• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
dok ima ulja neće se pregrijat i rastopit zupčaniki i lanac...ni na gramipu, ni na geo, ni noname, a ni na maschiu....tak da nije sve do "nekvalitetne" freze, ima neš i u nemarnom rukovaocu...
pogledat ulje i španer, trgnut mazalicom di treba, pa to je abeceda frezanja...a ne reć da si ju zaklao sa 542 na dve rali...
krumpi, štedi dah... :ppozdrav:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma nije problem dah meni je žao da se tako priča jer ljudi čitaju forum i mislit ce da postoji 2-3 marke frezi i da moraš bogatstvo dat da bi imao “dobru” frezu, ja sam radio sa svakakvim frezama i godinu dana sam tražio frezu koja bi odgovarala meni i htjeo sam kupit sicmu i zadnji čas se predomislio, kad sam vidio koji reduktor je na geo, zupčasti prijenos, osovina odokativno 8cm u promjeru noževi skoro 50cm u promjeru i 290kg za 8000kn reko kupit cu je pa makar je prodo i pojeo g... i kupit drugu ali stvarno sam se iznenadio, a ja godisnje skinem s njom sigurno 5h i to neobrađene zemlje jer vinogradi se ne oru znači često puta u beton tuče...tako da nije ni to neka hobi površina, a druga stvar je pa ne pričamo tu o balirci, to je freza, dva ležaja prijenos i reduktor, fora je kod tih kako kolega kaže no name freza sta su slagane od onoga cega ima najviše na tržištu jer vjv nemaju svoju proizvodnju i samo zato su jeftinije,teže nađeš dijelove za stariju frezu dobre marke nego neke lijeve, al ok to je tipični balkanski mentalitet koji sam u više navrata spominjo na forumu, prije nego kupi stvar vec gleda i računa šta može krepat na mašini i koliko košta servis i svi prema tome kupuju, a ja odrzavam i siguran sam da ću je koristit koliko i ti nju, a i da se nešto dogodi još uvijek imam lufta za cijelu jednu novu kupit i imat rezervne dijelove, svako ima svoj način razmišljanja imam i ja oko sebe ljude koji kupe marku misle da se nece pokvarit da ima ne znam šta pa pukne osovina i ona se čudi kako je pukla osovina na frezi od 20tkn...pa čeka mjesec dana da dođe druga...toliko o markama, nije da ja nemam novaca za kupit markirane priključke stvar je u tome da ni te no name stvari više nisu loše, i baš zbog ne pohlepne cijene su pristuoačne i baš zbog toga vjerujem da će i te skupe marke morat popustit jer nisu svi ljudi ludi da dižu kredite da kupe “kvalitetnu” mašinu

E i da koliko taj 542 uopce ima konja da može zaklat bilo kakvu frezu? Skuplja freza od traktora...to nesto malo jace od mojeg traktora?

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
da bas, treba štediti dah... balkanski mentalitet ne znam kaj bi to trebalo značiti nešto loše ili dobro? Očito ko ne misli isto s određenom ekipom na forumu treba ga razapeti jel da?
ti si kupio prema svojim potrebama ja po svojim. I napisao sam svoje iskustvo sa raznim fezama i situacijama. Očito čitate smo ono kaj vam paše i to komentirate. Nije IMT zaklao frezu, nije do neodržavanja nego je teška zemlja koja se teško priprema, teški uvjeti rada, cijelo vrijeme to pišem ali to niste primjetili. Inače kada fezem, po vašem ispustim ulje iz getribe po onda frezam jel da? Iskreno, skepičan sam prema robi koja nije dokazana a ne mora biti da je proizvod loš ili dobro. Sretno tebi s Geo frezom da traje doživotno. Već 11 godina Maschio me služi bez greške uz minimalno održavanje i mislim da nisam pogrešio u izboru bez obzira na "balkanski mentalitet"(valjda to znači kada kupiš kvalitetan stroj). Valjda ćemo biti živi i zdravi da vidimo Geo frezu nakon xx godina. To je ponata moga pisanja. Ali u ovoj temi zadžavam dah...:whistle::D

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Pa naravno da ne, ne znam od kuda ti to palo na pamet.
odkopčaš ju kod potoka i da ju zaraste živica, ak se možeš sjetiti gdje je, kopčaš i teraš dalje... skidanje paučine je generalka za tebe...
naravno prije frezanja ispuštiš ulje i probaš na asvalu jel ide----

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Koji neozibljni postovi, ja voziim ml-a od kad imam vozacku i znam da i sa kvalitetnim markama imas problema, zagovaras neku teoriju koja ne drzi vodu, takvih ko ti ima more kupe neku marku i hvale ju i preorucaju svakome ko kupuje jer su digli kredu da je kupe i hvale se time jer je jedino cime se isticu iz skupine u kojoj se nalaze... budi sirokog vidokruga dozvoli drugima koji su prosli jeftinije da kazu svoje misljenje nemoj se osjecat ugrozeno jer si ispo g.... i za neku stvar dao previse novaca:cool:

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
krumpi, vidim da nisi ništa shvatio a kada vrijeđaš ovako i presuđuješ da sam ispao glup jer sam kupio ono kaj sam želio... to dovoljno govori o tebi... apsolutno ne zagovaram nikakvu teoriju samo sam iznosio svoje iskustvo, koje sam i dokumentirao a po slikama se vidi po da je freza u kurcu i minimalno održavanje je da se samo skine prašina. i nakon takve provokcije ja bi trebao nešto napisati da se opravdam DARIJUSU jer on je zaključio da ne održavam strojeve?? a ti se ulovio od prve mog posta a zbog čega? jer imamo drugačiji pogled na stvari? U kojem postu sam tebi zabranio da iznosiš svoje iskustvo? Od kuda tebi da kupio na kredit i koliko sam dao za ferezu, niti u jednom postu nisam naveo, niti je to tema razgovora bila. Ti spomiješ balkanizam, odnosno pišeš da sam balaknac čemu to? Očito si kratih živaca a možeš i zaobići moje postove jer po tebi tko god kupi neki kavaliteni stoj je glup.

Moje iskustvo nije hvaljenje nego iskrena preporuka i na kraju svatko donosi odluku kaj će kupiti i za koliko novaca a ja te ljude ne smatram balkancima i glupe kao što ti javno ovdje iznosiš.

Čića mića gotova je priča.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ajde prestanite i shvatite da nemamo svi isto mišljenje. Niti je nužno da svoje mišljenje ugrađujemo nekom drugom.
Evo ja se sa obojicom slažem u vezi odabira freze iako sam ja lično izabrao neku treću opciju.
Ali sa vrijeđanjem i omalovažavanjem se ne slažem ni sa jednim od vas .

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ne vrijeđam ja nikoga dal se iz mojih postova može iščitat vrijeđanje? Ja sam samo komentirao u duhu rasprave i samo pokušavam objasnit moje razmišljanje, ja sebe smatram poljoprivrednikom i smatram se kompetentnim za komentiranje određenih priključaka, a tko to ne priznaje nije moj problem
Inače kod mene je sve marka i kvaliteta tako da nemoj mislit da je ta freza koju si ti kupio nešto posebno...al stvarno mi se više neda o tome raspravljat, dobro je darijus reko...štedi dah

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
🔥🔥🔥.........:hahah::hahah::hahah:

niš nebute znali dok ne počnete frezat s vladimircem...tek onda se čovjeku otvore oči... :p :p :p

brkica11

Novi član
Tu od
11 Tra 2020
Poruka
4
Pozdrav svima.
Imam pitanje, htio bih kupit frezu za mali ursus (35ks), radim 1.5ha, dali kupit ovu rabljenu,koju sam dodao u videu, ili kupit novu panex agm L155.
Ova rabljena, ima nekako spore okretaje, ili mi se to cini?a i nozevu su vec istroseni!?

Prilozi

• IMG_20200404_183804.jpg
    IMG_20200404_183804.jpg
    162.4 KB · Pregleda: 31

Najnoviji postovi

Na vrh