• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
@zgzac, toliko IMT-ova ima, a ne znaš kako im orednjafelga izgleda?

Mislim da je od IMT-a. Prije dosta godina je tati pukla u oranju pa su nabavljali drugu, nabavili su bili od Ursusa, ali nešto nije odgovaralo, ne znam šta, bio sam jako mali, pa su nabavili ovu i sve odgovara original.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Sa tim djelomicnim brljanjem mogu samo upropastiti stvar.

Kad bude vrijeme, dobit će kompletno bojanje i to je to.

Ali, prioritet su druge stvari, a bojanje i lickanje na kraju

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Slatki problemi sa medom, pojeo se zupčanik na zamajcu. Rastavio sam na pola i skinuo zamajac. Kako ga svuč dolje? Neki govore grijanjem a neki kažu da ga stavim u kištru i dobro smrznem. Netko je već tu to radio samo nemogu nać temu....

Otvoren za sve prijedloge i sugestije hehe

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Komad debljeg željeznog flaha ili dobar fi komad željeza i u krug. Udari nežali na hladno.

Starog buš okrenul ili ide novi?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Hvala na savjetima, poslušo muhu, plus malo grijanja al opet je jedva skinut. Sad sam ga stavio grijat na peč, a zamajac je osto cijelu noć vani....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
svejedno budi spreman da ga malo lupiš ..dobro je da ima više para očiju da gledaju s 2-3 strane ...

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
@MUHA: staroga sam okrenuo. (nisam odma skužio pitanje)

Ja i šogor smo bili "mehaničari", prsten je uspješno stavljen, medo montiran na hrpu.
Samo sam napravio pizdariju, dok sam štelo kvačilo uvjeren da znam napamet koje 3 su prvi, a koje 3 capice drugi stepen. Tako sam naštelo da sad prvi stepen je kardan, a drugi pogon sad moram sve ispočetka....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Sreča kaj ide izvana a kaj da je IMT :x:. A tih 10-tak minuta nije puno a sad si majstor .:icon_super:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Jadni moji bosi koraci posuti trnjem i kamenjem.....

Šalu na stranu, bavio bi se više mehanikom da mi vrijeme dopušta. Ovako samo kad se stigne ili strga tj. pokvari...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ti si jedini koji bude imal koristi ako se nekaj strga (više budeš naučil) :(giggle):.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Neznam dal da te kudim il hvalim ali tako je

Istina je takva da ja usput popravim i one stvari koje sam pokrpo kad su otišle. Tako sad slažem struju od početka. Svako'malo nešto krepa pa to lječim privremeno, a sad mi je prilika da riješim sve u kompletu.

Otišo šalter sirene (nebitno) odpojio žice, pukla stopica filanja na alternatoru stavio bez stopice pa sad spojeno samo maticom na žicu, desno kratko kad neradi "klopim" po lampi onda radi, tid, itd, gluposti al smetaju....
Sad izgleda da sam nemaran no nemogu si pomoć, a drugima nedam da mi kopaju po traktoru bez mene.....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Došel red da Usrani vidi Muhača nakon rastavljanja motora utvrđeno . Jedna klipnjača loša i još jedna manje loša , sklopovi kak koji . Kupljeno sklopovi jedna nova klipnjača tri će dobiti nove čahure upavo uprešane i na obradi . Glave se neće dirati osim čepova . Hidraulik radi ali slini na torzionki mijenjaće se oringi . Posel će obaviti Muhač (zato kaj voli taj tip traktora :(hi):),

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
To si ti rekel da se glave ne budu dirale, ali usro je rekel drugačije.
Jedino ako ti imaš neke specijalne elektrode i talioničara s iskustvom...

Muhač bu to složil iz drugih razloga ali nek bude nekad i tebi na volju pa prihvačam tvoje razmišljanje.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Usranoga sem štel sam slagati no kak si me (a ne teško) odgovoril glave idu u drugi plan iz tri razloga . Bitno da donji dio bude kak treba odozgora mi još nekak ide :icon_kidra:.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Znam da te bu bolela glava ali glave idu u prvi plan (ostalo kaj treba si kupil pa te sad morem tiskati) jer je jedna pukla a na ostalima su neispravni ventili. Vodilice budu za silu još i prošle.

Najnoviji postovi

Na vrh