Ma nije problem dah meni je žao da se tako priča jer ljudi čitaju forum i mislit ce da postoji 2-3 marke frezi i da moraš bogatstvo dat da bi imao “dobru” frezu, ja sam radio sa svakakvim frezama i godinu dana sam tražio frezu koja bi odgovarala meni i htjeo sam kupit sicmu i zadnji čas se predomislio, kad sam vidio koji reduktor je na geo, zupčasti prijenos, osovina odokativno 8cm u promjeru noževi skoro 50cm u promjeru i 290kg za 8000kn reko kupit cu je pa makar je prodo i pojeo g... i kupit drugu ali stvarno sam se iznenadio, a ja godisnje skinem s njom sigurno 5h i to neobrađene zemlje jer vinogradi se ne oru znači često puta u beton tuče...tako da nije ni to neka hobi površina, a druga stvar je pa ne pričamo tu o balirci, to je freza, dva ležaja prijenos i reduktor, fora je kod tih kako kolega kaže no name freza sta su slagane od onoga cega ima najviše na tržištu jer vjv nemaju svoju proizvodnju i samo zato su jeftinije,teže nađeš dijelove za stariju frezu dobre marke nego neke lijeve, al ok to je tipični balkanski mentalitet koji sam u više navrata spominjo na forumu, prije nego kupi stvar vec gleda i računa šta može krepat na mašini i koliko košta servis i svi prema tome kupuju, a ja odrzavam i siguran sam da ću je koristit koliko i ti nju, a i da se nešto dogodi još uvijek imam lufta za cijelu jednu novu kupit i imat rezervne dijelove, svako ima svoj način razmišljanja imam i ja oko sebe ljude koji kupe marku misle da se nece pokvarit da ima ne znam šta pa pukne osovina i ona se čudi kako je pukla osovina na frezi od 20tkn...pa čeka mjesec dana da dođe druga...toliko o markama, nije da ja nemam novaca za kupit markirane priključke stvar je u tome da ni te no name stvari više nisu loše, i baš zbog ne pohlepne cijene su pristuoačne i baš zbog toga vjerujem da će i te skupe marke morat popustit jer nisu svi ljudi ludi da dižu kredite da kupe “kvalitetnu” mašinu
E i da koliko taj 542 uopce ima konja da može zaklat bilo kakvu frezu? Skuplja freza od traktora...to nesto malo jace od mojeg traktora?