Mislim da nema potrebe da i ja dodajem jer je vec pojasnjenjo zasto ne remen,a zasto lanac ili zubcanici,kako kaza savoris u vlastitoj izradi je prilicno tesko uskladit zubcanike jer treba imati pravilan odnos sa pocetka tj. mora se krenuti od reduktora pa prvog pognoskog zubcanika,srednjeg prenosnog i na kraju zubcanika na rotoru a za to sve treba" malo matematike i statickog proracuna"(fraza iz serije dva vozaca-paja i jaric zivadin)
Lanac i lancanici su dosta jeftina i jednostavna varijanta, na frezi sto sam postavio par stranica prije koju sam ja izradio postavljen je lanac 20 B i tjera zahvat od 185 cm, ako kazem da me prijnnos lancanici(SKF) i lanac kostao 80€ u novom stanju.za remenu varijantu je to cini mi se daleko jeftinija solucija,.,.
Da napisem i obzirom da je nisam ovde zvanicno predstavio frezu vlastite izrade pa da sad malo kazem
Bocne stranice uradjene od ploce 12mm, kvardatne poprecne cijevi 50x50x5,gornji lim profilisan debljina 5mm na krajevima-uglovima po duzini zatvoren i zavaren cijelom duzinom,tregeri na koje je zavaren gornji lim su debljine 10mm sirine 120mm, lezajevi 6308 u kucistima sa semerinzima, cijev rotora fi 60mm stijena 7 mm,flanse rotora fi 200mm debljina 10mm,trokut konstrikcija za top link je motan lim 5mm.,.zadnji poklopac je uradnjem od lima 2,5mm sa poprepcnim ojacanjima,, uglavnom sam radio da sve bude sigurno i prilicno masivno