• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
6,2 litara mu je dost. Onda je to valjda sredina :scratch

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
6,2 litara mu je dost. Onda je to valjda sredina :scratch

Danas sam vozio samoutovarku i sijeno... e lagan je 335 naprijed užas! A imam naprijed kockasti most i dva utega... kako je tek onima s okruglim mostom i bez
utega...u oštrom zavoju uopće nisam mogal skrenuti i taj vrag i prazan ima tendenciju u zavoju u brijegu da ide ravno izgleda...makar ja motal punog....

Ima netko za prodati kakve utege naprijed i nosače za njih? -imam i od štoreta utege ali mi ne pašu a i na njemu su :supz:

Toma083

Član
Tu od
15 Ožu 2011
Poruka
103
rućice hidraulike

jel mi netko može objasnit čemu služe sve tri rućice hidraolike i u kojem položaju trebaju biti otkad smo promkjenili ulje nešto zeza naravno radi se o ursusu 335

cika Mato

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
155
decki kojom brzinom tj u kojoj brzini trebam spricat spricom kukuruz s ursusom 335 i na koliko obrtaja motor mora biti pomagajte hitno mi je

cika Mato

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
155
Danas sam vozio samoutovarku i sijeno... e lagan je 335 naprijed užas! A imam naprijed kockasti most i dva utega... kako je tek onima s okruglim mostom i bez
utega...u oštrom zavoju uopće nisam mogal skrenuti i taj vrag i prazan ima tendenciju u zavoju u brijegu da ide ravno izgleda...makar ja motal punog....

Ima netko za prodati kakve utege naprijed i nosače za njih? -imam i od štoreta utege ali mi ne pašu a i na njemu su :supz:

ja s svojim 335 i utegom naprijed 25 kg s okruglim prednjim mostom vozim svoju smoutovarku bez brige i u brdo i niz brdo 3. spora gas na 1600obr/min i polako cak s njim i kosim roto kosom 160cm sirine malo treba da pokrene ali kad krene ide bez brige
radi se o fahr-ovoj prikolici

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ja s svojim 335 i utegom naprijed 25 kg s okruglim prednjim mostom vozim svoju smoutovarku bez brige i u brdo i niz brdo 3. spora gas na 1600obr/min i polako cak s njim i kosim roto kosom 160cm sirine malo treba da pokrene ali kad krene ide bez brige
radi se o fahr-ovoj prikolici

moja je sip 16 kubika ali ga diže naprijed.,... jučer sam kosio sa gramip superior kosom 180 cm i stvarno je stabilan što se tiče bočno kad kosim po brijegu ali naprijed me dizalo kod malo jačih kretanja. onda sam stavio dva utega po 30 kg i bilo je ok. Planiram staviti 120 kg uteg tak da bi onda moglo biti ok.

Ima neko sliku ili neku uputu kako provjeriti da li su kuplunge dobro uštelane? prijašnji vlasdnik kaže da ih je mijenjao a ja sam jučer osjetio miris kuplunga u košnji.

Kako odzračiti hidrauliku? kad sam dizao kosu čuo sam zrak kako mi cvili pod sjedalom a kasnije mi čak nije digao hidrulik dok nisam vanjske obje ručke spustil dolje i onda onu treći najveću za podizanje i onda sve dignul...

Ručke obje vanjske ti moraju biti gore, a treća najveća je onda za dizanje/spuštanje...

cika Mato

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
155
kod mene na mom usri 335 je gledajuci s sica od blatobrana prema sicu tj od desna prema lijevo prva rucica do kraja podignuta druga do nje je za tri prsta spustena(mislim na to da mogu dva prsta provuci izmedju plastika na rucicama) i radi bez brige podize odmaha
sto se tice utega nemoj stavljati jer ce ti ruke odpast kad budes skretal a postoji i velika mogucnost razbijanja kolijevke radije stavi manju tezinu
kosim isto u 3. sporoj i broj okretaja na 1600

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
kod mene na mom usri 335 je gledajuci s sica od blatobrana prema sicu tj od desna prema lijevo prva rucica do kraja podignuta druga do nje je za tri prsta spustena(mislim na to da mogu dva prsta provuci izmedju plastika na rucicama) i radi bez brige podize odmaha
sto se tice utega nemoj stavljati jer ce ti ruke odpast kad budes skretal a postoji i velika mogucnost razbijanja kolijevke radije stavi manju tezinu
kosim isto u 3. sporoj i broj okretaja na 1600

Pa jel zna netko što koja ručka znači osim one unutarnje do sjedala koja je za podizanje tereta?

Jučer mi nije htio dignuti hidraulik, ja sve tri ručice dolje i opet gore i radi... niš mi jasno nije.... a čujem da mi je cvilio zrak u sistemu, ulja u getribi ima dovoljno.... gdje odzračiti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
viš ti mrga duge jezičine ...rekal djeca obečanje -ludom vjerovanje
Jednostavno nemrem a da nebudem čovek, to je jače od mene :madmana:

Ručica 1 služi za usmjeravanje protoka ulja
Ručica 2
Ručica 3

Ostale ispunim nakon izvršenog obečanja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
A kaj ti misliš da je on u Trgovišču na otpadu pečku meni iskal?

Evo još malo za volju.
1 - rečeno
2 - poluga vrste podešavanja
3 - ?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
puki22 imaš još one slike iz prijašnje teme u-335 kad si mijenjal pakne? moreš to tu staviti... moral bum i ja to mijenjati... slabe su...a i nekaj mi puca u desnom kotaču kad krećem...

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
E moj Mrga, čudan si ti lik. Jedan od onih što mu daš prst, a oni bi cijelu ruku .....

Ne zaboravi da sam ja ipak čovek sa srcem i dušom, pa mi je žal svakog, ovakvog ili onakvog .......

Evo ti sličica od pakni ako pomogne.
A jel stvarno imaš Janjetine, ak več neznaš pogoditi do Purge?
Evo ja se nudim i da ih besplatno promjenim da ekipa koja je sudjelovala u akciji KURBLA omasti brk.

Uploaded with ImageShack.us

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Evo ti još i semerinzi matica guposti.
100_9406.jpg

Kaj je onda s kurblanjem?
Ko bu bremze slagal?
Ajd u P.P. kupi to sve i tubu dihtmase nebu te 200kn koštalo.

i
:gitarist::supz:
:drinkers:

I crijeva, remenje i dihtung netrebaš kupovat!
8)

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Mrga, nisi ti ne sposoban, nemoj se dati isprovocirati...kriv je traktor i njegova kompresija. Svakim danom bude ti ga sve lakše okrenuti...8)

upravo tako, mora čovijek za sve imati kondiciju a explozivnu snagu ti preporuča puki, vidim te da se hvataš i hidraulike a još traktor nisi zakurblo

PS-ne daj se ti smesti samo dalje kurblaj i budi uporan i taman kad ojačaš i karike se budu toliko poderale pa bude palio ko zipač:partyman:

eh da skoro sam se zaboravio pohvaliti da moj medek ima novi remen mislim da sam dao cca40-ak kn

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
upravo tako, mora čovijek za sve imati kondiciju a explozivnu snagu ti preporuča puki, vidim te da se hvataš i hidraulike a još traktor nisi zakurblo

PS-ne daj se ti smesti samo dalje kurblaj i budi uporan i taman kad ojačaš i karike se budu toliko poderale pa bude palio ko zipač:partyman:

eh da skoro sam se zaboravio pohvaliti da moj medek ima novi remen mislim da sam dao cca40-ak kn

Slažem hidrauliku da zakurblam medu, a ak nebu išlo onda bum ga rascijepal...:rolfer:

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
ak je u igri prasac i gajba žuje odem ja kod čače i snimim video kako se kurbla 335:finga:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
najmana ručica ti je za uključivanje i isključivanje pumpe ili čega već-kad je najmanja spuštena onda ti ne može dizati, srednja je za dubinu i koliko sam ja skužio na svojem brzinu samog podizanja-ako nisam u pravu neka me tata muhaničar ispravi!!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
Vrnimo se na temu URUSA... pijača pada kad se dogovorite, molim da planirate popodne iza 5 sati jer u jutro delam ili vikend....

Kaj mi to puca u desnom kotaču kad krećem? kasnije ne...

muhaničar kaj su prve dvije ručke hidraulike? zakaj kad mi hidraulika ne diže onda spustim sve tri pa dignem sve tri i onda je ok? i čujem zrak negdje u sistemu.-...
Ko je spominjal pijaču :scratch, pa nije ovaj roštilj sa slike krematorij, to je za jedaču, raspolažemo sa provjerenom informacijom da ti imaš friške janjetine, a između ostalog ja pijem samo vodicu tak da .........

Kad krečeš puca :scratch stvarno nemam ideje, ali kad bi čul mogel bi ti sa velikim postotkom probati ustanoviti gde je kvar, a tu je opet jedača u igri.

Znači da te jebe polužje ili razvodnik, a možda ti i malo podsisava zrak na pumpi.
Evo ti objašnjenje za sve tri poluge, ali još uvek si dužan video ili jedaču
Pumpa se inače isključuje sa lijeve strane, gdje su one dvije ručice (jedna za pumpu, a druga za kardan)

Uploaded with ImageShack.us

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
znam za uključivanje i isključivanje pumpe, ali kad je na mome rućica No1 u donjem položaju onda mogu samo spustiti hidraulik, po službenom riječniku preusmijeriti ulje-ali kud ga preusmijerava, također poluga No2 bih kod mene bila poluga za podešavanje dubine rada-naime ovisno o njenom položaju-npr. kad je ona u gornjem položaju sam hidraulik ima veći pomak prema gore i kontra-dolje poluga No2 i ima veči pomak prema dolje...
a poluga No3 bih ja nazvao "radna poluga"

Najnoviji postovi

Na vrh