• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upotreba visoko vlažnog kukuruza u ishrani stoke

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
koliko stoke imaš kad šrotaš 90 tona + silaža+sijeno+ sjenaža.(o kakvoj to voditeljici pričate) :scratch

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
snupy kaže:
koliko stoke imaš kad šrotaš 90 tona + silaža+sijeno+ sjenaža.(o kakvoj to voditeljici pričate) :scratch

Nebi se htjel mješati, al izgleda da ipak neki neznaju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :D :D :D

H

Helena

Guest
ŠANANA kaže:
snupy kaže:

Nebi se htjel mješati, al izgleda da ipak neki neznaju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Ma bogec nam je svestran ,neide njemu samo šrotanje ,siliranje ,od ruke ima tu još bogec dosta toga za pokazati :mrgreen: :mrgreen:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
snupy kaže:

imam 40 komada žemskih, sa podmladkom :D

polovica kukurza je još na polju, čeka da završi sjetva pa če ić u meljavu

i još kad se zna da ja baš ne preferiram brašno u usporedbi sa voluminozom, onda je tvoje pitanje na pravom mjestu :D

pričamo o loreni nosić :D ak me razmeš kaj ti hoću reći

ne smijem otvarat temu o toj temi razgovora, drugi to smiju i smiju komentirat al ja ne, jer bum dobio fasunga

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
bogec kaže:
...

pričamo o loreni nosić :D ak me razmeš kaj ti hoću reći

ne smijem otvarat temu o toj temi razgovora, drugi to smiju i smiju komentirat al ja ne, jer bum dobio fasunga

Prije bi reklel o L. Pićić ;)

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
razmem razmem sam kaj nebu ona druge pustila kad te bolje upozna. ;)

I

ivanm

Guest
bogec jel prolazi šrotanje u plastične kace po recimo 300-500 litri?

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
ivanm kaže:
bogec jel prolazi šrotanje u plastične kace po recimo 300-500 litri?
ja mislim da nebi smjelo biti problema pod uvjetom da tu kacu moreš dobro zatvoriti da nejde zrak i ak imaš dovoljnu dnevnu potrošnju,jer to je ustvari jedna vrsta silaže,a o silaži su na ovem forumu napisane već cijele litanije tak da nema smisla da opet pišem :lol: :lol: :lol:
ja sam osobno namlel oko 5 tona u limene bačve (oko 200l) sa onim poklopcem gore koji se pričvrsti i tak da je hermetički zatvoreno i more stajati godinama a da ne gubi na svojstvu,dok se otvori navek je friško ko da je pred par dana namljeto ;)

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
bogec kaže:
Helena kaže:
Bogec ,smuvaj ti voditeljicu ;) i prekini mrcvarenje oko snimanja ,pošto je već vozila fergu ,znači da bi mogla i sve ostalo radit. :D

ide njoj jako dobro vožnja masseya, to sam se čak i ja iznenadio :D u utorak dolazi kod mene lorena :D

sad će neki reći da kakaav sam ja da odmah skrećem se teme, pa evo budem to napravio ;)
danas je otvoren silos s brašnom (slike meljave koji post prije), brašno je fenomenomenalno :D :D

sipko a ima određeni postotak vlage :D

njami njami :D

pikčr nuber ajnc, prikazuje modernu mixer prikolicu zvanu tačke od milja i brašno u njoj

pa nakon toga dvije pikčrs silosa da se stekne dojam sipkosti a opet čvrstoće držanja brašna

bogec dobro ti to izgleda...!njami...!
el imaš problema oko utovara kad je na najlonu...?malo zapinje jelda?

daj baci slike i od vreča...ka to izgleda dok ih transportiraš...

EL SI IMAL PROBLEMA SAD DOK JE BILO SMRZUNTO! MENE JE UBILO DOK JU TREBAŠ SKIPATI A ONO KO BETON...to sem rešil da sem ih ostavljal u hodniku štale preko noći da se malo otpuste....

e i ja bi takvu mixsericu!!!samo malo manju...vidim da je tvoja oko 30 kubika ak se ne varam!zakaj nesi zel samohodnu???pa 100 tkn nit sim nit tam! ja bi max. 10 kubika al da je i ko tvoja! :lol: :lol: :lol:

moja melja je isto odlična...imal sem samo 2-3 pokvarene jer je miš malo popapal! šteta 50 kg!
ovih dan baš prelazim sa vreča na silos...budu slike! :D

evo nekih slika od ovogodišnjih akcija spremanja kukuruzne melje/šrota visoke vlažnosti....

a904e425.jpg
eba62cf1.jpg
fd9651ed.jpg

e524cc61.jpg
c3f0e0b3.jpg
38acde5c.jpg

97132982.jpg

H

Hurlimann86

Guest
ŠANANA ovo super izgleda ;)
A nije malo teško kopat iz ove grabe van kad trebaš :?:

H

Hurlimann86

Guest
mario kaže:
Šanana ima skriveno blago :mrgreen: :mrgreen:
Aaa on tu ispod zatrpava novce pa ako mu je teško kopati onda se sjeti da su ispod pare pa dobi volju dalje kopati :mrgreen:
A kad dođe do para onda ne zna kud bi s njima :p

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hurlimann86 kaže:
ŠANANA ovo super izgleda ;)
A nije malo teško kopat iz ove grabe van kad trebaš :?:

ma nije teško kopat, pomalo s struže odozgora i lagano skida sloj, ma ok je :mrgreen:

mario kaže:

hehe, ma svaka malo veča rupa kod mene i djeda se u jesen puni sa šrotom, pa čak i te za slaganje auta :lol: hrane nikad dost :!: kak veli bogec :D

Hurlimann86 kaže:
mario kaže:
Aaa on tu ispod zatrpava novce pa ako mu je teško kopati onda se sjeti da su ispod pare pa dobi volju dalje kopati :mrgreen:
A kad dođe do para onda ne zna kud bi s njima :p

:lol: :lol: ovo mi je najbolje do sad :lol: :lol: zapišal se bum od smjeha :lol: :lol:

dečki svaka vam dala, pravi ste :mrgreen: :prayer:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
evo silosa sa brašnom

rubovi su zemljana brina, preko koje je metnut najlon, a pokrito je sa podfolijom i folijom

moderni stroj za izuzimanje tj silovator

i detalj sipkog brašna

nije teško grabit brašno, ide to čistam fino, ni najloni ne smetaju.
pokvarenog nema niti malo, a kad nagrabim dnevnu količinu, imam uzmem metlu onu industrijsku i pometem po površini brašna da dobijem glatki rub tako zatvorim rupe pa nema kvarenja, jer meni ide podosta sporo potrošnja, jer nisam baš neki potrošać, više dajem prednost voluminozi
drugi dio je u vrećama a to je prekoputa pa nisam dospio do tamo doć da slikam

I

ivica

Guest
bogec jel ovakav kukuruz koristis i u ishrani krava ,kakva je prednost

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ivica kaže:
bogec jel ovakav kukuruz koristis i u ishrani krava ,kakva je prednost

to i je brašno tj kukuruz za krave
a to isto koristim i za svinje

prednosti
sve je prednost, mukta posao, dva dana rada, 90 tona samljeto, trošiš cjelu godinu, samo grabiš, a velika prednost je ta što kukuruz sa cca 25% vlage ima najviše energije u sebi, naravno po želji kukuruz može bit i suhlji ili mokriji u silosu

princip je isti ko i kod vreća u koje meljem, samo tu gazim traktorom, a tamo nema gaženja ni nabijanja

suho zrno više ne koristim
ali sam zamjetio da ljudi koji imaju u kukuruzanama ili tavanima suo zrno da isto takvo suho samelju u vreće i zatvore i onda troše i zrno je super, to sam na par mjesta vidio

I

ivica

Guest
jedino kaj smjesa od takvog kukuruza nebi smjela dugo stajati ,tj trebalo bi je mjesati za svaki dan

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ivica kaže:
jedino kaj smjesa od takvog kukuruza nebi smjela dugo stajati ,tj trebalo bi je mjesati za svaki dan

ne treba se mješat, to nije kukuruz koji se ljepi, on stoji ovako ravno al je on sipki

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
ma to je odličan posel....!super...još bi bilo bolje da se ima betonski siloš kak za silažu,tak i za melju al manji naravno...!
ima kod nas jedan farmer 2 paralelno,dužina cca. 50 m,za silažu širine 4.5 m a za melju 3 m...oba natkrivena u sklopu štale...mali bager,mixerica...i da vidiš...

ja se nadam da nubude kvarenja u mojem silošu...jedan je širine 80 cm,dužine 6 m i visine 2-5 m a drugi širine 120 cm,dužine 4 visina isto...
vrerče su miu bile zakon...ima ih još par...!ma milina!

bogec,znači ti to imaš cijele god!?pa el nema kvarenja pri +temp.??? :?:

p.s. odg na pp!

evo slika ovih siloša,ne vidi se baš naj,naj...al kaj ej tu je!
8c671c64.jpg
4bb611cf.jpg

Na vrh