• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

Andro95

Novi član
Tu od
1 Tra 2019
Poruka
5
Nije upitna njegova snaga haha, nego moj 818 ima 600 radnih sati a ovaj 730 sta bi mjenjali kljuc za kljuc uopce nema sata, tako da neznam jeli izrabljen a ovaj covik je drugi vlasnik. Znam sta dajem a neznam sta dobivam hah
 

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Andro95 imaš već traktor, znaš što treba gledati da se to dobro vidjeti odmah vizualno kakvi su domaćini radili s njim. Pa probaj daju se veći kvarovi na prvu skontati. Ne zaliječi se ako je ključ za ključ solo traktor može biti da nešto ne štima. Vidi dobro. Sretno
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,546
Ma on traži upute za plavoga, a ne za žutoga :)
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,185
8
Tomo 731, 81g, 2 vlasnik. Odkad je kupljen traktor dimi bijelkasto i smrdi za popizdit ?
Kompresija je mjerena cca 21/20 po cilindru ako se dobro sjecam. Ulje ne trosi. Svi filteri promjenjeni, ulosci dizna promjnenjeni bili. Ulosci bosch pumpe izregulirani. Neki savjet??
Traktor normalno pali, radi, snagu ima, al smrdiiii 15 sekundi na.njemu i robu bacaj na pranje ?

Lutajući bespućima neta, čitajući o tomici svašta, naletio na interesantnu stvar i sjetih se...možda je ovo rješenje....
Možda si već i vidio ili isprobao ako jesi zanemari ako nisi možda vrijedi pokušati...
Treba se regati na forum da bi imao pristup...

Pozz
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,185
Super...to je valjda to kaj tražim...dogovorio sve s covjekom kad stigne do mene isprobam...

Pozz


Danas isprobao i roto kosu i kardan s protocnom sklopkom lijevi...lijepo to radi svoj posao🐜😉, a tomek prede...😁😁
 

Prilozi

  • IMG_20190503_194839.jpg
    IMG_20190503_194839.jpg
    163.3 KB · Pregleda: 33

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
24592343.jpg

Zanima me mjere O-ringa broj 60.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Dali je moguće da je Tomici 730 rotomalčer os 1.5m prevelik napor pa podrobi zupčanike kardana i treće brzine.

Pred par dana sam ga ponovno rastavio jer zadnje rastavljanje nije baš išlo po planu jer je curilo ulje na sve strane pa smo ispustili ulje i ostavili ga da stoji skoro godinu i pol.

Ugl. Prvo rastavljanje je bilo zato što nam je kardan svako malo pod malčerom iskakao pa smo zaključili da su vjerojatno zupčanici problem sto je i bilo tako, bilo je okrunjeno par zubi pa je iskako pod opterečenjem. Traktor je kupljen ola-la prije barem 15 godina, ali kod nas nije napravio više od 50rh za to vrijeme. Do tada, prvog kačenja malčera pretprošle godine, nikada nije radio ništa s kardanom, samo prevozio tu i tamo neke stvari zadnjih par godina, prije toga nije vožen sigurno 7 - 8 godina. ugl. Zupčanici su očito još kod bivšeg gazde okrunjeni.

Kako sam i započeo divan, opet sam ga rastavio da prebrtvim mjenjač, pa sam na kraju izmjenio večinu ležajeva i semeringe kardana. Sastavio sve, natočio ulje itd. uredno upalio isprve iako je stojao godinu i pol vani. Provjerene sve brzine, kardan, blokada diffa i sve je funkcioniralo savršeno.

Zakačio malčer i otišao u vinograd na probu, pokosio skoro pola hektra kad se odjednom začulo "zavijanje" iz mjenjača, stanem, malo probam bez uključenog kardana, sve ok. Uključim kardan, napravim možda 20-ak metara bez tog zvuka zavijanja, kad odjednom krene nešto kuckati i to kucka samo kada je kardan uključen i baš se vidi na vanjskom kardanu kao da preskoči, još na povratku kući u 3. Brzoj, na brdu kad je došlo malo strmije, svako malo cukne, kao da preskače.

Dakle, vjerujem da su se zupčanici opet podrobili... Nije nigdje bilo krtičnjaka niti loze ili nekih drugih stvari da je naglo došlo do zaustavljanja noža, doalovce na ravnom se desilo.

Primjetio sam da se pati dok ne zavrti nož, ali kada zavrti ide sasvim normalno, zbog manjeg opterečenja motora jer nema dvostepeno kvačilo sam kod paljenja kardana koristio prvu sporu da zavrti pa onda tek prebacujem u drugu sporu za košnju i to sam kosio na manje od pola gasa jer znam da on to vrti malo brže nego standard.

Molim nekakve komentare, savjete? Sve razmišljam prije nego opet krenem u raskopavanje da kupim ili od nekoga posudim endoskopsku kameru da provjerim mjenjač bez da ga odmah kupusam. Mada mislim da će tako i biti na kraju, a onda vjerojatno udaja jer mi je prespor za košnju, a ovako mi za ništa drugo ne može pretjerano poslužiti.
 

dragon730

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
81
Dali netko zna kod koga bi najbolje sredio glavu od tome 730 Lombardini motor mislim da su gumice prošle jer ulji na usis a trebalo bi srediti ventile i ležišta itd.i dali se to može odraditi a da se brusi .
 

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Pitanje....cije i gdje u hr nabaviti uloske dizna za lda 672(tomo 732)
Hvala
Lp
 

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
I odmah jos.jedno pitanje. Vidim.da su ulosci dizne u njemu sad od lda820, dakle krivi. Dal bi zbog toga dimilo bijelo i vise se osjetio smrad iz auspuha?
Hvala
 

Najnoviji postovi

Na vrh