evo danas smo konačno uradili nešto konkretno na malom ursuzu od šuraka
zamijenili smo lijevu kočnicu , stavljene nove pakne i semerinzi a doboš sam obradio na strug
sve je sastavljeno i što se toga tiče sve je ok , nastavak možda bude i sutra da napadnemo i desni točak
moram da dodam da je mnogo lakše spojiti ''trubu'' i reduktor vani pa sve to skupa okačiti na traktor , tako nema straha da semerinzi dobiju po nosu pri sklapanju
inače kao što sam i priej rekao , radi se o zapuštenom traktoru tako da na njemu ima mnogo posla
e sad , njegova hidraulika mi je totalno nejasna , danas kada sam je probao podigla je poluge onako polako cimajući (nije bilo ni dovoljno ulja u mjenjaču pošto nismo vratili što smo ispustili jer redimo i desni točak uskoro)
i nije htjela da ih spusti , poluge se se kretale pomalo na dole kada se stane na njih ali se odmah podignu gore kada se oslobode , ovo mi govori da je ono cimajuće dizanje uzrokovano nedostatkom ulja
ali problematično mi je što neće da se spuste :shock:
kasnije nisu htjele ni da se dižu , ali sam vjerovatno isključio pumpu za koju nisam ni znao da može da se isključi dok malo prije nisam vidio u uputstvu čemu služi ona ručica ispred kardanske
motor je takodje u lošem stanju , mora se raditi
jesu li u njega ''mokre'' stubline ?
i ako neko može da mi malo pojasni ovaj problem sa hidraulikom , znači šta raditi ? odakle početi ?