• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Nece da mi uploadira više nitijednu sliku...
Dosegao maximum od 9 slika...
Mislio sam postaviti jos slika od sastavljanja i rastavljanja mjenjaca, zglobova, hidraulike, rukavaca, semeringa, lezajeva, bojanja....
Rastavljen je bio do zadnje vide osim motora...
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,425
@Zimmerman1

Možeš koristiti neki vanjski site za uploadanje slika pa ubacuješ preko gumbića za slike ili na tom siteu napraviš galeriju i tu pukneš link za galeriju, ako ne možeš uploadati više ovdje.

A sad moje pitanje, zanima me koliko košta inverzija kardana za 730? Imam rotokosu od 1,5m i šteta mi je da mi Tomo stoji, a IMT vuče kosilicu dok mi treba za prikolicu i špricanje vinograda pa stalno prekačuj.
 

dragon730

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
81
Ako zupčasta pumpa radi na 1500 okretaja a tomo serije 700 u prvoj brzini ima okretaje kardana 1420 a u drugoj 2060 znači li to da onda pumpi koja pogoni cijepač drva nije potreban multiplikator.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,216
Tjeraš i drugoj na 2/3 gasa (2000 o/min motora).
Treba paziti na smjer vrtnje pumpe. Snage za manji kalač bi trebalo biti dovoljno. Ako nebi, lako se prebaci u sporiju brzinu.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,640
Ako zupčasta pumpa radi na 1500 okretaja a tomo serije 700 u prvoj brzini ima okretaje kardana 1420 a u drugoj 2060 znači li to da onda pumpi koja pogoni cijepač drva nije potreban multiplikator.
ovisi koliki je kapacitet te pumpe naspram potrebnog protoka
 

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Upalili ga nakon sveg servisa... Naravno nije iz prve, ali bitno da je upalio (iz druge, trece...)...
Napravili probni đir, radio ko da je izisao iz tvornice.... I onda dosli doma, parkirali i zakljucili da kapi ulje iz rupice na spoju motora i mjenjaca ispod traktora...
Nije nesto puno, ali nesmije biti niti kapljica....
Nismo ga ovoliko rastavljali da bi kapio....
Skidaj motor ponovno....
Skinuli motor, zakljucili da kapi na semeringu na radilici na strani zamajca iako je semering stavljen novi kod zadnjeg skidanja motora....
Rastavljaj motor!!!
Skinuli glave (relativno ok, malo ocistili dosjede ventila, narucili nove prstenove iako su stari ok). Cilindri ok.
Skinuli radilicu. Mjenjamo lezajeve na klipnjacama ( letece) i zakljucili smo da jedan od tri lezaja koji drze radilicu ( onaj na strani gdje je mjenjac) je stradao. Radilicu ispolirali.
Promjenili sva tri lezaja radilice.
Treci lezaj na deklu kod zamajca zapravo nije stradao nego je deklo se prosirilo radi vibracija od lezaja! E sad! Piksirali smo to deklo (izbusili, stavili piksnu i uvalili lezaj) jer nije bilo za kupiti novo deklo...
Motor u procesu sastavljanja!
Nadam se da je to sad to!!
Usput cemo promjeniti hidraulicnu pumpu i staviti dvostaznu (kamionska ili nesto) kao pripremu za stavljanje servo volona od c- klase (isti kao 123-ica, cijena glave i volana na autootpadu s pumpom i svim crijevima 100 ojra)...
Takodjer cemo zamjeniti alternator (skinuti bocni od stojke) i staviti nekog manjeg odozgo po sredini (pase od nekih japanaca)....
Eto...
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,425
Mozda kakam i pametujem, al' kakav semering stavljate na radilicu? Ako je obican to ce stalno kapljati jer se on ugrije i onda ga radilica okrene. Mi smo kod kolege radili isto pa su nam prodali obicne semeringe i ista stvar bila. Onda smo trazili one narandzaste/termo i tih dimenzija nema kod nas pa smo tako isli u Srbiju da nam naprave i jedan semering 17€ jos stiglo na kucnu adresu.
 

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Pa da budem iskren bio je obican crni semering na njemu. Sada stavljamo tj. stavili smo isto crni, doduse malo kvalitetniji i skuplji od "obicnog" cca 12eur, ali nikakav termo...
Mislim da je ipak problem ovog dekla tj ovog lezaja koji je sada ovom piksnom i novim lezajem valjda rijeseno.
Ostale stvari (prstenovi, leteci lezajevi...) su mjenjani vec kad je motor otvoren onda ajmo ih promjeniti iako realno nije bilo neke potrebe, a radilica je samo polirana nije radjena specijala.
Ali nakon piksiranja sredine, sredjivanja volana, mijenjanja milion semeringa, popravljanja hidraulike i mjenjanj crijeva, brusenja, varenja haube, varenja kucista mjenjaca, bojanja i sad sredjivanja motora... Nadam se da je to to... Stvarno se nadam...
 

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Hhhhmmmmrrrrrggggg!!
Ipak je narucen termo semering!!!
170kn!!!
Neda mi se sve pospojiti i da mi semering procuri nakon mjesec dana rada s traktorom!!!
To bi ipak bilo previse!!!!

Nasli i neki alternator! Japanac neki minijaturni!
Treba pomaknuti negdje filter goriva!!!
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Znam ssucur
Tako mi je sad montiran Iskra alternator otprilike...
Ali necu da mi se vidi pa ga hocu staviti pod haubu gore po sredini! A malo mi smeta filter.
A tu bih (gdje je tebi alternator) stavio hidraulicnu pumpu (vjerovatno od golfa1) jer je od mercedesa 123 prevelika sa onim rezervoarom na sebi.
U svakom slucaju budemo videli...
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,425
Nece procuriti nakon mjesec dana nego u prvih par puta kad se motor zagrije. Kolegi se to pojavilo nakon prvog odlaska do vinograda, a ima kakvih 1,5km do tamo.

Pametno si odlucio sa termo semeringom, kod njega smo stavili termo i evo vec mjesec dana nigdje ni kapljice.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,425
Lagano kreću pripreme za instalaciju Alternatora na tomeka :D

Nabavljen mali alternator sa nekog Suzukija, za cijenu koja je, ispravan je, samo je pun neke travurine i prljav je, tako da sam ga ipak prije instalacije odlučio rastaviti i očistiti dobro, a usput sam primjetio da je jedan ležaj prdeknio. Dok je bilo sastavljeno nije se dala cimat osovina, ali sam čuo da koji puta zagrebe pa je to bio i dodatni razlog za rastavljanjem.
 

Prilozi

  • 20160905_190810[1].jpg
    20160905_190810[1].jpg
    50.1 KB · Pregleda: 116

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Nece procuriti nakon mjesec dana nego u prvih par puta kad se motor zagrije. Kolegi se to pojavilo nakon prvog odlaska do vinograda, a ima kakvih 1,5km do tamo.

Pametno si odlucio sa termo semeringom, kod njega smo stavili termo i evo vec mjesec dana nigdje ni kapljice.

Evo me nazad!:(clap):
Stavili termo semering kako je kolega AirBox savjetovao. Kod kupnje termo semeringa zatražili termo semering s usmjerivacima (krilcima) lijevim. Kupili ga! Platili 180kn!! Spojili sve nazad (zamajac, kvacilo, vratili motor....).
Nakon dugotrajnog rada koji je na motoru ukljucivao sve ono sto sam prethodno napisao (kompletno rastavljanje motora, ako koga interesiraju detalji rado pomognem) bili smo gotovi!!
Sretni upalimo Tomu (upali iz prve) ostavimo ga da radi 10min i zakljucimo da mu opet curi ulje iz motora na stranu gdje je radilica tj gdje je zamajac!!!!
Nevjerovatno nakon toliko rada opet isto!!!
Samo da napomenem da je nakon svih ovih radova (poliranje glave, radilice, zamjena prstenova, zamjena lezajeva radilice, zamjena letecih lezajeva, piksiranje dekla gdje je radilica ucvrscena....) bio stavljen obicni semering i motor je upaljen s ovim obicnim semeringom i radio je par sati bez pustanja kapi ulja.
Nakon ove poruke od AirBoxa je kupujem termo semering i promijenimo obicni za termo semering!!
Ponovno skidamo motor, rastavljamo zamajac, i zakljucimo da curi ulje na termo semering!!
Skidamo termo semering, stavljamo obicni semering ( termo drzi do 220 stupnjeva, obicni do 150) vracamo sve nazad i......
Upalimo traktor radio sat vremena u leru bez greske...
Nakon toga uslijedila voznja od nekoliko sati i nigdje jiti kapi ulja!!!:(clap):
Tako da AirBox samo da napomenem da netreba biti termo semering na izlazu radilice, na stranu gdje je zamajac tj na stranu gdje se motor kaci za mjenjac, nego obicni semering s lijevim usmjerivacima ( sto kvalitetniji semering ).

Takodjer da napomenem da je kupljen alternator Denso 31400, sa nekog japanca placen 200kn i montiran da upadne ispod haube.
Skinut filter goriva koji je pomaknut na skroz lijevu stranu motora, a po sredini motora gore je postavljen ovaj alternator.
Onaj ogromni stari iskrin alternator s desne strane je skinut, a na njegovo mjesto je ucvrscena servo pumpa od golfa 3 (nije velika i samo malo izlazi ispod haube) a s desne strane je ucvrscen i rezervoar serva (ulja) od nekog PSA modela i to ce biti dio sevo volana ( treba doci glava s MB207 kombi) za kojeg netreba inverzija! Nismo htjeli stavljati MB sevo pumpu jer je glomazna i puno izlazi na lijevu stranu ispod haube ( dijelom jer ima rezervoar na sebi a dijelom jer se ucvrscuje na potpuno drugu stranu od motora )!
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,425
@Zimmerman1

Evo kolega, ne znam šta da ti kažem... Mi smo naručili termo semering u Srbiji. Rekli smo samo za koji traktor, za šta nam treba i koja je dimenzija, čovjek napravio i poslao u roku od 3 dana. Od kako smo ga stavili problema nije bilo.

Sad zašto je to tako kod tebe, nisam upućen.

U svakom slučaju, drago mi je da je riješeno. :)
 

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Nakon svih ovih radova i sredjivanja dosla je i ona na red.
LS2!
Ravno s MB207!!
Upravo skinuta!
Ako je istina ono sto se pisalo, nece trebati niti inverzija!:(happy):
 

Prilozi

  • image.jpg
    image.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 170

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Ovako nekako... Barem ovo sto imam...

Pa ovo...

Pa smo rastavili kompletan mjenjac...

Pa smo sredinu rastavili, piksirali je kompletno... Nema lufta mm sada...

Mislili smo u pocetku da je motor ispravan, te smo ga samo malo opravi, ocistili, promijenili neke sitnice...

Varili kuciste mjenjaca radi dvije pukotine... Varili s unutrasnje i vanjske strane...

Sastavili mjenjac, zupcanike, sredinu, motor....

Obojali temeljnom i zatim lakom.... Haubu poravnali, pripremili, kitali, lakirali Ral1015...

Kombinacija crveno plava zadnjeg trapa nakon bojanja...

I tada smo mislili da je to to...
No medjutim prokapio na spoju motora i mjenjaca i rastavljaj opet ispocetka...

Skini motor, radtavi motor i radi sve ono sto sam u prethodnim postovima opisao da bi na kraju mjenjali i alternator i ugradjivali servo pumpu ( da sve stane ispod haube) i da pripremimo sve za servo volan...

Jos malo slika s raskopavanja motora...

Eto toliko za sada... Ima jos tih slika ali neda mi se uploadirati vise... Bitno da je tomo sada savrseno operativan i savrseno u funkciji... Sada jos i prikolicu obojati posto smo i nju uredili kad nas je krenilo (gume, popravak hidraulike, idpravljanje šina, uredjenje kočnica i struje...) i polako ugradjivati volan s MB207 kako nam vrijeme bude dozvoljavalo...
 

Prilozi

  • image.jpg
    image.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 190
  • image.jpg
    image.jpg
    62.8 KB · Pregleda: 166
  • image.jpg
    image.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 176
  • image.jpg
    image.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 179
  • image.jpg
    image.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 187
  • image.jpg
    image.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 168
  • image.jpg
    image.jpg
    62.6 KB · Pregleda: 162
  • image.jpg
    image.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 219
  • image.jpg
    image.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 163
  • image.jpg
    image.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 154
  • image.jpg
    image.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 177
  • image.jpg
    image.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 178
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh