• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Muhač posudim ti 560 pa sa njim radi takve ti voliš :icon_rofl:. Donju vuču sam pronašel znači Medo ima rep :icon_super:,.
Neču, hoču medu i nijednog drugog.
Gle koja je to raketa za ušumu

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=mAq-X_m9Ei4[/YT]

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Kako ga ocrni svaka "TI" ili "NJEMU" čast.

Nakon ovog ni iz dvorišta više van nejdem.

Evo dva iz mog života. (kum vozio)

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=spMSPnmvSsU[/YT]

Gurtne ispod ljeve noge....

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=BF62R3vi7Ys[/YT]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
U šumi nije kriv traktor več vozač Petrinja ima isti video sa obratnim obrtom tak da ??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Samo vas malo bockam :eek:: , za te peneze to je makina i pol:icon_super:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Koliko god ti bockao i kudio Ursusa, uvijek na kraju moraš priznati da je dobar. Jače je od tebe, priznaj!

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
E ovo već boli...

Šala, kakve sve kupimo i za koje "penez", to su strojevi. To kaj su napravljeni ko pijani rus, i što Muhi odma proradi čir u želucu... ha jebiga za bolje se NEBI mjenjo....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Dobar, samo da je od mrvicu kvalitetnih dijelova sastavljen. Kad se to pozamjenja Zetorovima (koji na sreču večinom pašu) i doradi od njega ispadne dobar traktor.
Da ga ne muči taj kardan i pumpa kaj moraju u tandemu raditi (ali ako je hidraulik ispravan ni to nije neka greda kad se čovjek navikne), i loša limarija. Ništ mu ne fali.

Sutra se bum počastil s jednim da ga malo operiram.
Kolegi riknulo kvačilo.

U ovome se slažem a kad napraviš maturalni na Usri tek tad si pravi majstor he he he he :icon_rofl:
Paaaa, mislim da sam več nekoliko maturalnih odradil na njima. Nema rupe u koju prste nisam utaknul :eek::

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Uf kolega sretno...

Evo jedna umjetnička za kraj....

Prilozi

• Fotografija0306.jpg
    Fotografija0306.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 77

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
što Muhi odma proradi čir u želucu...
Čir u želucu na spomen Ursusa meni proradi radi nekih situacija iz povjesti, ništ vezano za forum i forumaše koji imaju tu makinu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Počastiš nas kojom slikom radova? Ima nas koji volimo to gledati, pogotovo tvoje!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Samo nek oni vas služe i zarađuju bez obzira na moju zafrkanciju :eek::

Počastiš nas kojom slikom radova? Ima nas koji volimo to gledati, pogotovo tvoje!

Ok, mada ima tih slika koliko hočeš iz dana kad sam bil u punoj snazi.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
U petak sam bio na oranju. Orem, kad odjednom crna crta okolo cijelog auspuha.
Sh7dNTB.jpg

Nakon sat-dva došlo je do ovoga
gsmrHox.jpg

Onda sam kod kuće otkinio gornji dio pošto se držao samo na šavu
t5IIiqh.jpg

Pa smo ga počastili novim auspuhom i koljenom
aMSx1fL.jpg

Došao sam u jednu trgovinu, ima koljeno. Sreća pa imam pametnog tatu koji je rekao trgovcu da proba nabiti auspuh. Koljeno ima na odlivku ime tko ga pravi, nešto sa R, mislim da je 6 slova, ne mogu se nikako sjetiti, Indija ga pravi. Auspuh jedva naiđe 2 cm i ne može dalje. Probao je okrugli auspuh, on malo više naiđe, ali daleko od toga da sjedne kako treba.
Odemo u drugu trgovinu, tamo isto ima, drugi proizvođać, bolje nailazi. Lupao sam gornjim djelom auspuha od drvo i naišlo je dokle treba.
Ovakav štambilj ima taj koji valja
TY1DyE2.jpg

To je danas katastrofa za rezervne dijelove. Isto takve probleme je tata imao sa granom od vode koja ide na glavu motora. Uzeo, proba staviti, rupe bježe nekoliko milimetara.
Onda je vratio, uzeo od drugog proizvođaća i drugoj trgovini, ni taj nije valjao, ali je rupe razbušio na 10 mm pa je odgovaralo.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=xDtxDeSdSDw[/YT]

Dimi dok je hladan, topal ne dimi na leru.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Rupe na grani vode i usisnoj grani bi i trebale biti oko 10 mm.

Bolje da si uzel okrugli ali emajlirani, ovi nisu dugog vjeka.
Onaj stari se poštopal pa explodiral :icon_rofl:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Ne znam, ima to već dosta, sjećam se da je tata kupio borer od 10 mm s kojim je to bušio.

Ovaj je koštao 90 i nešto sitno kuna, a emajlirani je više od duplo skuplji.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Izvadil sem kardansku osovinu i utvrdil da nije moguče uraditi kak sem mislil . Po položajima izgleda ovak najdonji uzubljena cijev i kardan u nju i pumpa hidraulike , drugi cijev bez pogona kardan uzubljen u nju , treči cijev preko piramide kardan uzubljen u nju , četvrti cijev preko piramide kardan nije uzubljen pumpa hidraulike je .

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Jel bi stala od zetora cijev u nutra jer na njoj je zupčanik širi pa bi na drugom stepenu bila samo pumpa u pogonu?

To bi bila ta cijev? Ova je od zetora. Hvala na slici...
100_7280.jpg

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puno bi toga trebalo od zetora (previše) dio donjeg snopa druga cijev drugi kardan spojnička tak da je neisplativo . Bolje kaj treba diči dignuti prek brzina (ako nesmije radit kardan) ..Cijev nebi ništa riješila jer je drukčiji raspored kronera

Najnoviji postovi

Na vrh