• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Par slika tomeka, kojeg je zamijenio Hittner :)

Prilozi

• IMG_20161115_152325.jpg
    IMG_20161115_152325.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 139
  • IMG_20161115_152304.jpg
    IMG_20161115_152304.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 131

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Hehe...jedino ako mu ja posudim svoj ili uzmem od njega 732 a onda idem u prodaju svog 818 ;)

tv730

Član
Tu od
22 Ruj 2011
Poruka
31
ljudi zna li ko koliki je promjer rupe na poteznicama .Traktor mi je na selu a moram da kupim dvije bolcne da bih mogao kaciti drljacu na njega jer su na drljaci pokidani a zaboravio sam izmjeriti kad sam bio zadnji put

hvala puno unapred

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
ako je kategorija 1. onda 22,4mm promjer

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

ferdo1

Član
Tu od
30 Sij 2011
Poruka
46
Rupe na rukama hidraulike su fi 22,4, a na poteznici (ona gore) fi 19 (standard) , a neka stara na mom TV ima fi rupa 20mm.

darac81

Novi član
Tu od
20 Lis 2016
Poruka
4
Par slika tomeka, kojeg je zamijenio Hittner :)
Jos malo pa dolazi u moje dvoriste...nadam se da nisam pogrijesio. [emoji6]

Gesendet von meinem LG-H815 mit Tapatalk

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Aaaa....ipak si kupio!!? Suuper, bas mi je drago :)
Ma nisi sigurno. Jedino malo boje fali tast nije htio uljrpsavati za prodaju :)

Nadam se da cemo ga i vidjeti jos koji put u akciji :)

Dobra i sretna voznja!!

QUOTE=darac81;1223730]Jos malo pa dolazi u moje dvoriste...nadam se da nisam pogrijesio. [emoji6]

Gesendet von meinem LG-H815 mit Tapatalk[/QUOTE]

darac81

Novi član
Tu od
20 Lis 2016
Poruka
4
Hvala. Nadam se i ja. Prvo da vidimo sve s tehnicke strane...pa cemo polako na sminku. Hvala na lijepim zeljama.

darac81

Novi član
Tu od
20 Lis 2016
Poruka
4
Nije tak to je tvornički jer ima i forumaš Zbalija takvog i to origi tvornički.Servo origi na tim serijama nisam vidio osim samogradnji.Servo volan je imo jedino onaj iz INO Brežice.
uploading pictures
Pozz forumasi... Recite dali je na toj slici originalni hidraulicni volan...posto slika od clana Zbalija nije vidljiva na forumu. Ja sam prije par dana kupio Tomu s istim takvim volanom pa me zanima. Hvala

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Da to je orginalna verzija volana koja je ugrađivana na modele:

TV 730 S, TV 731S, TV 732S, TV 830S

Radi se o Orsta glavi volana

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Dragi prijatelji najprije da vam zazelim Sretan i blagoslovljen Bozic.

Nakon svih radova koje sam obavio na svom 730 o kojima sam vas u vise navrata obavjestavao i slao slike pojavio se problem s mjenjacem tj kvacilom pa vas molim za pomoc.
Situacija je slijedeca:
Zamjenjena je sajla kvacila, zamjenjena je potisna ploca, zamjenjena je lamela, druk lezaj je u odlicnom stanju, svi zupcanici na mjenjacu su u ispravnom stanju, ali svejedno imam slijedeci problem!
Da bi promjenio brzinu potrebno je do kraja i jos malo vise pritisnuti kvacilo toliko da zaboli noga.
Kad se mjenja brzina (brzi, spori hod) potrebno je najprije izbaciti u ler i ponovno pritisnuti kvacilo i tek onda ubaciti u brzi ili spori hod.
Na kvacilu uopce nema praznog hoda jer je sajla nategnuta do kraja.

Capice na korpi su podešene na 38mm, kako kaze prirucnik.
Sajla kvacila je toliko nazegnuta da druk lezaj nalijeze na capice.

Molim vas pomoc kako da ovo sve podesim tj ako mi mozete pojasniti u cemu lezi problem.

Hvala vam unaprijed

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Najverovatnije si pogrešio sa merenjem udaljenosti vrha capice od lamele ili su popucali nosači ispod capica na korpi.

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Hvala Abarth na info, ali nisam pogrijesio. 38mm tocno u mm. I nosaci nisu popucali!!
Nazalost nije problem u tome!!

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
366
Da 38 mm je visina, ali od osnove lamele .Možda si nehotice ili slučajno mjerio na radijusu prema centru lamele ?

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Pokusavao sam mjerit od pocetnog plana lamele, postoji rupa u zamasnjaku gdje se vidi lamela ,nije to mozda najpreciznije mjerenje ali kad sam tek ugradio novu lamelu capice na korpi su se puno uvukle (prema zamasnjaku) pa sam ih namjestio na 38mm (izbacio ih malo van ) jer mi se cinilo da bi bilo puno lufta izmedu druk lezaja i korpe

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Kažeš zamijenio si potisnu ploču, šta je s capicama (dvokraka poluga), maticama (koje imaju oblik klina), osloncima dvokrake poluge? Capice se istroše na vrhovima gdje ih pritiska potisni ležaj, to se vidi iz aviona ali to ne utiče značajno na rad kvačila (ionako im podesiš visinu bez obzira na potrošenost) veći je problem što se potroše ispod, urežu ih oslonci; takođe je važan dio gdje uklapa matica, ako je to propalo, matica dosta zaobljena....opet džaba mjerenje.
Na kraju, ako je sve uredno, kad spojiš motor poluga za koju kačiš sajlu treba da ima slobodni hod oko 5mm probano rukom, to je ona tolerancija od milimetar-dva između potisnog ležaja i dvokrake poluge. Kad spojiš sajlu, poluga ima vertikalni položaj, ili sasvim malo nagnuta prema nazad.......u suprotnom nešto ne valja, ovo pričam naravno ako je čitav sklop dotjeran u nulu, može proći i 10-15 mm praznog hoda poluge.
Obavezno provjeriti zatike (str. 81 priručnika, slika 5 oznaka 3 i zatik na polugi 5)
Ako možeš postavi fotografiju vanjske poluge i sajle, po njezinom položaju ćemo odmah znat dali nešto ne štima.

Zimmerman1

Član
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
34
Hvala Edosoko

U nastavku saljem sliku poluge!!!

Poluga je skoro u okomitom polozaju ali je pritom sajla toliko zategnuta da potisni lezaj debelo nalijeze na capice i potrebno je do kraja pritisnut papucicu da uopce odvoji.

Prilozi

• IMG_8907.jpg
    IMG_8907.jpg
    32 KB · Pregleda: 100
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh