laik
Član
- Tu od
- 27 Pro 2011
- Poruka
- 371
Cena odredjuje kvalitet, ako trimer kosta trecinu ili polovinu Husqvanre ili Stihla iste snage znaci da toliko i vredi .E sad , nema svako para da da plati 600 do 700 evra husqvarnu ili stihla pa kupi villagera kao sto sam ja uradio jer je kostao 200 evra i ima 1,9 ks.Meni je taman ali zato mi je napukao stitinik od secenja trnja pa mi se prgolodala rupa na sipki pa mi se stitnik mrda levo ledsno oko ose sipke i moze da ispadne sam,a to se nikad ne dogodi na husqvarni i stihlu. Marka nema veze sa kvalitetom jer kad udjes u Ideu odmah vidis robnu marku K plus a ne stvarnu marku sto znaci da villagera i strausa mozda proizvodi ista kineska firma.
U EU uglavnom jest tako kako kažeš da cijena određuje kvalitetu ali evo kod nas i nije baš uvijek tako recimo dijelovi za auta,s tim imam puno iskustva,bolje ti je kupiti njemačku repliku nego talijansku npr.pločice od diskova na kočnicama znaju trajat i do trostuko duže njemačka od talijanskih a cijena otprilije 15% skuplji njemački dio od talijanskog...Jako puno se proizvodi u Kini ali nije isto ako u Kini proizvodi Njemačka firna ili ako je to Kineska autothona firma...eto po mom skromnom mišljenju i po nekim mojim iskustvima
Ali svakako se slažem da su Stihl i Huqsvarna dobre i kvalitetne marke ali upitno je da li je razlika u cijeni jednaka razlici u kvaliteti e u to ja ne vjerujem