Shvatam ja da se treba zagrijati,ali da bude vrela glava,nije mi jasno!?
Pod garancijom je,pa sta bude,a tek ga ceka rad,pravi!
Neki dan sam upalio oba trimera,jedan pored drugog,i cisto uporedjivao gas,brzinu,i poslije gasenja Kinez glava ledena,Stihl se vec zagrijala!I to mi je veliki znak pitanja?!?!?Jasno mi je da su tu zupcanici jedan na drugom,prenos,koji je robusniji,cvrsci,sa manje lufta,skoro nikakvog,i bolje napravljen od kineza 1000 puta, i da se mora grijati,ali toliko....Procitao sam negdje da trpi radnu temperaturu od 90 stepeni,konkretno glava sa prenosom!
Razinekop,
nisam nigdje spomenuo ciscenje glave!Ali poslije svakog rada skidam rezni alat,cistim od ostataka,cistim staru mast sa prenosa i stavljam novu,tako da je masina za sledeci radni zadatak spremna!
Sad pitanje,
Koliko cesto se podmazuje glava,unutrasnji zupcanici??Koliko sati rada?
Rekli su mi da ne treba pretjerivati..Imam Stihl mast i kad je stavim na vanjski dio prenosa cini mi se da se nekako brzo trosi.Sat vremena i prenos izgleda kao da se ponovo treba podmazati,dok Na Sonicu sam komotno mogao maltene citav dan raditi i fino se vidi da ima masti i da ne treba dodavati.Za njega koristim Sonic mast za zupcanike.
Nadam se da vas necu u startu udaviti,smoriti...Tu sam da i ja podijelim svoja iskustva,skromna...