• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorska kosilica ili traktorčić

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141
Re: traktorska kosilica ili traktorčič

Moj motor je serije I/C 17,5 hp 500 cm3 ali nigdje na njemu ne piše "full pressure" i nema uljni filter pa mi se čini da nema uljnu pumpu . Gledao sam ovu stranicu kaj si mi ti VTZ preporučio ,mada nisam baš s "engleskim na ti" ,ali evo kaj piše, mislim da nema uljne pumpe , "dijelovi potopljeni u ulju" , malo mi pomogao moj sin u prevođenju teksta "Positive gear-driven system bathes all internal engine parts with oil"

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

zradikovic kaže:
vinogradar kaže:
Ja na svom ove godine mijenjam noževe,možda i remen upravo je razmetan...što se tiće pranja,imam priključke za crijevo (štek) i uštekam i pustim pogon noževa i sam se opere odozdo....
Moj ima već rupe izbušene za te dodatne mlaznice samo ih treba dodatno montirati, pa me zanima dali te mlaznice mogu dobro i kvalitetno oprati kosište i dali voda ne šprica po cijelom traktoriču?
Ja sam zadovoljan kako opere ja ga uvijek odmah poslije košnje operem dok se trava ne zasuši....ovisi ti i o noževima kako su izvedeni jer ona krilca koja bacaju travu ti razbacivaju vodu,ako su poderani treba malo dulje prati inače ja pustim na svaku stranu 3-4 min

V

VTZ

Guest

Kod mene je jedna takva mlaznica ugrađena na lijevoj strani kosišta, a najbolji rezultati se postignu kad se kosilica u radu spusti sasvim do zemlje. Ubrzo se napravi lokvica vode na tlu, koju noževi podižu i razbacuju po cijeloj površini kosišta, i tada tek počne najintenzivnije pranje.

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

JA imam i sa lijeve i desne strane i stvarno sam zadovoljan sa pranjem...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Ja imam samo sa lijeve strane,pa zadovoljan sam kako pere...
Ako se baš sve neskine,malo sastružem i to je to,nema prevelikog glancanja...

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

Znači bilo bi dobro montirati mlaznice i njima prati kosište. nego razmišljam dali bi se te mlaznice mogle napraviti , dali ima ko kakvu sliku ili bi mogao poslikat mlaznicu u krupnom planu, stavit neku sliku.

V

VTZ

Guest

Čini mi se da sad baš i nije vrijeme za slikanje tih mlaznica, pogotovo s donje strane, gdje je i najvažnije! S gornje strane treba izgledati kao onaj pipac, na kojeg se natakne brza spojnica za vodu. S donje strane treba bacat vodu što bolje ustranu (prema sredini kosišta), i ne smije previše stršati van zbog noževa..

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

Odozdo nema nikakve mlaznice....obični mlaz vode koji tuće u zemlju ali zato se i pere sa uključenim noževima koji razbijaju taj mlaz i vodu razbacivaju po oklopu.........

K

kemicar

Guest

Bilo bi zgodno da poslikate i odgora i ododola na razl. modelima pa da se vidi.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

vinogradar kaže:
Odozdo nema nikakve mlaznice....obični mlaz vode koji tuće u zemlju ali zato se i pere sa uključenim noževima koji razbijaju taj mlaz i vodu razbacivaju po oklopu.........
Neznam baš dali je obični mlaz prema dole, koliko sam ja vidio na nekim strojevima u prehrambenoj industriji koji se peru na sličan način mlaznice su konstruirane da voda šprica sastrane lijevo i desno .

V

VTZ

Guest

Tako je, mlaznica ima otvor izveden ustranu, tako da voda šprica pod 90 st prema unutrašnjosti kosišta.

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

Neznam na kojem je traktoru tako na mom je samo prema dolje.......

A

antonio3333

Guest

bok dino. trebao bi tvoju pomoc. koliko vidim ima mtd 175. takav je sad u metrou u nekoj akciju. pa me zanjima dali si ti zadovoljan sa njim? dali ima uljnu pumpu? i taj traktoric ima hidrostatski mjenjac? dali dobro funkcionira?

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

bok
Kolika mu je cijena sad u metrou,ja sam ga platio u pevecu 10 000!!! Isto je bio na akciji.
Pa ja sam zadovoljan,za moje potrebe je super..
Neznam jel ima uljnu pumpu,na što točno misliš?
Da,mislim da ima hidrostatski mjenjač sa 7 brzina,sve se radi sa lijevom papučicom,ona služi i kao kvačilo i kao kočnica i kao gas,kad se ufuraš u to,uglavnom jako jednostavno...
Funkcionira dobro,samo me malo smeta što kad ideš u rikverc moraš ugasit kosu ili on počne crkavat,nemožeš kosit u rikverc niti iči u rikverc sa upaljenom kosom,eto to me jedino smeta.I recimo nemože kosit travu veliku 30 centimetara,ostaju tragovi između 2 noža,umjerenu travu kakva je za kosilice..

A

antonio3333

Guest

moj travnjak malo visi 20-30 stupnjeva. pa bi mi trebala uljna pumpa da podmazuje cilindre i na nagibu. na motoru bi ti trebalo pisati Pressure Lube ako ima pumpu. malo ispot 10000 kn. ak ti nije problem mores mi porocitati kaj pise na motoru. ili poslikaj vidim da dosta slika stavljaš :D

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

heh :D
Nejdem tako često tamo gdje mi je traktorčič.
Slike če bit najranije kad počne sezona (košnja),a to če bit za koji tjedan.
Znači zanima Vas ono što je ispod haube???

A

antonio3333

Guest

bas to. hvala na savjetu.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

antonio3333
evo neke slikice,nadam se da vidite što vas zanima! Dali ste možda nabavili traktorčič?
danas se po prvi puta kosilo u ovoj godini...
dsc00622d.jpg

dsc00621aa.jpg

dsc00620.jpg

dsc00619g.jpg

dsc00618zb.jpg

dsc00617s.jpg

dsc00616n.jpg

dsc00615n.jpg

dsc00614lt.jpg

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141

Ovaj model motora nema uljne pumpe , već se podmazivanje vrši tzv. bučkalicama , prilikom vrtnje radilice bučkanjem iliti zapljuskivanjem ulje dolazi do cilindra ,karika ...

A

antonio3333

Guest

Nisam to je I/C serija pa nema pumpu. Hvala na trudu.

Najnoviji postovi

Na vrh