• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
699
Imam cifareli i potpuno zadovoljan jedino je rezervar od 17l prevelik ovaj moj ima i pumpicu pa možeš ga napuniti bez da ga skidaš sa leđa ali poslije 100l popuste noge [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Dobar je Cifareli, nebih ulazio u raspravu... Znam zašto sam uzeo Stihl, probao sam raditi i sa SR420 (koji sam imao prije) i cifarelli i solo, ali sam odlučio uzeti Stihl...

Ako bude sve po planu trimer će biti 555.
 

lend

Novi član
Tu od
23 Lis 2018
Poruka
16
Pozdrav. Nisam siguran jesam li na pravom mjestu za ovaj upit. Radi se o trimeru alpina star 55 i imam problem sa ovom pumpicom goriva koja nece povuc gorivo u karburator. Znaci kad je stiskam ne povlaci gore gorivo. Jeli imao netko slicnih iskustava?
 

Prilozi

  • 20181023_103533-800x450.jpg
    20181023_103533-800x450.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 50
Posljednje uređivanje:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,039
Promijeni cijevcice koje dovode benzin u karburator a pogledaj i filter goriva u rezervaru
 

lend

Novi član
Tu od
23 Lis 2018
Poruka
16
Cijevcice su dobre, filter cist (probano i bez njega), karburator rastavljen i ociscen.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,039
Jesi cjevcice skidao ili samo pogledao,benzin ih otvrdne i onda ispucaju i tu vuce zrak,a zna ispucat i ona pumpica,mozda ti je i onaj nepovratni ventil,ja sam promjenio gumice 40 kn i gumicu na pumpici mislim da je bila 30 kn i nema vise problema
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Ako si promjenio cijevi cijevčice (one na slici) ona žuta je stara i tvrda i ne brtvi. Cijevčice moraju biti određenog promjera i mekane (silikonske).
 

lend

Novi član
Tu od
23 Lis 2018
Poruka
16
Promjenio oba dvije cjevcice. I kad pumpam nabija pritisak u rezervoar, ima pritiska u njemu ali jako malo goriva dolazi gore
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,762
Možda bedasto pitanje: da nisi zamijeni mjesta cjevčicama na pumpici (ak je to moguće)?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Možda si dirao one vijke za štelanje smjese (ako ih ima), pa da ti nije skroz zatvoren onaj za gorivo ?
 

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
719
Meni je na toj istoj alpini pumpica imala mali zarez gdje je puknula. Promjenio sam taj gumeni dio di pumpas, ali i cjevcice kad je vec bila razmontirana.
 

lend

Novi član
Tu od
23 Lis 2018
Poruka
16
Nema nikakvih vijaka za stelovanje. A pumpica je nedavno nova stavljena a ne vidi se da je igdje puknuta.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,039
Ponekad zna biti puknuta i u rezervaru gdje se ne vidi,pogledaj i onaj ventil nepovratni(ona gumica na dnu slike koja ima kao jednu iglicu da ni je zaštopan tamo bi trebao zrak ulazit u rezervar)a to možešprobati i tako da probaš pumpati sa otnornim čepom rezervara
Ali kao štoje kolega brgud rekao trebaju biti cjevčice mekane silikonske i dobro dihtati :(wait):
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,076
A gdje rekošte da stoji nepovratni ventil?
Ja na njega sumnjam najviše ako pumpa u rezervoar.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,039
Stoji na jednoj"slijepoj#gumici i na njemu je kao jedna žičana iglica,gore na slici je pri dnu to bi bila treća gumica kojoj se vidi samo veh,pri dnu je slike
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Pozdrav ljudi!
Skoro sam postao vlasnik Stihl FS 350 trimera,tacno prije mjesec dana.Uzeo sam nov trimer u prodavnici i kostao je na sizenju 1240km,sto je oko 620e.Prije njega dvije godine sam koristio Sonic ST52,kinez,ali za te dve godne me ispostovao,tako dame strah da ovaj nece moci takvog posla odraditi!Stvarno sam ga koristio sa svim mogucim alatima koji idu na trimere,i bilo je bas teskog posla.
Danas sam tek uzeo ovog novog da ga prao isprobam,sa silk glavom,i radio je pa mozda sat vremena,potrosio rezervar goriva.Kad sam cistio glavu bila je vrela,pa me interesuje treba li to tako,i sta bi biilo da sam nastavio udarati 5-6 sati ?
Jedan od nedostataka koje sam primijetio je plitka zastita oko glave,pa sve prsti na sve srane,a s druge strane uzeo sam Stihl glavu AutoCut 46-2 (30e)koja je po meni presiroka i dozvoljava 12 cm odmotavanja silka!U prospektu za glavu kazu da se tliko i smije odmotati!Jeli to po vama odgovarajuca duzina niti za rad?Rezervnu sam uzeo Oregon Lightning Load Head (25e)
koja je malo uza i dozvoljava 13-14cm odmotavanje silka do noza.
Toliko od mene,za sada...
 

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
337
Za Scarlet

Šest godina sam dosta radio sa FS 130 ,a sada već godinu imam FS 240 i što se tiče zagrijavanje dijela kutnog prijenosa ispod glave isti se zagrijava, ali nikad nisam stajao radi hlađenja - znači kosim dok traje rezervoar pa staneš malo odmoriš ti i stroj i tako koliko možeš .Osobno nisam nikad kosio duže od 4 sata sa prekidima.
Čistio si glavu ???? -kakvo je to čišćenje ????
Ne znam tvoja iskustva sa kinezom ali 12 cm "najlona" je dosta za košnju i po meni ne treba više.
Što se tiče "prštenja" na sve strane i sa time nemam problema, ali da idem kositi bez dobrih radnih cipela, dugih gaća i rukava te zaštitne kacige sa vizirom +naočale-ne idem !
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Shvatam ja da se treba zagrijati,ali da bude vrela glava,nije mi jasno!?
Pod garancijom je,pa sta bude,a tek ga ceka rad,pravi!
Neki dan sam upalio oba trimera,jedan pored drugog,i cisto uporedjivao gas,brzinu,i poslije gasenja Kinez glava ledena,Stihl se vec zagrijala!I to mi je veliki znak pitanja?!?!?Jasno mi je da su tu zupcanici jedan na drugom,prenos,koji je robusniji,cvrsci,sa manje lufta,skoro nikakvog,i bolje napravljen od kineza 1000 puta, i da se mora grijati,ali toliko....Procitao sam negdje da trpi radnu temperaturu od 90 stepeni,konkretno glava sa prenosom!

Razinekop,
nisam nigdje spomenuo ciscenje glave!Ali poslije svakog rada skidam rezni alat,cistim od ostataka,cistim staru mast sa prenosa i stavljam novu,tako da je masina za sledeci radni zadatak spremna!
Sad pitanje,
Koliko cesto se podmazuje glava,unutrasnji zupcanici??Koliko sati rada?
Rekli su mi da ne treba pretjerivati..Imam Stihl mast i kad je stavim na vanjski dio prenosa cini mi se da se nekako brzo trosi.Sat vremena i prenos izgleda kao da se ponovo treba podmazati,dok Na Sonicu sam komotno mogao maltene citav dan raditi i fino se vidi da ima masti i da ne treba dodavati.Za njega koristim Sonic mast za zupcanike.
Nadam se da vas necu u startu udaviti,smoriti...Tu sam da i ja podijelim svoja iskustva,skromna...
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh