Zbog čega si zadovoljniji sa špartačom? Meni je to prve godine preporučio čovjek iz nadzorne stanice. Rekao je da ne frezam da ću samo korove razvuć, napravit reznice i zaflancat, tako je i bilo. Rekao je da uzmem pačje noge ili lastavica rep, bit ću prije gotov i neću raširit korove. Al svi su vikali freza, freza...
Imaš koji filmić?
Nazalost nemam filmica za pokazati,,,
Da budem iskren najbilji mi se pokazalo sa nozevima od sjetvospremaca mada pacje noge jos nisam isprobao pa ne mogu komentirati ali misljenja sam, da kad je mnogo prohoda i kad je zemlja zbita kao ove godine, da pacje noge kao ni lastin rep nebi htjeli ulaziti u zemlju ako nebi bilo nekih posebnih utega gore,,,
ove godine na nekim mjestima i sjetvospremac ima problema,,,
Zasto sam zadovoljniji? pa jednim djelom sam vec odgovorio ja a jednim djelom ti, daklem traktoru je osjetno lakse vuci sjetvospremac ili spartac nego frezu ako ista ide na pristojnoj dubini,,,
frezam u prvoj sporoj (tomo vinković) a raubam u drugoj brzoj u pijesku i trecom sporom, sto brzi prolaz ljepse je odrađen posao,,,
korovi koje poraubam prije podne, na ovim vrucinama, do popodne nestanu osuse se totalno,,,
sjetvospremacem i spartacem je obrada plica ali nesto cesca, za ljetnih vrucina odlicno za cuvanje vlage u dubljim slojevima,,,
Freza meni obicno koristi kad moram nesto unijeti u tlo tipa gnojivo ili kad vrsim kalcizaciju,,,