• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

A

AGRIPLUS65

Guest
Re: pitanje za frezu

puknuti kaže:
jebaštak
ako nađem bočnu od 130 za tu svotu i malo vise onda moze. :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

AGRIPLUS65 kaže:
puknuti kaže:
jebaštak
ako nađem bočnu od 130 za tu svotu i malo vise onda moze. :mrgreen:
aha , ti bi prodao staru -kupio novu i još zaradio? :scratch

A

AGRIPLUS65

Guest

nebi bas tako, prodal staru nesto nadometnil i kupil rabljenu,ili malo vise nadometnil pa kupil novu.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253

Pozdrav,

trebao bih nabaviti frezu, vukao bi je sa IMT 558.
Kako u freze nisam pretjerano upućen, molio bih za savjete.

1. Je li dužina od 2m previše? (zemlja je dosta jaka)
2. Ima li neki proizvođač kojeg bi bio bolje zaobići, a koji su za preporučiti?
malo sam pogledao ove naše mislim da su Gramip ili tako nešto, i ne uljevaju neko povjerenje bar ne na prvi pogled

Da,kubio bih rabljenu, nikako novu.
bok

L

lukicas

Guest
freza AT 20-170 na IMT 539

poštovani
novi sam član na ovom forumu
početnik u povrtlarskoj i inače u poljoprivredi, posjedujem traktor IMT 539 te namjeravam kupiti frezu GRAMIP AT 20-170:oops:
molim vas ako netko ima iskustva sa takvom frezom da mi kaže za njene prednosti i mane :prayer:
još me zanima da li je uopće moguće da sa njom dobro radi ovaj traktor:?::?:

L

lukicas

Guest
........zar nitko na forumu nezna ništa o ovoj frezi :scratch:(:confused:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
ja ti imam AT30 200 imam ju 2g,tjeram na 1000 okretaja i za sad nikakvih problema.uzel sam ovu at30 jer je konstrukcijski jača a samim time i izdržljivija,dok at20 mi se čini dosta nježna ali opet 539 ju nebi trebal razbiti.

L

lukicas

Guest
ja ti imam AT30 200 imam ju 2g,tjeram na 1000 okretaja i za sad nikakvih problema.uzel sam ovu at30 jer je konstrukcijski jača a samim time i izdržljivija,dok at20 mi se čini dosta nježna ali opet 539 ju nebi trebal razbiti.

a sa kojim traktorom je vučeš

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
freza AT-20 ti je odlična ja je koristim 4 godine u lješnjacima i prezadovoljan sam s njom.
mala mana ti je što je lagana ali i prednost jer ne ideš u loše pripremljena tla .
ja je pogonim sa Taffe 42 ali i sa 539 bez problema je možeš koristiti.

L

lukicas

Guest
freza AT-20 ti je odlična ja je koristim 4 godine u lješnjacima i prezadovoljan sam s njom.
mala mana ti je što je lagana ali i prednost jer ne ideš u loše pripremljena tla .
ja je pogonim sa Taffe 42 ali i sa 539 bez problema je možeš koristiti.

nadam se da će mi koristiti jer sljedeći tjedan planiram u kupovinu ,odlučio sam se za novu ipak novo je novo....
molio bih ako netko zna još neke nedostatke naravno osim što je lagana da mi kaže
hvala svima na odgovorima :heart:

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
e cuj dozvoli , pa meni je drago da se ti ukljucis ;)

elem , ne bih mnogo izmisljao mlaku vodu
to sto kazes diferencijal pa obje strane lancanici nece da moze , treba mi freza koju mozem po potrebi isturiti preko desnog tocka (voce)
a kada je iza oba tocka (baste tj. vrtovi)

reduktor imam
lance imam
lancanike imam
lezajeve imam
za osnovu sasije imam ''U'' prifil sirine 24cm sto je daleko jace nego ovi limici sto fabrika pravi
limova imam

trebaju nozevi , osovina rotora , i par sitnica i sve je tu
ove freze kao sa slike koriste pretezno puni materijal precnika 42mm , ja sam vise pristalice neke debelozidne cijevi mao veceg precnika

bilo bi IDEALNO kada bih uspio kako da napravim bocni pomak sa hidraulicnim klipom ali imam problem gornje osovine koja ide od reduktora do gornjeg lancanika , nemam rjesenje kako bih napravio da se ona produzuje i skracuje , jedino da uglavim neki cijeli kardan :scratch
znaci kacanje poluga i taj cijeli ram na kojem bi stajao reduktor bi klizao lijevo-desno u odnosu na donji postroj na kome je rotor sa nozevima , to ako bi uspio bio bih nevjeovatno sretan

malo me zeza to sto sa sadasnjim reduktorom i lancanicima koje imam dobijam krajnju redukciju 1:1.76 neznam dal' bi to odgovaralo majku mu , da se nece rotor okretati prebrzo :scratch
ako napravim malo manji precnik rotora mozda bi i odgovaralo , obzirom da se radi o ''lakoj'' frezi koja ne ide previse duboko i samim time ne zahtijeva maksimum pogonske snage trakor bi mogao raditi i na malo manjim obrtajima motora , ne mora u pod :roll:

vidim radio si frezu a i ja sam u istoj namjeri pa me zanima ako imaš koju sliku i savjet da mi daš , koji diferencijal si uzeo, koje debljine ti je rotor , na kojim ležajevima, koje si noževe iskoristio, kojeg oblika su noževi , kakva su ti iskustva sa napravljenom frezom.

kolekcionar

Član
Tu od
7 Pro 2011
Poruka
33
Freza IMT619

Pitanje, zna li neko koji lanac ide u frezu IMT619 i koliko članaka ima taj lanac. Trebao bi biti lanac koraka od col i po, ali ne znam dužinu. Pozdrav članstvu i hvala unaprjed.

Marin4712

Član
Tu od
1 Velj 2013
Poruka
56
Ja sam radio frezu ali nije dobra nikako nemogu naštimati hidrauliku ili ide pre nisko ili pre visoko probat ću metnusti sa ljeve i desne strane kotače vidio sam da neki ljudi to imaju.Pa ću vidjeti hoce li biti dobro.I još ću metnuti uteg.

Najnoviji postovi

Na vrh