I
ivica
Guest
mislil sam jel nebi doslo do kvarenja da stoji 3 dana u mjesaoni ,recimo kao 1/3 u smjesibogec kaže:
mislil sam jel nebi doslo do kvarenja da stoji 3 dana u mjesaoni ,recimo kao 1/3 u smjesibogec kaže:
snupy kaže:pitanje za Bogeca kolko kukuruza stavljaš u smjesu i proteinski dio obroka kolko ide iz svoje hrane kolko kupuješ i što ?
toma84 kaže:@bogec - Kako to da ne daješ kravama kaj se muzu suho sijeno??? Kakva im je probava? Da li se grašak može posijat i u proljeće???
Hvala Matija na odgovoru :shock: zasad nebu išel u tu investiciju .ostajem pri travnim smjesama i kukuruznoj silaži cijele stabljike . budem još studirao bogecov način ,da utvrdim gradivo . pa onda u potragu za zemljom za konpletnu sjetvenu strukturu .MATIJA CASE kaže:na negdje 9-10ha ,sa racionalnom gnojidbom
Pa nemoraš ti odmah samljeti 100 tona,počni pomalo,u manje silose po 20 tona....Helena kaže:Hvala Matija na odgovoru :shock: zasad nebu išel u tu investiciju .ostajem pri travnim smjesama i kukuruznoj silaži cijele stabljike . budem još studirao bogecov način ,da utvrdim gradivo . pa onda u potragu za zemljom za konpletnu sjetvenu strukturu .MATIJA CASE kaže:na negdje 9-10ha ,sa racionalnom gnojidbom
Ma kod mene su ti otežani uvijeti privređivanaja tako da je sve to skupa malo specifično ,istražujem u hodu,i sam sa svojim spoznajama i djelujem ,mislim da bi mi za 20 tona , u mojim uvijetima ,trebala površina od nekih 4 ha a na pomenutih čerti hektara imam 100 tona silaže cijele stabljike kukuruza ,tako da se pitam štaje isplativije.konstantno postavljam pitanje isplativosti proizvodnje određene vrste hrane pa tako i visoko vlažnog zrna kukuruza . :?dino kaže:Pa nemoraš ti odmah samljeti 100 tona,počni pomalo,u manje silose po 20 tona....Helena kaže:Hvala Matija na odgovoru :shock: zasad nebu išel u tu investiciju .ostajem pri travnim smjesama i kukuruznoj silaži cijele stabljike . budem još studirao bogecov način ,da utvrdim gradivo . pa onda u potragu za zemljom za konpletnu sjetvenu strukturu .MATIJA CASE kaže:na negdje 9-10ha ,sa racionalnom gnojidbom
Ma nisam ti ja taj tip poljoprivrednika jasam više perfekcijonist ,kod mene sve mora biti savršeno ,što se tiče hrane, ono što ja spremim kravama skoro i ja mogu jesti evo danas su krave imale manikuru i pedikuru proveo sam tri sata u štali i sve ih izmitario i očistio a one će meni za uzvrat proizvest po 50 L mljeka dnevno i tak "ja sam ti fanatik po tom pitanju .dino kaže:aha
samo nemoj forsirat sjenažu!
kod nas ima bisera koji forsiraju sjenažu koja izgleda ko đubre,a isto tak i smrdi,onda im krave crkavaju,jednostavno trunu,proždire ih ta jaka kiselina! I oni se čuuuuuuuude kak ima krave crkavaju!!
dino kaže:aha
samo nemoj forsirat sjenažu!
kod nas ima bisera koji forsiraju sjenažu koja izgleda ko đubre,a isto tak i smrdi,onda im krave crkavaju,jednostavno trunu,proždire ih ta jaka kiselina! I oni se čuuuuuuuude kak ima krave crkavaju!!