 50 komada,čak i više,ali nebi ti previše preporučal puno kupovanja hrane zbog samih ulaznih troškova :scratch ...znači što više svoje vlastite,kvalitetne hrane i sam periii,nek ti je sa srećom!!!:lol: :lol: :lol:draž kaže:pozdrav obrađujem 30ha zemlje,zanima me koliko bi mogao komada toviti junadi da imam dovoljno hrane s tih 30ha,smjesu bi kupovao i miješao sa svojim brašnom
ja osobno neznam ni za jednog "stabilnog" :evil: ...pogotovo ne za holsteine...ak saznaš javi i nama ostalima :lol: :lol: :lol:kantar kaže:Ima li u našoj domovini kakav stabilan otkupljivač muških holstein goveda? Sve kategorije-od teladi do bikova.
Znam da je Belje jedno vrijeme otkupljivalo telad za baby beef.
pa s kim to hranis kad ti treba 18 mj.od 120-600kg ili ja ne kužim ili si zeznul se s jedinicom prije 8didy353 kaže:nije ti baš neki isplativi posao ti dobiješ bika oko 120 kg. i hraniš ga do 600 kg. hranjenje ti traje 18 mjeseci na kraju ga prodaš za 14/15 kn po kg. tada zaradiš oko 8500/9000 kn i kad odbiješ cjenu bika od 120 kg i smjesu pa nedaj bog lječenje ostaje vrlo mala svota novca