Zetorboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 12 Velj 2010
- Poruka
- 2,750
Koja marka,dimenzija za koji traktor daj malo preciznije?:
11.2 r24, gume za prednju vuču, Ruma guma, ta dimenzija je oko 1600kn pa nadalje kod nas
Koja marka,dimenzija za koji traktor daj malo preciznije?:
11.2 r24, gume za prednju vuču, Ruma guma, ta dimenzija je oko 1600kn pa nadalje kod nas
Pa ak je tolko jeftinije,jel bus isel u bosnu?
Isplati se ak je tolko jeftinije!
neplača se carina nego naš pdv 25, a njihov porez dobiješ natrag, a naš ti zaračunaju. Ja sam u bosni gledao gume, 1200 i neš kn, šta je samo po sebi povoljno za razliku kod nas, dobijem povrat njihovog poreza nazad, i ispadne manje od 1000 kn, a naš pdv neplačaš jel ne prelazi 1000 kn po osobi..
ok krivo sam napisal ...ako je tako onda se isplati .....sad da su nesto vece dimenzije gume i da ti prelazi preko 1800kn a kod nas je bezveze velim 2500 kn jos ako nemas svoj prevoz ,i daleko si od trgovine dođe ti na isto ....pozz
a zadnje nemožeš tako, iako i tu ima računice još i da platiš porez ali prve se i daju još. Ali sad kad uđemo u uniju, možda se bude dobro isplatilo ići u sloveniju ili zemlju eunije
a zadnje nemožeš tako, iako i tu ima računice još i da platiš porez ali prve se i daju još. Ali sad kad uđemo u uniju, možda se bude dobro isplatilo ići u sloveniju ili zemlju eunije
Poštovani!
Molio bih Vas savjet. Imam Universal 445 dtc, proizveden 1998 god.(dupla vuča), do sada su na njemu bile gume:
zadnje- 13.6-28 TZ19
prednje- 7.50-20
- nabavio sam zadnje felge (dimenzije su: vanjski promjer u cm - 36 , a unutarnji do ruba u koji sjeda guma 33 cm). Molim vas da mi odgovorite:
1. koje gume odgovaraju toj dimenziji felge (oznake u colama)?
2. paše li i smije li se guma tih dimenzija stavljati na ovaj traktor uopće?
3. ako da, koje dimenzije guma treba staviti na prednje felge?
Koje marke guma preporučate (traktor radi na njivama i u šumi).
Hvala Vam na savjetima.
Ti si izmjeril sirinu felge,sad izmjeri promjer i pretvori u cole.
Na tu felu ide guma 14.9 orinal al to je sirina gume e da bi dobio koja colaza su felge izmjeri promjer.
Ovo je odgovor trovca koji prodaje gume. Molio bih vaša cjenjena mišljenja i iskustva sa promjenom veličina guma. Da li bi uz ove gume na stražnjim kotačima trebalo kupiti i veče gume na prednjima, i koje bi veće pasale na postojeće prednje felge ( original 7.50-20 )Na vaš traktor, taj kompletan kotač(guma i felga) se može namontirati ako vam paše srce felge ali nije preporučljivo zbog prednjeg pogona jer ćete time promijeniti visinu i dovesti u pitanje zupčanike traktora odnosno diferencijala.Oštećenja su moguća.
Felge 13x28 je za gumu 14.9-28.
oficir hvala ti na odgovoru i objašnjenju, molim te komentiraj ovo:
Ovo je odgovor trovca koji prodaje gume. Molio bih vaša cjenjena mišljenja i iskustva sa promjenom veličina guma. Da li bi uz ove gume na stražnjim kotačima trebalo kupiti i veče gume na prednjima, i koje bi veće pasale na postojeće prednje felge ( original 7.50-20 )
imam IMT 539 i na njemu su gume 11.2-28 rekord yugoslavia,gume su otprilike istrošene do pola pa razmišljam o kupnji novih ak bu penez
e sad,može li mi netko od znalaca objasnit koju mjeru označava oznaka 11.2 a koju 28,dali su to mjere visine i širine izražene u colama,koliko bi to bilo u mm
koja je prva veličina poslije 11.2-28,možda bi uzeo broj veče,vidim da se dosta raspravljalo o tome u ovoj temi ,jedni su za a drugi protiv pa sam sad totalno zbunjen,ja osobno mislim da su veče bolje za transport i oranje a i po nekoj logici se manje troše.jasno mi je da veče umanjuju snagu traktora, e sad kolika je to razlika u veličini i dali se to uopče primijeti u radu
eh da ,kolika bi bila razlika u cijeni i dali se to uopče isplati
postavio si tri posta s istim pitanjem...neide to tako prijatelju,, kad si se registrirao trebao si pročitat i pravila..a za cijenu svatko od nas ako hoće saznat pitat će u trgovini...dali netko zna kolika je cijena zracnice za gumu 11.2.28 hvala
postavio si tri posta s istim pitanjem...neide to tako prijatelju,, kad si se registrirao trebao si pročitat i pravila..a za cijenu svatko od nas ako hoće saznat pitat će u trgovini...
Dobro ispricavam se necu vise nikad nista pitat vidim da niste dobre volje
kolega nije nitko loše volje,i samo pitaj šta te zanima,ali malo ipak bezveze stavljat 3 posta zaredom sa istim pitanjem...tko dođe i vidi bude ti odgovoril ako znade...
Otprilike oko 180-200 kn je zračnica
dali netko zna koliko kosta zracnica za gumu 11.2.28 hvala