• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Jbg ja sam kupovao nove prije deset dana ali zaboravio sam koje. Kako je kolega prije mene napisao, rastavi pa kupi nove, ionako je tri popodneva posao. Imas mogucnost da nazoves neku spec trgovinu pa ce ti provjerit. Meni su rekli da ima vise varijanti pa ili kupi duplo ili skidaj pa kupuj

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
A znam da je tako najlakše . Mislio sam sve imat kupljeno pa onda rastavljat. Pitao sam ako je netko već slagao pa mu ostalo u sjećanju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Svaki trgovac ima katalog i trebao bi znati,imam ja stari semering ali sta ako ti krivo napisem,ja sam ih sve izmjenjao,i na reduktoru moze curiti pogotovo na cahuri koja se vrti u semeringu.
Raskopaj i sve izmjenjaj i miran si da neradis dva puta,nije bas mali posao.

gkatusa

Novi član
Tu od
29 Ožu 2018
Poruka
5
Lijep pozdrav
Nisam nekakav stručnjak za traktore, ustvari nisam nikakav i kupio sam ursus 335 da imam na selu. Najviše zbog vožnje prikolice.
Imam par pitanja pa bih zahvalan na odgovorima.

1. Traktor je imao centrifuginalni filter u kojemu se raspao filter tj. mreža oko njega. Kupio sam novi drugačiji nosač filtera na koji se stavljaju standardni filteri. Problem je što sada nakon nekog vremena filter puno "fijuče". Ne znam što sada da napravim.
2. Kaplje mi ulje pokraj priključka kardana, vjerovatno semering. Koliko ga je komplicirano promijeniti i dali se mora ispuštati ulje od hidraulike?
3. Pušta mi ulje na prednjoj donjoj remenici iza hladnjaka. Koliko je problematično promijeniti?

Unaprijed zahvaljujem na korisnim odgovorima.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Za filter ne znam pa neću ni komentirati, na kardanu se lako zamjeni semering samo ga staviš na neku poštenu nizbrdicu ili ispustiš ulje pa ga usput procijediš i neće biti na odmet. Skineš ona 4 vijka i na kućištu semeringa imaš urezan navoj M8 pa u dvije rupe uvrneš dva vijka dok kućište ne izađe van.
Na prednjem kraju smo mijenjali semering radilice kad smo stavljali drugi motor tako da nisam siguran da li treba skidati prednji most i sve to.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Kada pričamo o kvačilu na malom 335 Ursusu stariji tip i njenoj vanjskoj ploči sa 3 capice,šta je pravo rješenje kada popucaju nosači capica na vanjskoj ploči.
Vanjska ploča sama po sebi je skupa a kompletna korpa je glupost mjenjati jer nema smisla.
Ajde da čujem vasa iskustva kako rješavate takve probleme.
Drzač capice je zanitan na vanjskoj ploči,ima li mozda negdje to kupiti ili mozda za ploču imate neku pametnu ponudu,ja imam informaciju da taj komad lima kosta oko 500 kuna.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Jel na ovo misliš ? Ove capice označene strelicom !?

Prilozi

• PLOÄŒA.jpg
    PLOÄŒA.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 62

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Agrimar u Sesvetama. Tam sam ih ja kupil. A mislim da ih ima i Agroprodaja.
@gkatusa, i na mom Medi se to događa. Mjenjal sam i nosač i filter, ali .... ponekad fućka, a ponekad ne. Možda zbog zaostalog zraka u filteru !? Možda sam i glupost bubnul, a možda i ne !? A možda zbog jedne od sila koje se unutra zbivaju ( centrifugalna il centripetalna )!? Ne znam kak bi to riješil pa ti jedino mogu dati savjet da na to s vremenom oglušiš.

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nađi polovnu ploču, možeš zakrpati staru a najbolje je staviti novu. Nije baš običan komad lima da bi bio jako jeftin.

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Rjeseno je sve ostaje samo za postelati ali nisam bas razumeo upute iz priručnika,ako moze ukratko objasnite,moze i u pp.
Hvala.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pitanje vezano za ugradnju kabine! Traktor nikad nije bil regan u RH dosad tak da mu niti ne piše u starim papirima jeli ili nije sa kabinom! Zanima me dali kabina mora biti baš original od ursusa ili može i od kojeg drugog traktora (ferca i slično) koja odgovara na njega i dali gledaju na tehničkom kaj piše na pločici ili bitno da je original kabina i da su stakla original da nije kućne izrade?

Poslano sa mog Lenovo K10a40 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kabina mora imati broj na pločici ili na nekom svojem djelu nemora striktno biti za Ursusa . Broj je natučen.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kabina mora imati broj na pločici ili na nekom svojem djelu nemora striktno biti za Ursusa . Broj je natučen.
Hvala, to me interesiralo. Znači bitno da je original kabina, sa pločicom.

Poslano sa mog Lenovo K10a40 koristeći Tapatalk

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Rjeseno je sve ostaje samo za postelati ali nisam bas razumeo upute iz priručnika,ako moze ukratko objasnite,moze i u pp.
Hvala.

Uspeo sam da razumem crtes iz priručnika,vijke zavrnuo do kraja i odpustio za krug i pol a potisni disk nastelo na 38 mm udaljen od zamajca i kada sam sklopio traktor nema potrebe nista korigirati,zaista zlata vredi priručnik.

gkatusa

Novi član
Tu od
29 Ožu 2018
Poruka
5
Ma ne smeta to meni nego se bojim da možda ne "digne" ulje ili nešto slično pa da "zariba". Nemam pojma što se može desiti. Ako je samo problem fijukanje, to mi ne smeta. Hvala na odgovoru.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Da li je moguć da je nekako okrenut smijer protoka ulja kroz filter?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Hoce li mi neko objasniti one dvije rucice i sve njihove polozaje, dosao mi jeje malcer pa da znam kako sve funkcionira... ili link gdje da to vidim sto i kako :icon_thumright:

Najnoviji postovi

Na vrh