• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ako imaš volje izvadi jednu po jednu pa verglaj i vidi dali bacaju dobru maglu. Nekak si sve mislim da oko njih nije nešt dobro, jer na leru brljavi, a na večim okretajima se to izgubi.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Ako imaš stare, probaj stare vratit pa vidi kaj bu se dešavalo.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Prijatelj je radio na proljeće generalku na zetoru, motor je ugrađen sa četiri cilindra a imao je tri original. Sve je stavio novo, reparirao pumpu i nove dizne, stavio nove zupčanike distribucije i našao radilicusa original specijalom pa brusio na prvu. Traktor od prve nije radio kako treba i malo je dimio, nakon 100h rada pojavi se masnoća u ispušnoj grani prvog cilindra. Svatko je imao svoju teoriju, od glave do puknjenih karika pa i vođice ventila. Skinuo je glavu, otvorio karter i izvadio klip kad tamo sve ko iz trgovine. I na kraju je bila kriva nova dizna koja je bila neispravna, mislim da je otvarala prekasno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
I moj kolega se nedavno opekao s novim diznama na Ursusu,reklamirao ih je,dobio druge i sad je dobro.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Ja mislim da ti do diza nije več do regulatora.
@ Dado, probaj s guščim uljem (hipenol) u regulator pa javi razliku.

@Zoki, ne kužim kak je diza mogla prekasno otvarati? Otvarala je kad je dobila tlak na koji je bila podešena, jedino ako nije bila na dobrom tlaku.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Grana je bila mokra, a valjda je bilo loše podešeno kod bošiste.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Ovo sto Muha kaze pomaze al nije trajno resenje . Obrtaji skoce a regulator kasni da odrzi zadatu turazu zbog lufta . Kada obrtaji skoce previse icime regilator vise i smanji obrtaje previse i ista prica se ponavlja u nedogled .

Kod ursusovih dizni ima par problema a to su slab kvalitet i ofrlje izbusene rupe na vrhy dizne pa lepeza ne prasi direktno u glavu klipa nego gde stigne i ne sagorevaju kako treba . Moji ogromni problemi sa diznama su nestali kada sam ugradio poljske wzm dizne i potrosnja je pala a motor se preporodio . Ovo sa rupama sam ustanovio posle ko zna koliko lupanja glave zasto se dize nivo ulja u karteru a niko od majstora nije znao ni da bekne o ovome i mehanicari ni vajni bosisti .

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Puknuti znam šta si štel reći. Sve je to lijepo, dosta toga znam i sam oko mašine ali se neke stvari ne usudim raditi a kad te iste stvari pričaš majstorima počinju me blijedo gledati i samo što ne kaže šta nisi sam to napravio kad već znaš.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
@dado ne znam zakaj misliš da budeš sa zetorovom pumpom bolje prošel?
Jel ti majstor rekel da je to takva pumpa (ursusova)i da to bolje nemre?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Zato što mi je stari Čegec još davno rekel da se Zetorova pumpa može puno bolje poštelati ali ne troše mi se novci ako netreba. Ispustio sam ulje iz pumpe koje je zamazanije nego u motoru. Nalio nafte i pustio da radi jedno pola sata, ispustio isto zamazanu naftu. Sad se cijedi a preksutra budem probal kak je muha napisal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Za te novce nemaš kaj razmišljati.
Nekaj slično je završilo i na onom zeksu pa je još uvjek gore, mjestimično je ispucalo od sunca ali u svakom slučaju je bolje nego kad kojekakve kapute i jastuke meču gore.

To mi je uvjek bilo zakon kad je bilo koji takav došel s kaputima. Odmah u peč s tim..

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Od tih kaputa i bluza samo guzica nastrada,tvrdo ko kamen. :icon_rofl:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja imam od starog stolca sjedalo, paše na ursusa kaj po mjeri, jedino budem sad ubacil još spužve i pretapiciral sa umjetnom kožom, ali za tih 85kn nemaš kaj mislit.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Odi do prvog tapetara ( oni kaj namještaj tapeciraju - na njih mislim ) i da vidiš kakav buš sic imal !! Tak sam ja napravil. Ovo za te novce je drekec. To se bu raspalo za čas !!

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Za te novce nemaš kaj razmišljati.
Nekaj slično je završilo i na onom zeksu pa je još uvjek gore, mjestimično je ispucalo od sunca ali u svakom slučaju je bolje nego kad kojekakve kapute i jastuke meču gore.

To mi je uvjek bilo zakon kad je bilo koji takav došel s kaputima. Odmah u peč s tim..
Nemoj ti meni kaputi,ovo,ono... Ja imam na Fergusonovom sicu toliko krpja kaj se mogu dva puta na polju presvući! :) Jako puno put mi je to dobro došlo...

Na vrh