- Tu od
- 16 Lip 2008
- Poruka
- 5,571
Ja sam se malo igrao majstora..
Primjetio sam da mi se ponovno počeo klimati lijevi kotač, a na njemu sam prošle zime mjenjao obadva ležaja i ponovno tokario navoj na polusoovini.
Razljutio se, digao ga na klocnu, rastavio sve da vidim zašto.
Matica, zvjezdasta podloška i zavareni klin koji je držao maticu su bili u redu.
Na dugoj poluosovini mi je zupčanik bio u jako lošem stanju. Odlučio da to sve rastavim i promijenim i nju.
Malo po malo, uz MUHINU pomoć sve je bilo rastavljeno.
Ovako su izgledale kočnice
Unutarnji ležaj je bio puknut popola, a i na slici se djelomično vidi u kakvom je stanju bio mali zupčanik. Veliki je netaknut
A bilo je tu i viška dijelova. Pronašao iza doboša
Nabavljeni dijelovi, sve očiščeno i lagano sastavljanje.
Uzeo nove pakne i cilindar. Još uvijek nije isprobano.. U ponedjeljak moram kupiti crijevo da spojim posudu od ulja sa kočnicama. Zanimljivo mi je to.. Ulja nemam ništa, posudu sam skinio jučer. Desna kočnica radi toliko da na asvaltu može blokirati kotač..
Sve sastavljeno
Namontirano
Iznutra. Ulje je Optigear X320, koje mi je ZJ poslao
Malo sam se vozikao.. Preporod.
Do sada je to toliko udaralo, treslo, zatrzavalo, to je bilo strašno za voziti.
Sada se čuje kao i svaki drugi Ursus. Preporod!
Primjetio sam da mi se ponovno počeo klimati lijevi kotač, a na njemu sam prošle zime mjenjao obadva ležaja i ponovno tokario navoj na polusoovini.
Razljutio se, digao ga na klocnu, rastavio sve da vidim zašto.
Matica, zvjezdasta podloška i zavareni klin koji je držao maticu su bili u redu.
Na dugoj poluosovini mi je zupčanik bio u jako lošem stanju. Odlučio da to sve rastavim i promijenim i nju.
Malo po malo, uz MUHINU pomoć sve je bilo rastavljeno.
Ovako su izgledale kočnice
Unutarnji ležaj je bio puknut popola, a i na slici se djelomično vidi u kakvom je stanju bio mali zupčanik. Veliki je netaknut
A bilo je tu i viška dijelova. Pronašao iza doboša
Nabavljeni dijelovi, sve očiščeno i lagano sastavljanje.
Uzeo nove pakne i cilindar. Još uvijek nije isprobano.. U ponedjeljak moram kupiti crijevo da spojim posudu od ulja sa kočnicama. Zanimljivo mi je to.. Ulja nemam ništa, posudu sam skinio jučer. Desna kočnica radi toliko da na asvaltu može blokirati kotač..
Sve sastavljeno
Namontirano
Iznutra. Ulje je Optigear X320, koje mi je ZJ poslao
Malo sam se vozikao.. Preporod.
Do sada je to toliko udaralo, treslo, zatrzavalo, to je bilo strašno za voziti.
Sada se čuje kao i svaki drugi Ursus. Preporod!