Re: pitanje za frezu
e cuj dozvoli , pa meni je drago da se ti ukljucis
elem , ne bih mnogo izmisljao mlaku vodu
to sto kazes diferencijal pa obje strane lancanici nece da moze , treba mi freza koju mozem po potrebi isturiti preko desnog tocka (voce)
a kada je iza oba tocka (baste tj. vrtovi)
reduktor imam
lance imam
lancanike imam
lezajeve imam
za osnovu sasije imam ''U'' prifil sirine 24cm sto je daleko jace nego ovi limici sto fabrika pravi
limova imam
trebaju nozevi , osovina rotora , i par sitnica i sve je tu
ove freze kao sa slike koriste pretezno puni materijal precnika 42mm , ja sam vise pristalice neke debelozidne cijevi mao veceg precnika
bilo bi IDEALNO kada bih uspio kako da napravim bocni pomak sa hidraulicnim klipom ali imam problem gornje osovine koja ide od reduktora do gornjeg lancanika , nemam rjesenje kako bih napravio da se ona produzuje i skracuje , jedino da uglavim neki cijeli kardan :scratch
znaci kacanje poluga i taj cijeli ram na kojem bi stajao reduktor bi klizao lijevo-desno u odnosu na donji postroj na kome je rotor sa nozevima , to ako bi uspio bio bih nevjeovatno sretan
malo me zeza to sto sa sadasnjim reduktorom i lancanicima koje imam dobijam krajnju redukciju 1:1.76 neznam dal' bi to odgovaralo majku mu , da se nece rotor okretati prebrzo :scratch
ako napravim malo manji precnik rotora mozda bi i odgovaralo , obzirom da se radi o ''lakoj'' frezi koja ne ide previse duboko i samim time ne zahtijeva maksimum pogonske snage trakor bi mogao raditi i na malo manjim obrtajima motora , ne mora u pod :roll: