• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Baš me zanima kako će se ta Alabora pokazat jako mi se sviđaju, ja sam gledo 102cm radne širine 118 cijela ima 320kg, ali je oko 12tkn a geova 30 kila lakša 8tkn kuna...sljedeca koju kupim bit ce alabora

jugop

Član
Tu od
29 Stu 2012
Poruka
67
Javit ću kako radi.

Krumpironja ja sam se dvoumio između Geo i Alabore. Geo je za mene osto odlična freza.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Pa ja sam jako zadovoljan, zato mi se i Alabora sviđa jer je teška i masivna i vjerujem da će to jest malu dijecu :p
Snimio video

brkica11

Novi član
Tu od
11 Tra 2020
Poruka
4
Hvala na odgovorima

Novo je novo, i znaš da imaš nemoj se puno misliti.
A, jel mali ursus doasta jaki za tu L155 ili da uzmem manju 135. Po specifikacijama pise da je L155 30-40ks), a 20cm je 20cm..To bi mi taman pokrivalo kotace

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
To sam odlči, ja bi ipak možda 135cm,a to za pokrivanje točkova nemoj da te smara, ideš iz nutra prema van i bude to OK. Jer neznam u kakvoj ti je kondiciji traktor ako je stariji i motor smoren preminulim radom nemoj ga na maksimalnu širinu, jer malo koji priključak troši traktor kao freza.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
uzmi veću i ne frndaj...moj vladimirac (nominalno ima manje konja od ursusa) tera bez problema u svim situacijama gramip at20 2 metra radnog zahvata (2.2 m haube)...
i žal mi ko pasu kaj nisam uzel najveću od gramipa...još ima rezerve snage...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
AT20 u trdoj zemlji skače kak jarac. Prije se bu freza strgala nek bu kaj traktoru. Nemam iskustva, ali vjerujem da je s težim frezama druga priča. Kod freza i malčera pogledam kolika je preporuka proizvođača za snagu. Uvijek odabirem priključak tak da je snaga traktora približno jednaka navedenoj višoj snagi za priključak. Ipak je traktor vredniji od priključka. :)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
skakat može samo ako ideš frezat zapečenu ciglu, a ne zemlju...i postoji jedna kvaka, na vladeku freza može bit teška samo 5 kila, njemu nije problem zaterat ju u zemlju jer ima hidrauliku prema dolje...dakle, moja at 20 je teška kolko je teška + zadnji kraj od vladimirca.
a ilovaka sam se i ja nafrezal, imam i takve ljepote...

ursus82

Član
Tu od
31 Pro 2017
Poruka
60
Uvijek sam frezo sa teškim i susjed mi pokazao njegovu at 20 i moram priznat da izgleda ko igračka prema teškoj bez uvrede

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
prije gramipice sam imao IMT-ovu 135cm zahvat, pa batuje 150, nakon toga gramip at 20 od 185cm, sad imam at20 od 200 cm...
vladimircu je bilo svejedno s kojom je frezal, međutim svi znamo da sa dva metra završiš prije nego sa metar i pol ili manje...
drapam oko 10 rali, bar dvaput na godinu i u mojoj poljo karijeri od 93. dosad sam svakaj probal...i poderal...i svejedno prodal jer i takve poderane stroje neko traži...
ova sad bude još ovu i sljedeću sezonu izdržala bez mijenjanja motika, onda sljedi prva izmjena...nakon toga još jedna i onda ide u prodaju...
koja bude nova nakon toga, živi bili pa vidjeli (gramip više ne dela)...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Ideš 2 put po istom mjestu? Ja sam danas pofrezal izorano. Kad sam oral bilo je malo preveč vlage i zacvrklo se. Ovo malo kiše se osjetilo tam gdje sam pofrezala kad sam frezal za krumpir. Ostalo se je dosta grubo napravilo. Sad bum vjerojatno čekal kišu. Nadam se da nebu prema trenutnoj prognozi nego bu više kiše u ponedjeljak.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Da 3 vinograda su svinje toliko iskopale da ne mogu normalno špricat i to sam moro poravnat i inače idem dva puta u red svaki puta jednu stranu tako da pratkički ne ostane ništa 10cm baš u redu od trsi, a tu sam dva puta po istome moro proc da kanale zatrpam

Najnoviji postovi

Na vrh