TorpedoTD45
Član
- Tu od
- 20 Ožu 2010
- Poruka
- 785
Torpedo hočeš reć da je castrol koji mi imamo u hrvatskoj i recimo njemačkoj isti ,ja ti mogu reč da nije ne pitaj od kud znam jer ovo nije mjesto za to, a sad nemogu reč da sam baš nestručan jer mi je to struka .
Poštujem to što želiš naučit druge nekaj više ali,
problem je kaj niko ne gleda kaj piše na ambalaži ,nego gleda cijenu.
Castrol nažalost, nije kao neki drugi proizvođaći ulja sjedinjen na jednoj lokaciji. Također nema zatvoren proces proizvodnje ulja, krenuvši od vlastitong nalazišta nafte, preko prerade do gotovog proizvoda. Neki proizvođaći ulja to imaju, i to kod njih cijenim.
Castrol je teško ime, multinacionalna kompanija, koja ima razne "kooperante" koji za njega proizvode (pune) ulja. Meni osobno Castrol (kažem, moje iskustvo) a i tehničkim podacima nije broj 1, a ni među prvih 5 proizvođaća ulja koje ja cijenim i priznajem.
Ne znam odakle si ti izvukao;"hočeš reć da je castrol koji mi imamo u hrvatskoj i recimo njemačkoj isti", ja to nisam rekao, te ponavljam, to ne mogu tvrditi a ni demantirati.
Upravo zbog različitih lokacija punjenja, pa tako i različite kvalitete nafte od koje sve kreće, pretpostavljam da može doći do razlike u kvaliteti ulja, no pazi, dobar dio tehničkih podataka nama dostupnih od proizvođaća ulja su minimum, neki su čak i navedeni OD-DO dakle u tom području je vrijednost, ali min. je ta i ta. Dakle, ako je vrijednost bolja, svaka ćast, ali u slučaju kad je najgora, nije ispod te min. vrijednosti, koja svejedno zadovoljava potreban standard.
A ovo zadnje, možda ne baš nitko, ali dobar dio nažalost kupuje ono šta može platiti, a ne ono šta bi trebalo.
Toliko od mene, ukoliko nema konkretnih pitanja vezanih za ulja.