• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Svatko voli nekaj i to je normalna stvar. Mali, ja ferca ne "kudim", kod dede se svake godine naj manje dvaput otplatil, i sa dvora je išel u staro željezo, tak da znam kaj može kaj nemože, ali meni osobno nikad nije sjel i tu mi možeš vrtat koljena ali ga ne volim. Moj bivši 355 uz sve svoje mane kaj je imal, pojede ga za doručak i pita dali ima još! [emoji1] [emoji1]

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa Usrani je bil (i još je uvijek) na izbetoniranom (nije na sred dvora ) buduči da radi ne mislim ga dirati kad i ako se bude čula klipnjača slijedi popravak i to uređivanje klipnjača , sklopovi ako ne spucaju karike ostaju stari , glave ako ventili drže benzin idu samo novi čepovi .

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Ja vjerujem da bu željkec išel zbetonirati 5kvadrata,toplo je brzo bu suh beton,a kolko sam uspel skužiti da ti najviše cijeniš i voliš baš njegov sir i štrudlu ili od žene...?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

To ti ja njega malo pilim zbog uvjeta gde me smjestil hihihi

Štruklji, moreš mi ih i ti zmesiti. Ja ne biram.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Prvo pitanje:

Može li ulje u mjenjaču naškoditi nećemu, ako ga ima iznad maksimuma? Hoće li išta utišati mjenjač i diferencijal, ako se više naspe?

Drugo pitanje:

Je li itko sređivao mjenjač i diferencijal na Medi? Može li netko barem otprilike neke cijene reći? Najvjerojatnije će na zimu na operaciju, a da znam barem otprilike što očekivati.

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Ja sam to radio na 360 . Ponekada mi je znao izbaciti prilikom tezeg posla iz druge . Prilikom tezeg oranja mi je okrunio konusno tanjirasti a to se desilo posto je napukla dekla koja drzi lezaj sa desbe strane diferencijala i tanjirasti se odaljivao od konusnog . Cene stavljen je konusno tanjirasti od zetora bio je 200e original je bio mislim oko 120e , U menjacu je samo zamenjen iglicasti lezaj izmedju gornjeg snopa i spojnicke osovine posto su bile trosne iglice i hrpa semeringa i o ringova + cilindri kocnica ,

Prvo proveri da ti se nije otpustila cizma desna i zinula od dole, kada se todesi onda je bucniji . Za nivo ulja ne znam mada mislim da ne moze biti problema nego moze samo biti bolje .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Od malo preko max mu nebude ništa, ali se ništa nebude ni utišal. S nekim guščim uljem da ali je onda problem s hidraulikom u hladnije dane.

Teško je reči koliko novaca da pripremiš, ovisi kaj je sve poderano i zbog čega stvara takve zvukove a to se bude vidjelo tek kad ga operiraš.
Zupčanik je po 400-500-600 kuna komad, osovina 700-800, ležajevi do 100, semerinzi, brtvila, da bi diferencijal izvadil treba vaditi reduktore a znamo kakve su ti koćnice... prikupilo se bude tu dosta.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kočnice si mi rekao otprilike cifru za sve moguće, tako da me to najmanje brine..

Mislio sam možda da prvo raskopam diferencijal, pošto mislim da je on u najgorem stanju, pa vidjeti kako bi to prošlo i koliko bi koštalo, a onda mjenjač...

Traktor mi treba, drugi nemam, a u stvarno lošem stanju je što se tiče mjenjača i difa..
Inače su bučni, ali moj je unikat..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Pametno razmišljaš.
Reduktori dole i provjeri sve lagere u njima, poklopac hidraulike dole (to več znaš kak ide) i onda diferencijal van. Obavezno ga rastepi da vidiš trkače i pločice ispod njih kojih možda više ni nema pa je zato bučan.

Mjenjač poslije ako bude potrebno.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Mjenjač definitivno treba, samo mislim da je diferencijal hitniji za srediti.

Rado bi ja to sam radio, ali nemam prostor u kojem mi traktor može stojati raskopan mjesec-dva...

Majstor će to odraditi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Možda i bolje da se on s tim pati, ako ništ drugo imal buš koga za rukav vuči ako nekaj nebu valjalo, mada ja mislim da diferencijal i kočnice nebi za tebe bile problem za napraviti. Mjenjač je ipak malo veči zahvat i zahtjeva više prostora.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja čisto sumnjam da je mjenjač loš. Prije bi se dal kladiti da je do difa i reduktora. Složi ti prvo to dvoje, i garant bude utihnul 80%, a ako izbacuje, to je do pojeđenosti letve i loših utvrđivaća.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Kavać, hoče i on oruliti osovine u mjenjaču pa zbog toga iskakati ili drobiti, zna se dogoditi da savine vilice pa iskače ili ispušta čudne zvukove.
Svakak treba krenuti od zadnjeg kraja jer možda samo treba poštelati konusno tanjurasti par.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kak i veliš, treba krenuti linijom manjeg otpora!

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Usrani i dalje radi gazil silažu stradal auspuh (prekasno skinjen ) isti popravljem i puštal ulje na dihtungu poklopca ventila dihtung promijenjen i sad suh. Svaki dan dva puta silira i još treba dvojici rođaka gazit silažu pa odmor . Siliranje će preuziti Zetor i drugi silokombajn .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Več sam mislil da si zaboravil da imaš zeku,ili je pala tolika ljubav prema ursusu da nijedan drugi ne vidiš?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ma ja njih samo volim iskoristiti Zetor vozi silažu mali Zetor dovaža doma kukuruz za svakodnevno siliranje . Buduči da doma silira Usrani/SIP na polju Zetor/Petinger a pravo siliranje je oradil JD četvoredni tak se IMT/Mengele izvukli ove godine od obaveze. Vidiš kak je meni teško organizirati posel jer otac neće silirati sa IMT-om samo Usrani ili Zetor.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Mali, možda je kod tebe problem u majstoru? Bome kod mene ima u neposrednoj blizini dva ursusa 355 i ne žale se baš vlasnici na njih.
Ja imam imt 560 i ako pričam o njegovim manama to ne znači da ne volim raditi sa njime ko ni da traktor ne vrijedi i ne bi ga zamijenio ni za ursusa a ni za zetora njegovih godina, sve i da ih pozlate. To su stare mašine od kojih si ne možemo priuštiti bolje a to što si ljudi dobacuju moj je bolji od tvog ne treba uzimati ka srcu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

šta ja mogu šta se oni kvare a kvare se stalno to još vidio nisam kad to vidim tješim se.
Obadva imaju 539 još i nikakvih problema takvih velikih .
Dobarsam s čovjekom pa priča sve i odem gledat kad vrisne i čudim se .
Zadnji kvar na 360 pokodrugi klip po pola , mjenjao novu stublinu i 3 specijala radilice, a frezao s gramipom at 20 170 cm
ako niš bar izdura hidrulik do kuće kad smo ga vukli

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Ili tim ursusima fali dobar majstor ili tebi koja daska . Mozda i jedno i drugo ... Probaj ovako :mur:

Najnoviji postovi

Na vrh