universal643
Član
- Tu od
- 2 Lip 2011
- Poruka
- 540
Ali je prije bilo dobro
podloška nema veze s tim da li bude španer naegnut u dignutom položaju ili spuštenom .
Originalni alternator je loš. Prvo, ima čudno riješene klizne prstene (četkice stoje aksijalno) i mehanički regler. Nije to tak ni preloše, no ako zaboraviš isključiti kontakt, isprazni akumulator.
Ja sam ga zamijenil Iskra alternatorom od Z101, 33A. To je više nego dovoljno za trošila koja ima.
sve je normalo i za ljude ako nije dugačije , naročito po servisima .Toćno da nema veze sa podloške za stabilizator lanci sad sam zvao jednu firmu koja je uvoznik ujedno i servisna i mehanička firma za universala i rekla da je to normalno kad spustiš poluge lanci budu opušteni i kad digneš za transport moraš stegnuti španer
poglej moje zadnje postove , netmuo sam sliku kako spojiti , vjerojatno tema "533 "...ti izbaci ampermeta ako ga nemašNašel sam jednoga BAŠ takvoga na tavanu pa bi samo zamolil način spajanja obzirom da UTB ima vanjski 'nešto crno i četvrtasto sa žicama'. :biggrin:
E da i kak je red odnesti glavu na obradu tak il si trebam sam očistiti kanale???
Kak god imt bil zaostal ili kopira,ima zanimljiva rješenja ukruta poluga,što ljevo,desno što da pumpa i ventil ne trpi.sve je normalo i za ljude ako nije dugačije , naročito po servisima .
Zna se da priključak na podu mora imati lufta ....a dignuti mora biti zategnut...IMT kakav god krš ima dobro postavljene španere , dolje labavo , gore zategnuto ..pa prekopiraj od njega .