Njoko, upravo listam austrijski katalog i izašli FS490 i fs560....samo ne znam dal se budu kod nas prodavali i kak se bude pokazala ta elektonika....
onda će kupiti traktorić pa će se voziti.....:scratch
E,to bi mogli biti strojevi,nisam ni znao nekako sam se sada orjentirao na Husqija ali sada prvo sačekam te Stihlove mašine pa izvidim situaciju.
Sa STIHLOM sam prezadovoljan i što sam htio ali zaboravio naglasiti imaju puno bolju glavu za nit nego Husqiji(poluautomatsku)
Ali ako nemaš ovakav stroj opet češ mlatiti Trimerom:lol:
http://www.messis.hr/poljoprivredni_strojevi.asp?id=FZ&prikaz=opis
Zasada imam ovakav pa moram igrati se trimerom
http://www.messis.hr/poljoprivredni_strojevi.asp?id=FFB&prikaz=opis
Cowboy ja sam kupio BC 1900X . Moze da ima cudan neki zvuk ali to je prolazno . Uz 1900x dobijas cirkular, trokraki noz i glavu sa silkom neka italijanska sa cetvrtastim silkom.Gornja povrsina te glave je ravna nije kao na starijim narandzastim odelima, plus naleze na podlosku na koju se postavlja noz i cirkluar tako da pretpostavljam da ne moze da se namota na onaj deo sto izlazi iz glave i ima rupu za osigurac. Ne ocekuj previse od trimera koji kosta 200 evra , bar ovde kod nas. Sa cirkularom radi dobro probao sam ga sa pola gasa u tankom trnju. Moje misljenje je da moze i 10 cm lako da sece sa tim cirkularom. Kada se daje gas ne zalece kao motorna testera trenutno ali sto bi to moralo, nije testera. Manje kosta ceo trimer nego dodaci za Stihl komi sistem.
Rucke moras da pomeris prema motoru , isto i prsten koji koji nosi trimer na uprtacima. iako pise da mora da kuka na uprtacima bude jednu saku ispod kuka, ne ide to bas tako , podignes kuku iznad kuka utegnes se dobro , priblizis rucice i nema problema . Bar sam ja tako uradio . Malo duze mora da se vuce dok upali prvi put a kad se ugreje pali iz prvog.
Kako to misliš: "čudan zvuk"? :scratch i kako je prolazno, jel se navikneš na njega ili on kasnije postane normalan?
Ne očekujem previše, zapravo neznam ni šta da očekujem od njega, to mi je prvi trimer!? Al mislim, za moje potrebe da će biti sasvim dovoljno. Nemam neke šikare za krčiti, većinom je to trava i nešto živice a tu su uglavnom kupine i poneka mladica debljine par cm. Sve što je deblje ići će sjekirom ili motornom testerom. Ne vjerujem da ću snjim rezati nešto debelo 10-ak cm, ...ipak je to kinez. Vidio sam tu kružnu testeru od cikulara i čini mi se da je potpuno tupa jel se to oštri :scratch Kako se ponaša sa trokrakim nožem, šta snjim siječeš? Oštri li se on? Može li se reduktor podmazivati i koju mast koristiti?
Šta od zaštitne opreme uzeti, šta je ono osnovno i neophodno,, a šta bi još bilo dobro da se nabavi?
1) Imao je prvi put kad sam ga pokrenuo neki zvuk slican zvecanju , ali drugi put kad sam palio to se nije culo. A saznao sam da je taj zvuk karakterisitcan za sve villagere . Neki se cuju neki ne. ...
2) Reduktor podmazujes grafitnom mascu.
3) Prodavac mi je rekao da je za tanko i deblje trnje najabolji cirkular. Kad koristis trokraki noz obavezno se skida zavesica sa nozom za silk jer ako koristis noz i cirkular taj deo smeta ( dok sam probao u trnju smetao mi je taj deo). U travi jaci gas u trnju manji. Obavezno uzmi vizir.