• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Svaki se traktor mora ponekad pokvariti no ovo pričanje susjed ima ovaj problem i sl je tak tak mislim da je vjerodostojnije kad o tome priča onaj tko ima marke traktora o kojima priča . Ako se stalno nekaj trga tu nije nekaj dobro ponajprije vlasnik i majstor. Da je veliki Usrani loš traktor stoji ali da može puno stvari bolje odraditi od IMT-a 560 također stoji jedina prednost 560 je hidroulički volan govorim o moja dva traktora.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možeš navesti u čemu je tebi osobno bolji? Koji iz iskustva bolje ore?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Po lošijem terenu bolje ore Usrani po ravnici 560 . No ne orem sa njima ore 6945 . Za jednoosovinku bolji560 uglavnom imam za svakog raspoređeno koji kaj radi a Usrani je kupljen samo za gaziti silažu . No pokazal se bolji nego sem mislil .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
E ja sam rekao što sam vidio .
Svake godine nešto a ne rade nešto puno,.
Koga boli koga ne majstori su dobri bili.
3 velika ursusa ima jedan ne radi druga dva u pogonu i sve sam kvarove naveo što sam vidio.
Jbg što da rečem kupio je malčer od 160 cm i mora hladiti traktor nakon sat vremena.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako se traktor pregrijava mora se nači uzrok meni je 560 kod siliranja dizal temperaturu (nije se pregrijal) jer je puštal kiler i to ne puno i ne do 1800 o/min. Promjenom kilera problem riješen . Mali Zetor izbacal antifriz razlog ispred kilera sijena za 3 lastavičja gnijezda .Svaki motor ako je hlađenje u redu nesmije se pregrijati .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Gle znam čovjeka stalno je antifriz unutra a što god ode od lovre sve novo naručuje.

Posljednje uređivanje od moderatora:

c360

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2012
Poruka
376
Ako je sve ispravno ne bi se smio pregrijavati,barem ja nisam imao tih problema.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Najbolja varijanta je kupiti novi, ali i novi najjeftiniji rus košta 20 tisuća eura. A ovi naši Ursusi, IMT, Torpedo i sl. stariji su od 30 godina i sve što se s njima radi oko održavanja je lijepljenje krpe na zakrpu. A tko ima malo zemlje 150.000 kuna ne može kroz čistu zaradu vratiti za deset dodina i onda se mora krpati.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno Ivo neisplati se novi neisplati se stari a živjeti se mora i malo raditi .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ovo je postala priča kako stari traktori ne mogu obavljati posao jer su očito došli pre stari kako se ne bi pregrijavali i crkavali. Uvijek mora biti neki razlog pregrijavanju motora, za svaki kvar nađe se uzrok pa se po tome odradi saniranje kvara. Nećemo promijeniti sve četiri gume ako motor kuha, ni ta najbolja varijanta od novog traktora ne će raditi bez održavanja a i na novom se zna zaprljati hladnjak pa to treba čistiti.
Jedan prijatelj ima fiata od 35ks i četiri cilindra, taj traktor je jadan kuhao kad god se malo odmaknuo od kuće i stalno su okrivljavali godine za to. Miješa se ulje sa vodom od silnog kuhanja pa smo izvadili termostat da se ne štopa sa masnoćom a hladnjak je bio toliko prljav da je bio skoro hermetički zatvoren ventilatoru. Nakon tretmana miniwashom kaže da nema šanse da više kuha kako god radio i vozio. Prije pet godina je sređivao glavu i naravno hladnjak se ne čisti pa prdnula brtva, uzrok? Traktor je star!

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Isto tako mislim da su gluposti da se sa starim nemože raditi. Moj šure i njegov bratić kupili pojeftino u jednoj firmi koja se pomalo raspada New Holanda TL100. Traktorčić kao bombon, moglo bi se reći naspram mojeg ali sad več preko tjedan dana stoji jer neče upaliti naspram moje stare krame koja za sada još uvijek radi i bez tih svemogučih đinđi. Sve je to lijepo imati ali kad se pokvari :icon_hang:.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Poštovanje dobri ljudi,

Da se pohvalim, vratio sam se kući kad u dvoru belaj. Nabavio sam novi alnaser za medu i montiro. Kad on upali i radi na tri klipa, skinuo sam granu ispuha i vidim da treći klip štuca (treći od volana) baca bjeli hladni dim. Probao sam zamjenit dizne u nadi da je dizna zaštekala, kad ista prića opet kašlje isti klip.

Prijedlozi: PVP-BLOK-GLAVA ???

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Ili skini poklopac ventila pa gledaj dali rade ventili .Nekad hoce da pukne glava i brezon koji drzi klackalicce pobegni na gore i ne otvara ventile .

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
da ventili ne otvaraju, vjerujem da ne bi bilo ni dima... možda je tu u pitanju dihtung glave na tom klipu

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
da ventili ne otvaraju, vjerujem da ne bi bilo ni dima... možda je tu u pitanju dihtung glave na tom klipu

Radi na tri klipa motor sa cetiri , i hladan dim znaci sigrno ne sagoreva .

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Evo da izvjestim stanje.
Skinuta diza spojena na lajtung s PVP ne baca ni kapi nafte. Gledajući od kompresora na desno, drugi lajtung na PVP.

Vjerujem da moram posjetit majstora osim ako imate kakav drugi savjet...
Hvala.....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
skini poklopac s boš pumpe , možda je zaglavio element u otvorenom položaju , možeš i upaliti traktor bez tog poklopca pa vidiš kako to radi i kaj se dešava , mada to je 1 : 1000 da je to problem ..

naravno pišeš gore da si zamjenio mjesta diznama i da je opet krivac isti cilindar

cilindi se uglavnom broje redosljedom od remenice , sprotno od zamašnjaka ..

Najnoviji postovi

Na vrh