Pozdrav svima. S kojom roto kosom se može kositi u rikverc? sa bubnjastom ili diskastom?
kupio sam fahrovu kosu KM24. Ako netko zna, može li mi reči malo o održavanju? gdje sve ima ulja, gdje se mijenja? gdje su sve mazalice?(sigurno ima neka koja se ne vidi izvana)...
bio bi jako zahvalan na informaciji
Moči češ s tom kositi u rikverc bez problema, samo mora ti stajati pravilno kad ju složiš u ravninu na top-link poluzi, nesmije visjeti ni prema napred ni prema nazad. Nravno kosiš u rikverc samo prilikom okretanja na uvratinama da ju ne podižeš bezveze, podizanje dosta šteti križevima kardana kad se brzo vrti.8)
Kaj se tiče održavanja, ako su semerinzi na izlaznim osovinama bubnjeva dobri, da ne propuštaju ulje iz gornje posude, nemaš brige s ničim, ulje se nalazi samo u toj gornjoj posudi, nezanm sad točno koliko ga ide, preporuča se tekuča mast gore za podmazivanje zupčanika i ležaja unutar posude (ja sam stavio hipenol 90+rastopljena tolatna mast)
Mazalice nema niti jedne na cjeloj kosilici, okretna osovina se podmazuje sa uljem kroz onu rupicu i to ti je uglavnom to, ako su ležajevi ispravni samo gas!
Sve ti to pišem jer ja imam DF KM 22, moja je 165 cm, sve je potpuno isto ko i na tvojoj, osim što je tvoja KM 24 malo duža jer je 185 cm, ide malo više ulja u gornju posudu.
Ak te još kaj zanima pitaj, ja sam moju kad sam ju kupio rasturio do posljednjeg šerafa, komplet reparirao i sastavio uz bojanje, sad je ko nova, več 6 god bez ijedne greške, a pokosi jako puno!