• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja sam se malo igrao majstora..

Primjetio sam da mi se ponovno počeo klimati lijevi kotač, a na njemu sam prošle zime mjenjao obadva ležaja i ponovno tokario navoj na polusoovini.
Razljutio se, digao ga na klocnu, rastavio sve da vidim zašto.
Matica, zvjezdasta podloška i zavareni klin koji je držao maticu su bili u redu.
Na dugoj poluosovini mi je zupčanik bio u jako lošem stanju. Odlučio da to sve rastavim i promijenim i nju.

Malo po malo, uz MUHINU pomoć sve je bilo rastavljeno.
97922620633599426667.jpg

Ovako su izgledale kočnice
17056220261054494372.jpg

Unutarnji ležaj je bio puknut popola, a i na slici se djelomično vidi u kakvom je stanju bio mali zupčanik. Veliki je netaknut
92082574802303797495.jpg

A bilo je tu i viška dijelova. Pronašao iza doboša
91794579847763138264.jpg

Nabavljeni dijelovi, sve očiščeno i lagano sastavljanje.
65329621233826987451.jpg

Uzeo nove pakne i cilindar. Još uvijek nije isprobano.. U ponedjeljak moram kupiti crijevo da spojim posudu od ulja sa kočnicama. Zanimljivo mi je to.. Ulja nemam ništa, posudu sam skinio jučer. Desna kočnica radi toliko da na asvaltu može blokirati kotač..
67965409632777611696.jpg

Sve sastavljeno
30128017768978983917.jpg

Namontirano
24036950982683919378.jpg

Iznutra. Ulje je Optigear X320, koje mi je ZJ poslao
05142928502648923311.jpg

Malo sam se vozikao.. Preporod.
Do sada je to toliko udaralo, treslo, zatrzavalo, to je bilo strašno za voziti.
Sada se čuje kao i svaki drugi Ursus. Preporod!
48948129049352784731.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
A semeringe, jesi njih mjenjal? Ako je bilo lufta, onda su ti valjda i oni dobili!

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Markec, drago mi je da si i to uspješno savladal, mada je ovo mačji kašalj u odnosu na hidraulik.
Da si stotinjak kilometara bliže drage volje bi ti došel upomoč kod sastavljanja.

E sad, ja nebi bil ja kad nebi videl par propusta od kojih je jedan malo veči ako dobro vidim s slika.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Promijenio sam i semeringe, zaboravio sam napisati.

Drua strana se nista ne klima i ne udara, jedino ako bude volje, srediti kocnice i provjeriti zasto blokada ne radi.

Muha, zavrsi post :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Ako baš moram.....
Na onoj slici gdje se vidi diferencijal ne vidim osiguraća matice.
Bolcni pakni su kolko vidim na slici suha montaža.
Gumica zupčasta (ona kaj ide u doboš pod ploćicu i seger) nije podljepljena diht masom, predpostavljam ni O-ring.
U praksi sam uglavnom trebal ugraditi dvije zupčaste pločice (nemora da je kod tebe trebalo)

To je to kaj vidim s slika, semering doboša si ugradil jeftinjak ili silikonac? Obični kod prvog pregrijavanja kočnica hoče postati tvrd.

Kak bilo, sad si stekel iskustvo i oko toga pa bu na drugoj strani bolje, brže i lakše.
Kočnice složi kak god teško, a ni blokada onda usput nebu problem. Bumo vidli i čuli se kad rastaviš.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Osigurač sam vratio

Bolcnovi su suha montaža

Gumice nisam mazao, nisam nigdje vidio tragova od diht mase, pa nisam uopće pretpostavio da bi se moglo mazati

Drugi puta će biti bolje..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Osigurač, super, malo sam se več splašil.
Bolcni, a dobro, pošto nisi silikoniral gumice budu se sami podmazali :eek::

Ma nema veze ali hoče zahrđat bolcni a te gumice su nist koristi pa ih je dobro podljepit silikonom.
Budeš znal za drugu stranu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Osigurač, super, malo sam se več splašil.
Bolcni, a dobro, pošto nisi silikoniral gumice budu se sami podmazali :eek::

Ma nema veze ali hoče zahrđat bolcni a te gumice su nist koristi pa ih je dobro podljepit silikonom.
Budeš znal za drugu stranu.

Ali... Osigurać nije bio na svom mjestu kada sam to sve rastavio. Bio je u onom zvonu na kojem je semering

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Si videl kaj je materijal,on je tak navoj natukel da se neda otpustiti ni bez osigurača.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne izgleda mi da se otpustilo, zato što sam taman imao rupu da stane osigurač, nisam morao vrtiti veliku maticu.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Evo da se javim nakon nekog vremena, nisam kod kuče pa nestignem.
Pumpa se odnesla kod majstora i koštalo me oko 1700kn s AC-pumpom.
Zamjenjeni elementi pumpe, podešen regulator i pumpa, podešene dizne i sve uglađeno na stolu. Usput promjenjeni filteri nafte i opran rezervar i dobio novo sito na izlazu iz AC-pumpe.
Veliki sad pali kak i prije samo ljepše radi i puuuuuno je živahniji na gasu.

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39
Ursus 355 nakon zamjene gumica hidraulika ne radi

Mjenjao sam gumice na klipu hidraulike na ursusu i sve složio sastavio kako je bilo kad ono neće da diže kad gurnem polugu za podizanje pumpa zuji i guši motor kao da je negdje začepljeno ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: Ursus 355 nakon zamjene gumica hidraulika ne radi

na greškama se uči , operi alat i ponovno .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Dok si vraćao poklopac, garant si precvikal gumici ili ti nekaj nije dobro sjelo na mjesto.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,483

Da nisi napravio zajeb,, okreno gumice na klipu naopako''''

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39

Gumice su okrenute kako treba , a i da nisu nebi blokirale protok ulja , kad gurnem polugu za podizanje hidraulike pumpa zuji i guši se motor (na malom gasu) kad dodam jači gas onda samo zuji ali ne diže , da sam okreno gumice naopako nebi gušilo motor nego bi dizalo, potpuno ista stvar se događala sa vanjskim cilindrom od cjepača prije nego što sam rastavljao hidrauliku znači priključim na izvode za kipu hdraulični cilindar i kad gurnem polugu crijeva se napinju od pritiska ulja pumpa zuji i guši motor, ali cilindar (bez opterećenja) ne mrda ni naprjed ni nazad , ovo mi izgleda kao da je problem u samoj pumpi ili nečemu oko pumpe jer to nisam uopće dirao ni rastavljao samo cilindar sam skidao, ali to mi nešto nema logike hidrauliku traktora je dizalo, ali vanjski cilindar nije radio, sad neće ni hidraulika samog traktora a ni vanjski cilindar sutra ću razvaliti sve provjeriti, slikati i sastaviti, ako neće onda je pumpa u pitanju

Posljednje uređivanje:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,722

E mislim da če ćitav poklopac hidraulika morati ponovo dolje sve oko gornjeg dijela hiraulike sve širom a doktor Muhač če reči sve ostalo.Po meni je pumpa dobra pošto guši traktor.Mislim da nebi trebal više uključivat pumu da nebi bilo puno večeih kvarova od ovi sada.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,483

Nisam ti stručnjak, i sam sam mijenjo te gumice na Zetoru,, to je u suštini isto,,
ako guši motor onda pumpa radi,, valjda,,
ako se nejavi ko pametniji,, ti ponovo otvaraj i razvodnik hidraulike na pretres...

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39

Ništa onda moram sutra sve razvaliti pa pregledati , kod mene kad naiđe dobra žena hidraulika diže i bez gumice , a na traktoru staviš pet gumica pa opet neće

Na vrh