M
MOCO
Guest
ti u stvari imaš idealnu hranu za rasplodna goveda, a ne tovna. Kakogod,fali ti energije, a najjeftinija energija je kukuruz.
ti u stvari imaš idealnu hranu za rasplodna goveda, a ne tovna. Kakogod,fali ti energije, a najjeftinija energija je kukuruz.
dali si mislio na kukuruznu silažu ili na zrno ili oboje. dali ima neko tablicu dnevnih potreba tovnih grla s obzirom na uzrast.
dali si mislio na kukuruznu silažu ili na zrno ili oboje
pozdrav svima! Novi sam clan a za par mjeseci ulazim u posao tova junadi. Tu sam da razmjenjujemo informacije,lijepo i ugodno se druzimo i pomazemo jedni drugima. Planiram proizvoditi svoju hranu i vec sam krenuo sa obradjivanjem zemlje. Znaci procitao sam mnoge postove i strucna obavjestenja i natpise o tovu junadi ali u vjerujem da se u praksi tek vidi kako i sta. Takodje,vec sam krenuo u realizaciju objekata(papiroloski dio),planiranje(to ce mi raditi strucno lice) i ostalo. Silazu,sijeno,kukuruz u zrnu,jecam,zob,soju...planiram sam proizvoditi i mijesati ali ce mi tu svakakodobro doci vasa pomoc i savjeti.
Koja je to najnaprednija formula i omjer itd.?
Objekat planiram raditi na principu obrnutog kosog poda od mjesta hranjenja i prilagoditi ga tako,da sve operacije mogu obavljati masinama(uglavnom polovnim) ali da se ne kicma previse .eto,usput mozemo i malo vise oziviti temu i vidjeti sta je to novo i koji su to,najbolji nacini za tov.
svako ima svoju recepturu,,al uglavnom 3kile smjese ti bik pojede, za kilu prirasta,,,,pa si izracunaj,,,,al ova godina ti je preskupa za tov junadi,,posto je kuruza skupa,,a ti nemas kuruze,,kuruza ti najpotrebnija u tovu junadi,,
da je takva konverzija ja bi danas kupovao novi x5.. )
malo da obnovim temu i da pokazem bikove
useljeni 15.11.2011
na slici je 11 komada i imamo jos 4 svezana u drugoj stali
mi smo prezadovoljni s njima
kopovali smo ih od jednog svercera,i neznamo odakle ih je dovlacio
cijena je bila 1180km(605e)
i sad kad se izracuna cijena je oko 7.30km
nismo mi kupovali po kili,mi smo kupovali djuture
a bili su oko 160 kg
al su jako dobra telad
i sad kad se izracuna cijena je oko 7.30km
to mi se cini jako puno kod nas je max 26 kn, istina je da nema teladi
i svi obićno uvoze iz rumunjske, mi smo uspjeli kupiti 23 domaća i to smo kupovali 2 mjeseca prosjećno smo plaćali 25 kn težina je bila 130 kg kažem u prosijeku
kolika je kod vas onda cijena bikova??