Muha poštivam te kao stručnjaka u svome poslu, ali mi nije posve jasno šta imaš protiv nekih marki. Ljudi se snalaze onako kako znaju i umiju. U krajnjem slučaju ako se nešto češće kvari i trgovci i majstori imaju posla i zarade. Netko nosi levisice a netko na placu kupuje hlače. I šta sada napraviti. Natjerati sve da kupuju kvalitetu.
Pa u pravu si, više je tih marki koje ja nevolim, ali Ursus je među prvima od njih.
Svjestan sam vremena u kojem živimo i da su ljudi u situaciji da se moraju pokriti onak kak je deka dugačka ...........
Veliki Ursus ima više nedostataka nego dobrih stvari, ali i kao takav odradi posel.
Realno, moja iskustva:
-Limarija, strava i u užas
-One lampe napred na onim rogima .......
-Prednja kola, prolazna ocjena
-Motor, mrcina puna snage, čim je bolje zima i bolje raspuhan pali ko metak.
-Mane motora, večina kuha, pucaju pikse, odlaze brtve zbog pregrijavanja, trunu čepovi ......
-Kvačilo, dobro, još ako je pojačano ugradnjom dodatne tri opruge, avion.
- Mjenjač, tak, tak, problem spojničkih osovina kojima odlazi igličasti pa onda strada osovina gornjeg snopa i usljed dugotrajne upotrebe dolazi do daljnjih havarija u mjenjaču.
-Volan, traje jako dugo osim krajnika, ali to je do kvalitete zamjenskih djelova.
-Diferencijal, dobar.
-Hidraulik, solidan dok se ne razjebe polužje, poslije toga nema regulacije i sto problema, a popravak košta ko svetog petra kajgana.
- Reduktori, Vatroslav Lisinski se može zacrvenjeti.
Ukupan dojam, za te pare solidan traktor od poprilično nekvalitetnog materijala za kojeg nikad nekaznaš kaj bu sutra odkazalo poslušnost i dali bu odradil sezonu do kraja, ali kad radi, onda je to pravi MEDO
.
Stavil si mi bubu u uho! Slušam gdje, kaj, kak????? To bi mene jako interesiralo, sam mi nemoj reči nabavi si zadnji kraj od zetora!
rofl):
Netreba zadnji kraj, kak su ti več neki rekli da se ugradnjom nekih Zetorovih djelova, a da se i izmjenom i doradom jednog zupčanika, ali onda nemožeš isključiti pumpu, ustvari možeš, ali samo kad se kardan vrti preko brzina.
U biti to isključivanje pumpe je glupost jer je ionak navek uključena, ili skoro navek, a fala bogu donekle je kvalitetna pa traje godinama i nebi trebalo predstavljati problem kaj se neda isključiti.