• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
To je teze otkriti sta je već popraviti. Kada pođemo od početka gdje moze biti problem na izlazu iz mjenjača mugu biti pohabani kroneri na konusnom zupcaniku ili na prirubnici sto ide na njega pa na osovinu na kojoj je kardan isto tako je i na konusnom koji ide u zadnji trap, rjeđe stradaju kroneri na kardanu. Isto tako moze biti da je stradao zadnji konusni zupcanik ali bi tada trebalo da se cuje krckanje i trzanje kad ti proklizavaju prednji kotaci. Dalje, popustili se i popucali vijci sto drze tanjirasti zupcanik i on ne pogoni diferencijal. Polomljen diferencijal i u tom slucaju bi trebao cuti krckanje, ili je polomljena jedna poluosovina pa dif. prebacuje sve na nju i nemas pogon. Digni na dizalicu zadnji kraj i probaj okrenuti kotace, s tim da oba idu u istom smjeru i vidi da li se vrti kardan. Ako nemas pogon nazad a prednji tockovi ti stoje na tlu oba zadnja bi trebala okretati u istom smjeru. Kada je pogon u redu mogu se okreteti samo jedan naprijed a drugi nazad.
 

GoranVu

Novi član
Tu od
23 Sij 2018
Poruka
8
Pozdrav svima, sve pohvale na forumu, ima vrlo zanimljivih stvari i ideja kojih ste se dosjetili i svaka cast na tome.... imam jedan problem pa me zanima dali netko ima rjesenje, znam sigurno da negdje postoji ovdje na forumu ali tko ce to pronaci u svemu ovome... Posjedujem TV 730 iz 70- i neke godine, imam problem sa gasom nikako da se naviknem na taj rucni gas, dali se moze prepraviti na nozni i sto mi je sve potrebno? Bio bi zahvalan kad bi netko pomogao...i jos jedan problem su kocnice, vidim da neki pisu da ima novi tip i stari tip kocnica, kod mene je vjerojatno taj stari jer jako slabo koci...sto mi je sve potrebno za taj novi tip kocnica da bih to prepravio? Unaprijed zahvaljujem dobrim ljudima na pomoci, pozdrav iz Vukovara :)
 

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Pozdrav druze sto se tice noznog gasa moze da se ugradi imas dosta slika toga u temi inovacije tu imas slike sto je kolega Fireman to odradio na seriji 700 bas dobro,a sto se kocnica tice probaj ih dostelovati ako ne vjerovatno nema vise dovoljno mesa na paknovima to promijenis i vozi.
 

GoranVu

Novi član
Tu od
23 Sij 2018
Poruka
8
Ma gledao sam tamo u inovacijama ali ne nalazim nista...cak i neke slike jos nece da otvori samo mi pokazuje malu ikonicu sto me zanimalo oko serva nesto i tako...tako da ne znam gdje bih to potrazio...ako ima netko kakvih slika od gasa i sto mi sve treba neka napise ili posalje u inbox bio bi mu jako zahvalan :)
 

GoranVu

Novi član
Tu od
23 Sij 2018
Poruka
8
E hvala ti puno...svaka cast.... :) al mislim da cu bolje nabavit tu desnu pedalu sa gasom od TV serije 800 i taj razdjeljnik, tu kutiju i onda to samo pospajam...ako bude islo tako kako sam zamislio :) novi sam u ovom svemu pa ako grijesim ispravite me... :)
 

StankoP

Novi član
Tu od
8 Kol 2018
Poruka
5
Lijep pozdrav svima.
Ja sam Stanko iz Zlatara.
Ja i brat imamo TV 730 i na njega mislimo ugraditi hidraulični volan s dva cilindra.
Glavu(orbitolu) imamo.
Molio bi uvaženog člana zbaliju ako još uvijek ima TVs hidr.volanom da mi pošalje dimenzije cilindara(dužinu između centralnih bolcni-spona kad su cilindri stisnuti,kad su ispruženi te promjere cilindra i klipa),i ako može nekoliko slika kako je spojen hid.volan na hidraulični sustav TV.
Za sve odgovore unaprijed zahvaljujem.
Lp.
 

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Tomo 731, 81g, 2 vlasnik. Odkad je kupljen traktor dimi bijelkasto i smrdi za popizdit ?
Kompresija je mjerena cca 21/20 po cilindru ako se dobro sjecam. Ulje ne trosi. Svi filteri promjenjeni, ulosci dizna promjnenjeni bili. Ulosci bosch pumpe izregulirani. Neki savjet??
Traktor normalno pali, radi, snagu ima, al smrdiiii 15 sekundi na.njemu i robu bacaj na pranje ?
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,171
Imam TV 732... Kupio sam roto kosu 125 cm sirine i trenutno sam u fazi nabave kardana. Molim pomoć kakav kardan i gdje ga kupiti...

Mislim da su bitni detalji lijevi smjer vrtnje i potreba jednosmjernog kardana (ili kako ga nozivaju frei lauf??) da sacuvam getribu...

Hvala Vam na odgovorima.

P.s. imam prelaz kardana na traktoru stari novi tip ali nije inverzija nego obicni (ne mjenja smjer vrtnje)
 

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,357
Možda bi se u auto horvat Draganić dao naći takav kardan ili u goma trgovini na Baniji u Karlovcu. To je kardan sa račnom tj. kada stisneš kvačilo on preskače jer se prije zaustavi kardan na traktoru nego priključak kojim radiš. Naravno napomeni koji ti je smjer vrtnje kardana!
P.S. nemoj odmah očekivati odgovor na pitanje jer najčešće ljudi nešto rade u ovo doba dana pa nisu na kompu ili mobilnom, oko navečer je najbolje par puta provjeriti forum ;)
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,171

Evo ga. Kardan s protocnom sklopkom za lijevi smjer 900 kn.

Super...to je valjda to kaj tražim...dogovorio sve s covjekom kad stigne do mene isprobam...

Pozz

Tomo 731, 81g, 2 vlasnik. Odkad je kupljen traktor dimi bijelkasto i smrdi za popizdit ?
Kompresija je mjerena cca 21/20 po cilindru ako se dobro sjecam. Ulje ne trosi. Svi filteri promjenjeni, ulosci dizna promjnenjeni bili. Ulosci bosch pumpe izregulirani. Neki savjet??
Traktor normalno pali, radi, snagu ima, al smrdiiii 15 sekundi na.njemu i robu bacaj na pranje ?


Igore,
Da li si uspio otkriti razlog tvog problema??
 

Andro95

Novi član
Tu od
1 Tra 2019
Poruka
5
Pozz novi sam tu, imam tv 818 , 91g i zanima me jaci traktor pa sam nasao zamjenu za tv 730, 78g, zanima me misljenje, iskustva o tom traktoru i da li se isplati to mjenjati uopce
 
Na vrh