• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorska kosilica ili traktorčić

K

kemicar

Guest
Re: traktorska kosilica ili traktorčič

Ovo za susjeda nije ni loše :lol:

A

antonio3333

Guest

Ovaj kos nije ni tak los ak namjeravas kompostirati. e kako servisirate traktoriče. koliko kosta odprilike servis (ulje , filter...) ima ko hidrostat mjenjac? :?:

V

VTZ

Guest

Servis - do sada nisam potrošio jedne lipe za majstore, jer samo se mijenja ulje u motoru... Bruse se noževi, povremeno se podmazuju neki dijelovi, vodi se računa o stanju akumulatora - i to je to. Samo malo više brige nego sa kosilicom na guranje..

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

Evo i mojeg traktorčiča kupljenog prošlog ljeta u Merkuru u VŽ . ima motor 17,5 ks marke B&S.Traktorčič ima sve oznake na sebi MTD a u papirima i na računu piše M- tech . Imamo veliku okučicu i s njim je košnja pravo zadovoljstvo ( za mojeg sina sa slike ) nakon prijašnjih godina košnje s raznim gurajučim kosilicama
E sad mene zanima dali perete vodom kosišta nakon svake košnje ili samo mehanički očistite a perete samo po završetku "kampanje" košnje i dali je dobro prati kosište miniwashem ili samo na "šlauf".

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

E još da velim traktorič ima trogodišnje jamstvo ali bi trebalo svake godine ići u ovlašteni servis da ga oni servisiraju ,a to košta odprilike oko 600kn . Zasad sve funkcionira savršeno na njemu a ulje smo promjenili prije par dana , podmazan če biti na proljeće tako da mi se čini da ovlašteni servis neče vidjeti.

V

VTZ

Guest

Sve je to MTD, ali on se na raznim mjestima pojavljuje pod raznim trgovačkim nazivima, robnim markama i sl... "Najbolji" od tih pokušaja bio mi je Baumax, kod kojih je isti traktorić bio u zelenoj boji, bez ikakve oznake, i duplo skuplji nego kod Peveca ("Ako isti artikl pronađete negdje jeftinije, Baumax će vam prodati taj proizvod po jednakoj cijeni" :lol: )

Što se jamstva tiče, to je samo trik kako da i serviseri dodatno zarade, a na dijelovima bi ionako derao i uvoznik, i svi ostali.. Na eBayu ih ima čitavo brdo (dijelova), po neusporedivo nižim cijenama nego kod uvoznika.

Ja traktorić ne perem od ispod (ili vrlo vrlo rijetko), nego kad završim jedan ciklus košenja (na više mjesta) dignem ga u zrak, skinem i nabrusim noževe, i mehanički očistim naslage sa kosišta. Kad dođe zima, demontiram kosište, zaštitim ga i prefarbam, i onda ono čeka sljedeće proljeće, da bi opet bilo montirano na traktorić.

K

kemicar

Guest

Kolko para taj Mtech?

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

Ja na svom ove godine mijenjam noževe,možda i remen upravo je razmetan...što se tiće pranja,imam priključke za crijevo (štek) i uštekam i pustim pogon noževa i sam se opere odozdo....

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

VTZ kaže:
Sve je to MTD, ali on se na raznim mjestima pojavljuje pod raznim trgovačkim nazivima, robnim markama i sl... "Najbolji" od tih pokušaja bio mi je Baumax, kod kojih je isti traktorić bio u zelenoj boji, bez ikakve oznake, i duplo skuplji nego kod Peveca ("Ako isti artikl pronađete negdje jeftinije, Baumax će vam prodati taj proizvod po jednakoj cijeni" :lol: )

Što se jamstva tiče, to je samo trik kako da i serviseri dodatno zarade, a na dijelovima bi ionako derao i uvoznik, i svi ostali.. Na eBayu ih ima čitavo brdo (dijelova), po neusporedivo nižim cijenama nego kod uvoznika.

Ja traktorić ne perem od ispod (ili vrlo vrlo rijetko), nego kad završim jedan ciklus košenja (na više mjesta) dignem ga u zrak, skinem i nabrusim noževe, i mehanički očistim naslage sa kosišta. Kad dođe zima, demontiram kosište, zaštitim ga i prefarbam, i onda ono čeka sljedeće proljeće, da bi opet bilo montirano na traktorić.
Slažem se , u uputstvima čak piše da je proizveden u MTD-u (Saarbrucken ,Njemačka)
Nevolim baš stroj prati vodom jer voda prodire na sve strane u njega zato ga budemo i mi dalje samo čistili mehanički odspoda, iznimno na kraju sezone.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

kemicar kaže:
Kolko para taj Mtech?
Evo ja sam pogledao jako puno traktoriča prije kupnje , gledajuči omjer uloženo-dobiveno mislim da traktorič opravdava cijenu , bio na akciji 9.999 kn .
Jedino me malo zabrinjava što motor na njemu nema uljne pumpe več se podmazivanje vrši tzv. bučkalicama tj. usmjerivačima ulja , no ja nemam velike nagibe za košnju pa se nadam da to neče biti problem, a u uputstvo stoji da se još uvijek mogu kositi nagibi do 20 stupnjeva.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

vinogradar kaže:
Ja na svom ove godine mijenjam noževe,možda i remen upravo je razmetan...što se tiće pranja,imam priključke za crijevo (štek) i uštekam i pustim pogon noževa i sam se opere odozdo....
Moj ima već rupe izbušene za te dodatne mlaznice samo ih treba dodatno montirati, pa me zanima dali te mlaznice mogu dobro i kvalitetno oprati kosište i dali voda ne šprica po cijelom traktoriču?

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

ŠANANA kaže:
nisam do sad vjerovao da bi se s time mogao tako efikasno čistiti snijeg :mrgreen: :mrgreen:
Evo ove zime napravljena ralica i isprobana, bez lanaca traktorič gura snijeg bez problema .

A

antonio3333

Guest

Nije skup 17 konja.Kad pocnu rasprodaje? kad si ti kupel traktor zradikovic koji mjesec.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

Prošle godine negdje oko 01.08. Rasprodaje ti budu počele u proljeće kad počne sezona košnje .

K

kemicar

Guest

Mislim da budu ove godine svi trgovci skidali gače ak oću kaj prodati

V

VTZ

Guest

zradikovic kaže:
kemicar kaže:
Kolko para taj Mtech?
Jedino me malo zabrinjava što motor na njemu nema uljne pumpe več se podmazivanje vrši tzv. bučkalicama tj. usmjerivačima ulja , no ja nemam velike nagibe za košnju pa se nadam da to neče biti problem, a u uputstvo stoji da se još uvijek mogu kositi nagibi do 20 stupnjeva.

Ne znam za tvojega, ali Tecumseh Formula OHV 12.5 motor ima uljnu pumpu, a PRESSURE LUBRIFICATION čak i izričito piše na gornjoj strani motora.

"Tecumseh 12.5 HP OHV Formula Series - Pressure lubrication keeps all critical areas awash in oil for longer engine life"

Ja već pet godina kosim po nagnutim terenima, a motor radi kao da je jučer kupljen.

K

kemicar

Guest

Za brigsove motore sam čuo (kad sam kupovao kopačicu) da nisu za velike nagibe-mašina zariba

Najnoviji postovi

Na vrh