• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Re: Ursus 355 nakon zamjene gumica hidraulika ne radi

Po opisanom kvaru pumpa hidraulike je u redu.
Greška je u razvodniku ili si nekaj savinul na polužju kod sastavljanja ako nisi razvodnik vadil van.

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39
Razvodnik sam vadio i promjenio sve gumice sad sam ga opet rastavio sve pregledao i sve je u redu, jedna šipka u polužiju preko koje je opruga se bila savila to sam ispravio sad ću probati sastaviti pa ću viditi radi li

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39
MUHA, hvala na pomoći,vidim da imaš iskustva s ovim traktorom, sastavio sam i hidraulik radi ko novi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Kaj ti je, mene kad neko naglo probudi ja kriknem ursusssss .
Drago mi je da si pronašel i uspješno otklonil kvar.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mislim da kod tebe Ursus obično povezan sa "štrukljima" a IMT sa "hvala majstore" a nekad niti to :icon_weed::icon_fU::(party):.

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39
Opet problemi sa hidraulikom molim vas pomagajte kako znate , nisam spomenuo da sam prilikom rastavljanja razvodnika hidraulike iz njega izvadio iglicu tj valjčić ležaja koji je zaglavio unutra pretpostavljam da je iz pumpe jer nije mogao ući iz getribe s obzirom da pumpa ima filter na usisu osim ako filter nije šupalj a to nisam ni gledao , hidraulika traktora radi dobro ali kad zakačim cjepač na izvode za kipu crjeva se napinju oće da puknu a cilinda neće ni gore ni dolje a to je pretpostavljam zato što je nešto opet zaglavilo u razvodniku jer mi je se to isto i prvi put dogodilo , ali meni nikako nije jasno kud to uđe u razvodnik i kako se uspije zaglaviti ? i što da ja sad radim postoji li neki set za reparaciju pumpe i mogu li se mjenjati ležajevi ? da vadim pumpu razvaljujem ili da odma kupim novu pumpu i filter ?

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Iglica je najvjerojatnije od pogona pumpe netko je mijenjal ležajeve ali mu koja iglica ostala i zavšila u rasporedniku. Skini pumpu hidraulike i pogon i provjeri dali ima koja iglica. Imal sem isti slučaj kaj kiper nije dobro radil jer je u njemu bila iglica. Mislil sem da ulje nemože diči iglicu a ipak je diglo .

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Ako je pumpa povukla nešto otišlo je sito prije pumpe. Meni je povukla igličasti ležaj zbog tog sita, zdrobilo ga i sj.... klip i cilindari pumpu. Nadam se da nije tak i kod tebe.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Dado kolegi hidraulik radi a iglica (predpostavljam) blokira ventile u razvodniku isto je bilo i kod mene meni ništa nije stradalo več je netko kod mijenjanja pumpe i pogona ostavil (nije videl) iglice prije sastavljanja . Skidal sem pumpu i rasporednik i našel još iglica u cijevi iznad pumpe na sreču sve je preživjelo .

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Opet problemi sa hidraulikom molim vas pomagajte kako znate , nisam spomenuo da sam prilikom rastavljanja razvodnika hidraulike iz njega izvadio iglicu tj valjčić ležaja koji je zaglavio unutra pretpostavljam da je iz pumpe jer nije mogao ući iz getribe s obzirom da pumpa ima filter na usisu osim ako filter nije šupalj a to nisam ni gledao , hidraulika traktora radi dobro ali kad zakačim cjepač na izvode za kipu crjeva se napinju oće da puknu a cilinda neće ni gore ni dolje a to je pretpostavljam zato što je nešto opet zaglavilo u razvodniku jer mi je se to isto i prvi put dogodilo , ali meni nikako nije jasno kud to uđe u razvodnik i kako se uspije zaglaviti ? i što da ja sad radim postoji li neki set za reparaciju pumpe i mogu li se mjenjati ležajevi ? da vadim pumpu razvaljujem ili da odma kupim novu pumpu i filter ?

Nekužim ovaj dio....
Hidraulika radi i creva trpe tlak pumpe ali cilindar na cjepaču na mrda ni milimetra?
Jel na cijepaču imaš razvodnik ili imaš dva crijeva na traktoru? Ako radiš direk s traktora dali se napnu oba odma ili ovisno o polažaju ručice "kipera"?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Jeb... može biti tisuču stvari. Bumo čovjeku nadrobili sve i svašta. Neki dan sam imal slučaj da novi muški priključak od kipe nije valjal. Eto još jedan moguči uzrok kvara.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,483
To sam i sugeriro,,, ako se crijeva do brze spojke napinju,,, onda je to to,, i kod mene je bio muški dio spojke,,

Maajstor

Član
Tu od
22 Ožu 2016
Poruka
39
Da pokušam bolje objasniti vanjski hidraulični cilindar (za cjepač) je spojen direktno na izvode za kipanje i upravlja se direktno sa traktora na povlačenje ručice za upravljanje gore ili dolje ovisno o položaju ručice gumeno crijevo iza brze spojke kroz koje se u tom trenutku potiskuje ulje jako se napne a pumpa zuji, guši motor i cilindar ne mrda ili se uvuče ili izvuče nekoliko cm klin cjepača je otkačen od cilindra i skinut . Dansa sam skinuo pumpu na usisnom filteru nije bilo vidljivih oštećenja ali je bio jako prljav pa sam ga zamjenio, okolo pumpe i ispod nje je bilo oko pola kile i nekakve pršavštine mulja i špene, sve sam detaljno očistio ponovno rastavio razvodni ventil hidraulike i isprao ga benzinom dobro ga ispuhao kompresorom i opet stavio nove gumice ,promjenio sve bakrene podloške , nisam još stigao naliti ulje i probati jer me uhvatio mrak a osvjetljenje u garaži nije baš najbolje
Ispričavam se ako sam loše objasnio inače nikad nisam bio dobar u objašnjavanju bez obzira o čemu je rječ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Ali i dalje se crijeva napinju i motor osječa pritisak. Znači tlaka ima.
Kvar trebaš (po opisanom) potražiti na cilindru.

Za probu moje tvrdnje probaj negdje prikolicu kipericu spojiti pa ju probati podiči.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Rekao je već da je takav problem imao i da je stvar u ventilima.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
hidraulika traktora radi dobro ali kad zakačim cjepač na izvode za kipu crjeva se napinju oće da puknu a cilinda neće ni gore ni dolje

koje se u tom trenutku potiskuje ulje jako se napne a pumpa zuji, guši motor i cilindar ne mrda ili se uvuče ili izvuče nekoliko cm

On ima tlak na izvodima al mi se cilindar ne miče.....

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
18005689527216674780.jpg

Uz još neke poslove sa strane koje sam radio, pranje se otegnulo od 11h pa do mraka, dok sam traktor parkirao. :(rofl):
Napravljenim prezadovoljan. Zanima me kada je zadnji puta bio tako opran...
63063578000510423371.jpg

Nažalost, izgubio je bitku za spavaču sobu. Ipak auto ide u njegovu šupu, a on će zasada ovdje. Do dublje zime ćemo vidjeti hoće pod ceradu, ili u tuđu šupu.
Ipak, bolje mi je imati auto u šupi, pa da ne moram svako jutro prije posla grecati stakla i razvaljivati smrznute brave...
Ako ništa, dobio je kamena ispod, da ne bude u blatu :icon_e_biggrin:
12314182086488022436.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh