• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske RALICE

Segi02

Novi član
Tu od
10 Sij 2025
Poruka
4
Pozdrav svima,
evo da malo aktiviram temu.
Imam u planu raditi prednju ralicu za tv 730 širine 140 cm pa me zanima ako bi mogao napraviti od starog bojlera?
to mi je za ravnat šljunak po dvorištu povremeno i za u masliniku za poravnat zemlju kad skipam s prikolicom da se ne guram bagerom između maslina.

ili ako netko prodaje za razumnu cijenu neka mi javi.
Nalazim se na otoku Krku

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,104
Prodaju ti se na fejsu od 400-500e po meni oke cijena, jedino ako ti se baš da zajebavat doma i ako imas sav potreban materijal, bojler oke baza ali pojačanja pogotovo za zemlju i šljunak.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,104
Evo slike sa interneta, po meni biš trebo nać neku koju ti odgovara i kopirat je, a mislim da su negdje bile i gotove dimenzije nosača, a pojačanja su prvenstveno za ploču jer je to slaba debljina
80b7e907e872ff3dd1bc7a19daa0e8cadf5e72251-GalleryBig.jpg ralica-prednja-tomo-vinkovic-tv-826-ili-tv-730-731-732-slika-5193947.jpg

Segi02

Novi član
Tu od
10 Sij 2025
Poruka
4

Nisam našao ovdje gotov nacrt za tv 730 ali ovako bi i ja napravio kad bi radio.
Misliš da nije 4 mm debljina dovoljna za ploču? Normalno za svaki slučaj bi okačao krajeve i sredinu di se lomi

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,095
@Segi02
Pozdrav, ja sam napravio jednu ralicu za traktor, na zamolbu i insistiranje pok. tasta. Od priručnih materijala, robusnih dimenzija.
Funkcionalna je postala tek nakon dvije, ili tri dorade, prerade, prekrajanja i pojačanja. Obzirom da je materijal za izradu bio "što gdje nađem", radio sam bez nacrta.
Ralica ima svoje sile, otpore itd., o kojima mi kao amateri na prvi mah nemamo pojma. Nije dovoljno znati jako dobro rezati i zavariti.
@Krumpironja ti je dao realne i kvalitetne smjernice. Ako baš ne želiš kupiti, tada barem kopiraj nekakav dokazani proizvod, ili tuđi projekt.
Ja sam improvizirao, nisam kopirao i zato sam se zahebavao i patio do momenta dok nije ralica postala efikasna.
Lp

Najnoviji postovi

Na vrh