stjepan168
Aktivni član
- Tu od
- 6 Ožu 2013
- Poruka
- 973
Planiram frezat i za kukuruz
Planiram frezat i za kukuruz
Ma to bu dugo trajalo i presitno ti bude sigurno,tanjurace su zakon,al na jesen treba izorat!
Ubit ces motor i lamele ak bus stalno frezl vece povrsine,a tanjuracom brze lakse i bolje za kukuruz jecam psenicu....
Upravo tako nemam puno,okoral i malo vise a htel bi da bude ljepo pripremljeno,gledam kod kuma ima rd to je fantazija pa ak bu priblizno ko njemu ,super.
Funkcionano i gledam,mislim da frezom bi bolje pripremio zemlju nego tanjuracom. Zar niko ne freza za kukuruz? Da da neki savjet o dubini i sl?
Ne vidim zašto freza ne bi mogla biti za kukuruz! ako se nema s čim drugim ide i freza, al u mojoj zemlji ona nema šta tražiti kada je meni dovoljan jedan prolaz sjetvospremačem i to je to, zemlja bude idealno uređena..
Malo sutra..Najbolji stroj za pripremu zemlje za sjetvu kukuruza su rotodrljače, one samo mješaju površinski sloj zemlje, tj onaj meki koji se premrzao preko zime, Freza izvlači zemlju iz nutra, i mješa je s vanjskom,. e to su idealni uvjeti, al ove godine se zemlja nije premrzla, ostala je zbijena od snijega i jako tvrda. Ja koristim isključivo frezu, prethodno se poravna šinjama, a onda frezam ne dublje od 10 cm, i nema problema. brzina oko 3.5-3.8 km/h jedan prohod je bio dovoljan do sad, a ove godine neznam..