Fag mi je debelo preskup, mada kvaliteta je neupitna, Skf je tak, tak, debelo pao u kvaliteti a cijene ostale iste. Za tih mojih niti 100rs na godinu bum potražil nekaj kaj bu zadovoljilo omjer cjene i kvalitete, znači tu do nekih 1000 kn materijal bez ruku.Za tvoje dobro samo dobri ili najbolji ležajevi, znači FAG ili SKF. Sve drugo ćeš dva puta platiti i dva puta raditi.
Znam da inače vole pjevati, ali ovo se baš čuje iz desnog difa kak tuli.NTN ležajj 6410 košta oko 600kn
Ne tuli on zbog ležaja
Namjeraval sam ga skinuti i sve lagere nutra promjeniti.Tu tropi prvo kaj ti je pri ruci, ti su u ulju a i na dohvat ruke ...
Nemaš na kaj specijalno paziti, samo da ti onaj veliki zupčanik na prste ne opadne kad izvadiš osovinu van.
Luftovi između zupčanika su tvornički "podešeni, a ti samo nemoj na tvrdo konusne lagere stegnuti. Radije ih nakon koji dan po potrebi dotegni.
Reduktor buš skidal i mjenjal sve ležajeve?
Budem pazil. E sad kaj tuli to bude se još vidlo. Velim, ovaj zvuk mi se čuje baš iz desnoga reduktora a ne ispod riti, jedan hip mi se čak čulo kao da je lager zašrotal.Tule zupčaniki a ne lageri.
Vjerojatno budeš lošije ugradio neg su ovi postojeći. Kad rastavljaš reduktor, pazi da ne pomiješaš košuljice lagera. Pregledaj stare, a tek onda odlučuj o zamjeni.
Susjed je imal takav problem, zamijenil je dugu poluosovinu i riješil problem.