ja sam sa svojim iskrčio živica više i neznam koliko, potrošio je već više od 30 litara benzina. Mješavina sa original Husquarna uljem. Vjerovatno je već bio sa nekom greškom. Kod paljenja naprimjer, špaga je tako zapinjala da ga je jednostavno iščupa iz ruke. Nije bilo šanse da ga upalim na onaj način da ga pritisnem koljenom a da rukom držim gas. Samo bi ga prevrnuo na stranu, toliki je otpor pružao pri paljenju. Međutim mislio sam da je to normalno. Kad sam ga odnio na servis, onda sam donio od rođaka njegov Villager ВC 1250 i vidim da kod njega špaga ide tako lako, poslije onog mog gotovo da nemam osjećaj da pali. Baš mi bilo čudno što tako lako ide i ne zapinje. Evo sad kako je stigao sa servisa i ovaj isto tako lako pali, ništa ne zapinje, a potrošnja dva put manja nego prije !! Sad sa rezervoarom pokosim skoro duplo više, ...ma lipšem dok ga potrošim!!
A ove plastike sve već stoje na motoru, ona crna ide preko njih i služi samo za ukras. A ona i njena 2 nekakva limena nosača 800 g teški. Sad je puno lakši, baš se osjeti kad duže radim. Bez tih plastika sam ga poslao u servis jer sam ih skinuo da vidim šta je sa onim dihtungom. Ovima u servisu nije smetalo što je bez tih plastika, normalno su uvažili garanciju i otklonili kvar potpuno besplatno.