cuj da nisam video takvu frezu slagao bih te. video sam davno jer ih je imala zadruga dve . ali koji proizvodjac stvarno neznam. otac mi je radio tu pa sam cesto sa njim bio u firmi tako da mi je ostala u secanju ali firma je davno rasprodata i neznam kome su prodate da bih znao koji je tip. znam da su ih hvalili da bas lepo frizira ,u jednom prohodu isitni ali to i jeste zahvaljujuci 6 nozevaevo sad bi trebalo radit
cuj da nisam video takvu frezu slagao bih te. video sam davno jer ih je imala zadruga dve . ali koji proizvodjac stvarno neznam. otac mi je radio tu pa sam cesto sa njim bio u firmi tako da mi je ostala u secanju ali firma je davno rasprodata i neznam kome su prodate da bih znao koji je tip. znam da su ih hvalili da bas lepo frizira ,u jednom prohodu isitni ali to i jeste zahvaljujuci 6 nozeva
a sta ti je to veliki problem. jednu skines i po njoj trazis .bitan je raspored rupa mada se i to uradi zgodno. mogu se i napraviti ako imas kovaca dobrog [od gibanj platne] kod nas u rumi ima bar 50 vrsta razlicitih moticica. ja sam meni preradio za hondu vece, izbusio samo po jednu rupu gde treba i mir. sve su one priblizne velicinom i oblikom. ako treba negde se obrusi . bar to po meni nije problem uraditi. najvise gledaj da budu slicnog oblika a rupe se izbuse .objasnicu ti kakomorao bi nabavit 10-ak nozeva...
a sta ti je to veliki problem. jednu skines i po njoj trazis .bitan je raspored rupa mada se i to uradi zgodno. mogu se i napraviti ako imas kovaca dobrog [od gibanj platne] kod nas u rumi ima bar 50 vrsta razlicitih moticica. ja sam meni preradio za hondu vece, izbusio samo po jednu rupu gde treba i mir. sve su one priblizne velicinom i oblikom. ako treba negde se obrusi . bar to po meni nije problem uraditi. najvise gledaj da budu slicnog oblika a rupe se izbuse .objasnicu ti kako
obelezis kilnerom dobro gde treba nova rupa. uzmes brener za autogeno zavarivanje dovoljna je 2 ili 3 i usijas to mesto 10mm ukrug znaci otprilike velicine rupe. ostavis da se ohladi samo po sebi i onda busis. opusti se tako materijal[omeksa na tom samo delu]. busim burgijama za celik one su oznacene sa hss+s .i nemoj busiti obicnom busilicom nego stubnom i manjom brzinom i hlad burgiju .moze se izbusiti i vidijom za beton od hiltija samo je treba naostriti i cesto hladiti ali je najaca za busenje u stubnoj. 10 sek pa vadi i potopis u casu sa vodom pa opetma moze se sigurno,
znam ja to, ali ne bi vjerovao da ne mogu pronaci feder plate od 6mm po nijednom otpadu...
Danas sam malo gledao, mjerio, cak mi ih i ne fali puno 3-4 komada.
Kako busis rupe u tim celicima?
To bi mogla biti Maschio freza, neki stariji tip, ja imam novu, ima noževe sličnih oblika, skini jedan pa idi usporediti u trgovinu gdje drže njihove dijelove
Koji ti imas model AL,H?
H 205 godinu dana je stara.
koji lanac i lančanike ćeš koristiti, koji ti je odnos na reduktoru, koje ležajeve si postavio
Imam namjeru kupiti rabljenu ( ali znam vlasnika ) frezu BATUJE !
Interesiraju me vasa misljenja i savjeti ??