• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske RALICE

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,692
Tako nekako ja izvodim. Stim što jos prvu napadnu ivici varim tvrdom elektrodom protiv habanja, ali nemora ko sebi izrađuje ili ne koristi puno.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,410
Ma nemam ja to nesto puno cistit, nece ici u zimsku sluzbu. To ce biti projekat za iducu sezonu, kad uhvatim pomalo vremena. Koja bi bila optimalna sirina za yraktor 42 ks sa prednjom vucom

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,410
Kontao sam do 220 cm, ali reko da pitam strucnije i iskusnije po tom pitanju. Nema vise ni kod nas snijega kao sto je nekad bilo.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,244
Kontao sam do 220 cm, ali reko da pitam strucnije i iskusnije po tom pitanju. Nema vise ni kod nas snijega kao sto je nekad bilo.
230cm bez problema, ako je prednja i 250cm, 2m je preuska
Lim 4mm, za nož staviš deblje željezo, recimo oko 17-18mm debljine i 120-130mm širine, sa zada ojačaš od noža do nosača i ne sikiraj se

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
Ajde ne pretjeruj , ja sam na rusu koji je preko 3t i 80 konja imao 245cm i bila je dovoljna , sada imam 280cm i mogu reći da je ona 245 bolje ležala .
A pričamo o traktoru koji ima duplo manje i kila i konja.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,692
Koliko će moći gurati ralicu zavisi od nagiba terena i vrste snijega. Ako je suhi snijeg može dobru visinu da gura. Ako je mokar ( sad sto je kod mene bilo nakrkalo) onda nemože teško i 20 cm.
Kolega ima zetor 5011, lance na točku duplo, grn 2m, kad se zakrene pokriva tockove 170. Nije mogao veći od 25cm da čisti. Odnosno ili se nalijepi i baci ga sa puta ili gura ispred sebe po 5-6 merata dok ne stane, tad nemože ništa.
Ja sa ćereslom imam 2,2 m kad se nakrene 1,8 m, nikad nisam imao nikakav teret niti sam stavljao naprijed lance. Sad kad je padao mokar 30 cm sam mogao gurati samo po ravnom ili niz nagib, iako sam imao 1,5 t tereta i na prednjim tockovima lance. Jednostavno toliko je mokar da se na grnu nakupi 5- 7 kubika snijega i kao da si u zid udario.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,410
Ovaj sto je padao prije NG je bio bas tezak, a i visok.
Ma imam ja veliki utovarivac ako bude bas velikog snijega. Koristim ga za druge stvari konstantno pa zato hocu ovo da napravim

Najnoviji postovi

Na vrh