• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorska kosilica ili traktorčić

K

kemicar

Guest
Re: traktorska kosilica ili traktorčič

Malo sam pogledao okolo i nema baš nešto- nije sezona. Vidio sam i neke kineze. Kaj mislite o njima?

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Preporučam MTD
nije najbolji ali nije ni najgori,onako zlatna sredina. a ni nije tako skup,jednostavno održavnje...
:D

T

tbakovlj

Guest

VTZ kaže:
MTD traktorića i njihovih "modifikacija" (MTech i slično) ima u ponudi najviše, čudi me da ih nisi zapazio u nekoj od trgovina tipa Merkur, Bau-nešto, Pevec, KTC i ostali.

Ovlašteni servisi postoje, ali moj traktorić nakon pet godina nije imao nikakve potrebe za servisom. I akumulator je još originalan i u dobrom stanju, a jednako tako i sve ostalo. Koristim ga i po ljetu i po zimi, upravo danas sam opet nagurao velike hrpe snijega, i očistio dvorište..

IMG_3295.jpg

IMG_3337.jpg

IMG_3338.jpg

IMG_3339.jpg

IMG_3340.jpg

IMG_3341.jpg

Lance za traktorić si kupil ili radio sam, isto pitanje za ralicu, ja imam isti takav pa me zanima, mislil sam ralicu radit sam jer su nove preskupe.Daj mi reci kak se traktorić ponaša u mokrom snijegu?.

V

VTZ

Guest

tbakovlj kaže:
Lance za traktorić si kupil ili radio sam, isto pitanje za ralicu, ja imam isti takav pa me zanima, mislil sam ralicu radit sam jer su nove preskupe.Daj mi reci kak se traktorić ponaša u mokrom snijegu?.

Napisao sam nekoliko puta, lanci su original za auto (175/70 - 13), ja sam ih samo pripasao i našpanao sa gumenim trakama (a inače mogu se kupiti i originalni lanci baš za tu gumu)..

Ralicu sam napravio prije prošle zime, imaš ovdje na forumu i fotke o tome. Mokri snijeg - prošle i ove zime još nije pao toliko težak snijeg, kojega traktorić nebi mogao očistiti. Posebno ako bi se na zadnji dio traktorića montirali nekakvi utezi, ali ja do sada još nisam osjetio potrebu da ih imam..

IMG_2842.jpg

IMG_2843.jpg

IMG_2848.jpg

IMG_2979.jpg

K

kemicar

Guest

Znači kineze ne? Međimurka ih je navodno prodala 100-njak i da se ne kvare. Jel se mogu ti traktorići negdje probati?

V

VTZ

Guest

Nemam iskustva s kinezima, ali svašta već oni proizvode u tisućama komada. Ako nije velika razlika u cijeni, ipak radije odaberi neku poznatiju marku, barem zbog rez. dijelova i servisa (od rez. dijelova ja sam u pet godina promijenio jedan remen).

T

tbakovlj

Guest

Dobar je, taj ima i klimu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

vinogradar kaže:
Evo mojeg traktorčića....
Dobar ti je traktorčič!!!
Reci nešto o njemu!
Koliko klipova ima?
Koliko konja?
Koliko ima brzina?
Koji motor je u njemu?
...
Koji zahvat kosišta?
I nakraju koliko $$$?

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

1 klip,13,5 ks brigss,zahvat 102 6 brzina,zvučni signal napunjenosti košare.....inaće odličan...........21000 kn

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

vinogradar kaže:
1 klip,13,5 ks brigss,zahvat 102 6 brzina,zvučni signal napunjenosti košare.....inaće odličan...........21000 kn

Ma odličan je on samo puno $$$ za njega!

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

A čuješ jbg. i Fendt je skup valjda ima razlog.........

K

kemicar

Guest

Kinez ima isto B&S motor, nema elektronike (pali/gasi), ima brzine,... cca 9000 kn

V

VTZ

Guest

Pa otprilike za slične novce može se kupiti i MTD, samo što si ti malo zakasnio, rasprodaje nakon sezone ljeto/jesen su završile, i sad malo tko traži i kupuje traktoriće. Nakon pet godina korištenja, i ukupne količine pokošene trave, mogao bih reći da se moj traktorić sasvim isplatio... A on je još praktički kao nov, i služit će me još dugi niz godina.

U

USRO

Guest

Evo ga 20 ks za 12,500 kuna prslu zimu:
2r73ggz.jpg

K

kemicar

Guest

Kaj to je bila normalna cijena ili akcija?

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

jel misliš na ovu što djeca popravljaju? :mrgreen:

U

USRO

Guest

kemicar kaže:
Kaj to je bila normalna cijena ili akcija?

navodno akcija u:http:motorama.hr/

Najnoviji postovi

Na vrh