• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Prerada na zetorov sistem ti je dosta skupa i po meni neisplativa. Rađe repariraj komplet hidrauliku i mora držati u zraku sa iskljućenom pumpom bez straha.

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Kakav je zetorov sistem ? Sto se tice reparacije hidraulike to cu da uradim ali mi je malo nestvarno da nosi teret od 800 900kg bez da spusta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kakav je zetorov sistem ? Sto se tice reparacije hidraulike to cu da uradim ali mi je malo nestvarno da nosi teret od 800 900kg bez da spusta
Recimo to ovak, trebaš zadnji kraj od zetora ili puno ulupanih para za preradu postojećeg sistema.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Moj je za probu 7 dana držal rolo balu i nije ju spustil kad je dobar hidraulik drži . Preinake na Zetor sistem (noviji) totalno nemoguče sve je različito spojničke, zupčanici kučišta po meni jedino staviti vanjsku pumpu i pogon radilica tad bi hidraulik radil stalno .

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Kod mene je ranije bilo problem da je tokom rada digao hidraulik i nije hteo da spusti tako da je zadnji put pred popravak drzao skoro punu zitnu sijacicu semena par dana dok nije saniran uzrok . Kvar je bila pilugica drajver koja ide na kocku i njen stift je ispadao iz lezista . To je reseno stavljanjem obicne platne na stift i punktovanjem . Od tada nije hteo da drzi kada se ugasi motor nego je polako spustao . Moguce da ga treba podesti negde al ne znam gde .

Da li neko moze da objasni kao se na zetoru ponasa hidraulika . Dali on na rucici za ukljucivanje i iskljucivanje kardana ima jos neki polozaj za razliku od ursusa ?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Isto je 4 položaja ali najdonji radi hidraulik . jedan gore radi hidraulik i kardan , još gore neutral i skroz gore kardan preko brzina .

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
3511 je isto ko i veliki međed a 3511S hidraulik radi bez uključenog kardana

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Sve URII serije (2011-4011, 2511-4511) su imale hidrauliku s kardanom, dok je izuzetak u to seriji bil "top model" 5511/5545. Oni su prvi koji su imali mogućnost rada hidraulike bez kardana.
Nadalje sve kasnije serije su imale odvojen rad hidraulike (3511S/4712, 5711, 6711, pa serija 9, te serija 0 itd.).

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
4511s sam videl dva (plavi model) oba može hidraulik bez kardana i zamijenjene 2 i 3 brzina (brži rikverc) .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Govoril sam za standardne, crvene.

Plavi su bili jako kasna serija. Misliš na one sa širokom kabinom (jedan je u Radničkom dolu, a drugi je bio u Erdovcu).

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da široka kabina i servo volan godina pr je bila oko 73/74 oba bili u mom naseljku (doveženi 78/79 iz W Germany) .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Ova dva, koje sam spomenul, bili su kupljeni novi u YU.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da se vratim na temu 355 jedan poznanik je namontiral pumpu volana od Zetora na postoječi dekl eh sad kak je našel centar neznam ali volan radi . Mislim da je pritisak te pumpe 135 bara možda bi se mogel diči na 165 i koristiti za hidraulik ako bi mogla usisati ulje iz getribe ili dodati rezervar za istu . Jer kroneri na osovini valjda postoje .

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Mozda je namontirana dekla od nekog zetora koji vec ima fabricki prihvat za pumpu ( nisam siguran da pase ) mozda moze od nekog traktora sa slicnim karakteristikama pumpe na takvu deklu pripasat . Dobra ideja

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ne dekl je od Usranog a pumpa je od Zetora vozil je pšenicu pa sem pogledal ali mi utekel u silos i više ga nisam ulovil da vidim i pitam kako je to riješil . jer treba rupa za pumpu i rupe za šarafe i najbitnije da je pumpa u centru .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mali kvar na Usranom pod opterečenjem u šumi iskakala špera ,pa sem jučer odrezal dio poklopca ispred špere (da može poluga više) i na polugu špere ispred ušice navaril još jednu ušicu . Osovinu nakojoj je poluga špere odrezal i privaril 15 mm naprijed . Sastavljeno i proba zakopčan za drvo i i stišnjena špera koja radi i drži ako se i makne noga tak dugo dok se ne stisne kuplung .

Najnoviji postovi

Na vrh